"Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it"

Livet altså, noen ganger slår det deg bare rett i trynet. Jeg føler jeg har hatt nok uflaks i livet, mer enn nok i alle fall. Som 8 åring falt jeg over en eksospotte på en motorsykkel og fikk 2 grads forbrenning på innsiden av låret som gikk fra kneet og helt opp til underlivet, eller tissen om man vil kalle det det. Så gikk det noen år og jeg var en lykkelig 11 åring som ante fred og ingen fare, men det varte ikke lenge. På vei hjem fra tannlegen i Oslo en kald og våt vinterdag, havnet jeg i bilulykke med min mor, her hadde jeg englevakt sa dem. Jeg slapp unna med å brekke en ryggvirvel og brudd på to. Siden jeg hadde skoliose fra før av måtte jeg operere da jeg var 15 for å rette opp min S-formet ryggrad. Herlig, nå skal vi få orden på ting. Men den gang ei, for ryggen begynte bare å oppføre seg som en dritt for noen år siden og jeg hadde min første uke som sykmeldt. Jeg liker ikke å være sykmeldt. Synes faktisk det er gøy å dra på jobb. Heldigvis fikk jeg ny jobb i år så det har gjort at jeg med trening har det ganske greit.

2017 skulle bli mitt år, ny leilighet med kjæresten, ny jobb og alt så ganske bra ut. Men, for ja, det kommer et men, flaksen tok slutt i sommer da jeg fant ut at jeg hadde brystkreft. Ingen i familien har tidligere hatt det, så dette er ikke genetisk, legene har ikke peiling på hvorfor jeg har fått det, har bare hatt uflaks. 12 september var jeg tilbake på Radiumhospitalet for å få tilbakemelding på hva de fant fra prøvene etter brystbevarende operasjon (fikk beholde hele puppen, litt flaks må man jo ha), og da kom beskjeden jeg hadde forberedt meg på, men trodde jeg slapp unna, nemlig cellegift. De hadde ikke fått ut alle kreftcellene og måtte derfor operere på nytt fredag 15 september, og etter hvert blir det 18 uker med cellegift og deretter 3 uker med stråling.

Jeg gråt, i fem sekunder. Men vet du hva? Fuck off kreft. Jeg blir sint på deg noen ganger, men jeg prøver å ikke bli sint eller trist i for mange minutter. For jeg har det ganske fint. Jeg har et tak over hodet, penger til mat og klær, jeg kan ta ferier, jeg har familie og venner som er glad i meg. Folk stiller opp hvis jeg trenger det og det beste av alt, jeg skal ikke dø.

Bestemte meg for å klage litt på bloggen fordi jeg hadde behov for det og fordi det er min blogg, så får de som gidder å lese gjøre det. Livet er virkelig hva man gjør det til, og jeg skal gjøre det beste ut av det.

Positive tanker, positivt liv!

-------------------------------------------

Life hits you hard in the face sometimes. When I was 8 I burned my thigh on a motorcycle's muffler and got a second degree burn, at age 11 I was in a car accident with my mother and broke one vertebral and almost two more. Got a surgery because of that when I was 15 and thought that I definitely couldn't be more unfortunate now. But, that wasn't it. In July this year, I found out that I had breast cancer and the doctors doesn't know why this happened to me. I was just unfortunate. I've had two surgeries in one month, but I'm one of the lucky ones. Got to keep both of my breasts and they have (hopefully) removed the cancer that was there. Next step is 18 weeks of chemotherapy and three weeks of radiation therapy. I cried for five seconds when they told me, because chemo can be hard and I'm really not looking forward to it. But I try not to give cancer too much attention. This is going to be a hard winter, but hopefully everything is over soon and I can go back to a "normal" life.

I felt like complaining a bit on the blog, because it's my blog and I can write almost whatever I want. You don't have to read it if you don't want to. But at the end, when I think about it, I really am one of the lucky ones. I have a roof above my head, a job that I love, money to buy the necessities, I've got family and friends that really do care and best of all, cancer isn't going to kill me.

Life is really what you do about it and I'm going to make the most out of it.

Happy thoughts, happy life!

  • LIFE

Liker

Kommentarer

lifebykari
lifebykari,
Wow, for en fantastisk innstilling du har! Lykke til fremover ❤️
nouw.com/lifebykari
jessicaproto
jessicaproto,
Tusen takk! Ikke alltid lett, men prøver så godt jeg kan 😊 Ha en fin kveld videre! ❤
nouw.com/jessicaproto
verozitas
verozitas,
Alle har vi behov for å klage litt inn i mellom, og jeg leser heller blogger som dine som tør å si hva man føler, enn der alt er fryd og glamor!! Jeg tenker mange ganger "is that life of her really that perfect" .. tror alle ha sitt, men ikke alle som tør å si det. Jeg får mer inspirasjon av å lese om folks dårlige dager en motsatt (actually), hehe
nouw.com/verozitas
jessicaproto
jessicaproto,
Aww! Tusen takk, veldig hyggelig å høre. Er som du sier, veldig mange soml faker ovenfor sosiale medier for å late som at de har det perfekt 100% av tiden. Jeg elsker livet mitt, men pynter ikke på sannheten og noen ganger bare suger det! Takk igjen for hyggelig kommentar og ha en knall dag videre. Snart helg! ❤
nouw.com/jessicaproto