Ny blogg-> Ellieton

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

La bloggen vid sidan av. Kände att det blev alldeles för mycket för mig. Men tar bloggen i små steg nu.

Här hemma är det mycket just nu. Ellie skulle börja på dagis nu i veckan. Men jag och Danne blev sjuka i slutet av förra veckan och i helgen fick Danne magsjukan. Så det var bara att ringa och skjuta upp allt. Har fått ställa in allting den här veckan. Vill ju inte smitta någon. Men än så länge har jag och Ellie sluppit magsjukan iallafall. Vi är bara förkylda. Så hoppas verkligen det håller sig så.

Annars är det mycket på g här hemma. Men får ta det senare. Ville bara säga att jag är tillbaka och att det känns skönt att få skriva av mig och blogga igen. Behövde bara en lång paus.

Likes

Comments

Hade tänkt köpa lite nytt till mig själv den här gången. Men blev inte så. Nu är sommaren snart här och Ellie behöver nytt. Gör inte mig så mycket. Älskar att köpa kläder till min lilla prinsessa.

Förstår inte var Ellies alla strumpor tar vägen? Hon drar alltid av sig dom och till slut hittar jag bara en av varje. Så nu laddar jag på med nya strumpor och hoppas på det bästa.

Likes

Comments

Ja idag har det inte blivit mycket bloggande. Och inte igår heller. Men jag försöker bättra mig. Är så rörigt nu igen. Även om allting börjar lägga sig. Har så många projekt igång och tusen saker i mitt huvud som bara snurrar runt. Men försöker ta en sak i taget.

Idag var vi på öppna förskolan och lekte och sjöng. Sen passade jag och Danne att ta en brunch ute medans Ellie sov i vagnen.

Sen åkte jag iväg med Ellie och köpte väggfärg till vardagsrummet. Ljusgrått blir det. Det slank med en matta och en mysig filt som kommer att passa perfekt till färgen. 👌 älskar inredning men ibland är det svårt att komma igång när pengarna måste gå till annat. Men nu så är vi igång.

Nu ligger jag helt utslagen i sängen. Är så trött så jag snart slocknar. Ellie somnade redan vid åtta idag. Annars brukar det vara runt nio eller tio. Så lika bra att sussa sött nu. Imorgon är det bebissång på förmiddagen. Natti. 😴💤

Likes

Comments

Det verkar inte som om mina andra inlägg kommit upp i bloggen. Men skitsamma.

Den här dagen har gått fort. Petra har varit här och vi har pratat och busat med Ellie. Fick lite kläder av henne också. 💕

Lagade egen thaimat och gjorde också mixad mat till Ellie. Innan har hon bara fått burkmat men idag så vågade jag på en bebisvänlig thaimat som hon verkade gilla.

För de flesta är det bland det lättaste i världen att göra egen barnmat. Men för mig ger det mig ångest och triggar igång ätstörningen lite. Jag blir också rädd att det inte innehåller den näring hon behöver. Mat har aldrig varit min grej och det är nu jag har börjat lära mig laga mat ordentligt. Men idag gick det riktigt bra. Är stolt över mig själv att jag inte låter ätstörningen styra mitt liv längre. Tror det här kommer gå superbra. Bara jag låter det gå i min egen takt. Än så länge ammar jag fortfarande alla måltider och låter Ellie smaka allt i sin takt. Så vi har tid. Både hon och jag. 😊

Idag kom de hela orden. Så nu säger hon "mamma" och "pappa" istället för "Amm" och "Pap". Det gick riktigt fort. 

Likes

Comments

Idag när jag gick iväg in till köket hör jag Ellie ropa "Amm!". Jag har hört henne säga det förut men har aldrig kopplat att det är just till mig. Lite senare när Ellie inte ser mig händer samma sak. Och jag hör "Amm". Det var då jag fatta. Hon säger ju mamma!! Den känslan var helt magisk! Och jag känner fortfarande av lyckoruset. Vi har också reagerat den senaste veckan , på att Ellie säger nått liknande som låter som pappa.

Så när Danne är i köket och jag busar med Ellie hör jag henne säga "Pap". Hon försöker leta med blicken i vardagsrummet och säger igen "pap". Jag fattar då vad hon menar och går ut till köket till Danne och säger till Ellie att här inne är pappa!! Ellie skiner upp som en sol och sprattlar av lycka.

Hur länge har hon kunnat det här? Vi har ju hört orden men har bara kopplat det till joller. Men nu vet vi vad orden betyder. Så idag svävar jag och Danne på moln. Våran duktiga dotter<3

Och på kvällen vände hon sig också från mage till rygg för första gången. Som om det vore det enklaste i världen. Är lite i chock. Allting händer så snabbt nu.

Lilla prinsessan somnade vid nio och Danne är iväg och har grabbkväll. Tyckte verkligen han är värd att vara med grabbarna så mycket som han har slitit idag med att städa och bära ner prylar ner till källaren. Jag har gått och småplockat lite här hemma. Men nu ska jag gå och lägga mig. Finns ju ingen sovmorgon nu när jag är mamma.Idag ville Ellie äta själv! Och blev jätte arg när jag skulle mata henne. Det gick väl sådär. Haha. 😂

Likes

Comments

Nu känns allting lite lättare. Vardagen rullar på mycket smidigare och rutinerna börjar att komma. Det är mycket lättare att natta Ellie nu på kvällarna och bara en sån sak gör att allting går mycket smidigare. 6 månader tog det för oss. Haha.

Nu känner jag också att det är lite lättare att blogga. Tiden finns på ett helt annat sätt.

Men nu ska jag sova. Ögonen går ihop efter en underbar dag med öppna förskolan, bus och träff med fina vänner. 😘💕

Likes

Comments

Äntligen är pepparkakshuset klart. Försöker få julkänslan. Haha. Men det går sådär. Längtar tills den 23:e då vi är hos farmor och firar jul med farmor, brorsorna och kusinerna. Och på julafton är vi hos min mamma. Inte många dagar kvar nu. Frågan är bara vad vi ska ge Ellie i julklapp.


Likes

Comments

Det är inte ofta Ellie somnar innan klockan 02:00. Men idag lyckades vi söva henne redan vid 12. Men hon vaknade till en stund och har nu somnat om. Och när jag och Danne äntligen ska sova blir vi jätte hungriga. Vi har fått anpassat oss efter lilla Ellie och hennes rutiner. Så dagarna blir så felvända.

Men Danne gick nu ut i köket och gör varma mackor till oss som vi får äta i sovrummet. Så mysigt! Vi får göra det bästa av situationen helt enkelt.


Här kommer en söt bild när Daniel gosade med lilla snörpan medans jag lagade mat och gjorde pepparkakshus.


Likes

Comments

Händer så sjukt konstiga grejer här. Förra veckan var det en som blev knivhuggen här i närheten och för en månad sen blev någon knivhuggen här utanför våran port!

Nu på kvällen var det någon som försökte sparka sig in i min grannes lägenhet. Det känns ju knappast att jag känner mig trygg just nu. Men polisen har varit här och plockat någon så det känns ju bra. Har en överfallsspray som ligger i ett skåp så ska lägga den i jackfickan imorgon. Bara för att känna mig lite tryggare iallafall.

Men nu har lilla prinsessan somnat så ska också försöka få lite sömn. Natti.

Likes

Comments