Allt i ett lax med skagenröra

Här gör du lax och grönsaker i ett, mycket smidigt och väldigt gott!

Ugn 175 grader
Till 4 portioner:
500 g laxfilé med skinn
50 g smör
Persilja, salt, chili
1/2 citron
1 msk honung eller sirap
2 vitlöksklyftor

Olja en form och lägg i laxen med skinnsidan nedåt.

Smält smöret, pressa i citron och vitlök.
Ta av från värmen och ha i sirap/honung, lite salt, chili, peppar och persilja.

Pensla laxen med smöret, spara lite till grönsakerna.

Lägg de grönsaker du vill ha tillsammans med laxen och pensla med resten av smöret.
Ställ in laxen ca 25 minuter.

Börja med skagenröran:
500 g räkor med skal
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 burk rom (röd)
1/2 citron
Dill, salt, peppar
1 rödlök

Skala räkorna och krama ur så mycket vätska det går.
Blanda crème fraîche, majonnäs, finhackad rödlök och rom.
Pressa i en halv citron och smaka av med salt, dill och peppar.
Grovhacka räkorna och blanda i.

Då var såsen klar att serveras till laxen.

Ta ut laxen och servera med kokt potatis och sallad.

Gillar

Kommentarer