Kveldshygge med pepperkakebaking

Jeg er veldig glad i pepperkaker og synes det hører til i julen. Hjemmelagde er helt klart best, men det er så tiltak for meg å lage de fordi jeg synes deigen aldri tar slutt og det blir etter hvert så kjedelig. Spesielt om man baker alene. Bestemte meg for at jeg i år skulle lage fra bunn av og ringte mor for hennes oppskrift. Det er så enkelt og smaker så mye bedre enn de ferdige man kjøper på butikken så tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Jeg halverte oppskriften og fikk rundt 60 pepperkaker, men dette spørs selvsagt på størrelsen. 

Til denne oppskriften trenger du følgende:

300 gr smør

2 dl lys sirup (280gr)

4 dl sukker

2 dl kremfløte

12 dl hvetemel

1 ts nellik

1 ts ingefær

1 ts pepper

4 ts kanel

2 ts bakepulver

ca 2 dl hvetemel til utbaking


1. Varm sirup, sukker og smør i en kjele til sukkeret har smeltet, ta så kjelen av platen og avkjøl blandingen.2. Mens smør, sukker og sirupsblandingen avkjøles blander jeg hvetemel med krydder og bakepulver i en separat bolle.3. Bland fløte i smør, sukker og sirupsblandingen.4. Tilsett deretter hvetemel (som du allerede har blandet med krydder og bakepulver). Dekk deigen til og sett den kjølig til neste dag. Jeg laget deigen samme dag som den skulle bakes ut, men sørget for at den sto en del timer i kjøleskapet. Dette for at deigen skal bli hard og lett å bake ut.5. Når deigen har blitt hard er det bare å sette igang med bakingen! Er det mye deig kan det være lurt å bare ta ut litt og litt fra kjøleskapet. Dette er fordi deigen fort blir veldig myk og da er den litt vanskelig å ha med å gjøre. Elt deigen om og kjevle den ut til 3 mm tykkelse.

6. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175º i 8 – 10 minutter. Avkjøl kakene på rist.


Enjoy! ❤️

  • LIFE

Liker

Kommentarer

Tinaask
Tinaask,
Så kjempe godt ut! 😃
nouw.com/tinaask
jessicaproto
jessicaproto,
Det er det absolutt! Og når det er så enkelt å lage er det så synd å kjøpe på butikken. Er jo også så godt å spise deigen 😅
nouw.com/jessicaproto