Baconlindade färsbiffar med grönsaker

Smidigt med allt i samma form!
Till 4 portioner:

600 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
Tomatpesto
Salt, peppar och lökpulver
1 paket bacon

Till såsen:
2 dl crème fraîche
1 dl riven parmesan
1 tsk salt
2 tsk sambal oelek

Grönsaker:
Potatis
Lök
Champinjoner
Zucchini
Vitlök
Paprika
Timjan, salt och peppar
Olja

Blanda såsen och ställ kallt.

Blanda mjölk, ströbröd och kryddor och låt svälla ca 10 minuter.
Blanda i färsen och forma till ca 6-8 biffar.
Fyll med pesto och nyp ihop.

Linda bacon runt och stek dem gyllene på varje sida.
Skiva potatis och lök och lägg i ugnsform med lite olja, salt, peppar och timjan.
Ställ in i ugnen ca 30 minuter.

Skiva övriga grönsaker och lägg dem och biffarna i ugnsformen.
Ställ in i ugnen ytterligare ca 10-15 minuter.

Gillar

Kommentarer