No hair, don't care.

Nå har jeg vært gjennom to runder med cellegift og måtte fjerne håret allerede etter 14 dager inn i første kur (video i tidligere innlegg). Jeg har valgt å droppe parykken først og fremst fordi den klør, den ikke er laget av ekte hår og er derfor veldig klam og varm. Dette er jo ikke mitt hår og når den er syntetisk føles det veldig fake ut. Jeg har også valgt å være veldig åpen om kreftsykdommen og behandlingen jeg må gjennom så å bruke en parykk føles for meg ut som jeg skal skjule ovenfor andre det jeg går gjennom.

Jeg oppdaget raskt at jeg heldigvis har en ganske grei og rundt hodeform og har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg kler å ikke ha hår på hodet. Til tider føler jeg et stort savn av mitt lange vakre hår og uansett hvor mye jeg sminker og pynter meg føler jeg meg ikke like fin som jeg gjorde før. Jeg trøster meg med at dette er bare midlertidlig og forhåpentligvis i Februar/Mars kommer håret tilbake.

For meg er det også viktig å gå uten parykk for og fortsette å være åpen om det jeg går gjennom. Det er nok mange fler enn vi tror som er uheldige og har kreft. En kollega fortalte meg at hun synes det var så positivt at jeg gikk uten parykk fordi det viser at sykdommen kan ramme hvem som helst og minner henne på at hun må ta det seriøst og sjekke seg oftere. Jeg tror også at hvis flere hadde latt parykken ligge igjen hjemme langt inne i skapet, ville det blitt mer normalt å gå uten parykk og flere ville hatt mer mot til å kunne gå uten. Jeg merker jo at jeg får flere blikk på gata fordi det er så uvant for folk å se skalla damer, men det bryr jeg meg ikke noe om. Kanskje jeg har klart å gjøre at bare en eller to personer tenker seg litt om og tar seg en sjekk i løpet av dagen.

Til deg som har kommet seg gjennom innlegget, jeg oppdaget selv at jeg hadde en kul i brystet som viste seg å være brystkreft, legg deg ned på sofaen/sengen og kjenn etter om det er noe som ikke skal være der. Vet du ikke hvordan du skal gjøre det kan du se dette her. Hvis du er 25 år og oppover, når var siste gang du dro til gynekologen? #sjekkdeg, livet er verdt å leve.

Det var dagens moralpreken med cheesy avslutning.
Ha en fin dag!

————————————————

​​

It’s been about a month since I started loosing my hair and I haven’t put on my wig once outside my house. I really don’t like it because it’s first of all not my hair, it itches and is really warm to wear. 


I don’t want my hair to define who I am, and I want to be open about my journey and what I’m going through to make other people more aware. You don’t have to be 60+ to get breast cancer, it can happen to anyone, I’m just 27. Get to know your body and call the doctor if you think something is different. 

Have a lovely day! ​

  • LIFE

Liker

Kommentarer

buroyfoto,
Wow, så utrolig sterk du er! Blir rørt av folk som tørr å være den man er, selv med en slik sykdom!!!!
buroyfoto.blogg.no
jessicaproto
jessicaproto,
Tusen takk for hyggelig kommentar ❤️
nouw.com/jessicaproto