Efter snart 10 veckors kämpande med amningen så har vi nu fått den att fungera! Åh det känns så otroligt bra! Han har under en vecka fått 40 ml ersättning på kvällen. Vilket ju inte är alls mycket alls och han hade gått upp strax över 200g. Så nu väljer vi att sluta med ersättningen helt, dels för hans mages skull och nu känner vi att vi kan lita på amningen. Han har behövt laktolus när han fått ersättning. Det värsta som finns är ju att se sitt lilla hjärta ha ont! Han har behövt trycka på så han skriker. Jätte jobbigt att se och inte kunna göra något för att hjälpa honom. Men nu hoppas vi slippa det, vi behövde inte ge honom laktolus sist vi slutade med ersättningen. Vi va på babymassage igår också. Sist vi va där så sov Sixten sig igenom det hela så jag fick titta på. Men igår va han vaken. Det va kanske inte det roligaste han varit med på tror jag, han slappnade inte alls av men va ändå nöjd så det va mysigt i alla fall. Vi får massera hemma så kanske han börjar slappna av.

Just nu så är vi i vår säng. Sixten ligger på en kudde här framför mig och för första gången här hemma så somnade han själv, utan att vara i famnen! Det blir nog ingen långvarig sömn och han vaknar till lite då och då men känns rätt stort i alla fall, haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi va hos BVC nu i veckan för att kolla vikten och så. Han hade inte gått upp jätte mycket på en vecka, ca 80g, men denna gången lät inte sköterskan så negativ. Vi slutade ju lite tvärt med ersättningen så nu får han lite ersättning igen ett par gånger per dygn så hoppas vi att vi kan trappa ner sedan efterhand och att min mjölk rinner till ännu bättre! Jag tänker inte ge upp iaf. Men det känns väldigt skönt att det fungerar så pass bra att vi bara behöver ge ersättning ett par gånger per dag. Så då blir det mest naturligt att ge honom morgon och kväll och någon gång på dagen om vi är hemma. Så vi kan känna att vi kan åka iväg och det räcker med amningen. Känns skönt att inte behöva tänka på att ta med ersättning. Lite på längden hade han växt också så nu är han 54 cm lång. Han känns väldigt lång! Så igår kväll fick han på sig en pyjamas i storlek 56 för första gången! Den är lite lång i ärmarna och han har en hel del på bredden att fylla ut men på längden passar den ganska bra.

Likes

Comments

Jag inbillade mig att jag skulle hinna göra mycket mer om dagarna än vad som blivit av. Att jag skulle ha tid att blogga, fixa med bilder och lite sånt. Men det är inte helt lätt att få ihop med en liten skrutt som inte gärna sover själv när han väl sover.

I förra veckan var vi och hjälpte pappa att flytta in i deras nya fina hus! Sixtens första resa och första gången vi sov borta. Det fungerade över förväntan. Till och med amningen kom igång bättre! Vi slarvade en del med ersättningen trotts det så hade han gått upp 240g på en vecka vilket kändes så skönt! I måndags va vi nämligen på sjukhuset med Sixten. Första besöker gällde tungbandet som vi misstänkte va för kort. Läkaren vi fick träffa höll med om att det ha lite stramt så det blev ett klipp! Vi verkar haft väldig tur med att både få remiss och klipp, har läst att många har svårt att få både remiss och någon som vill klippa. Jag tror att han får bättre fart på mjölken nu när han ammar. Håller tummarna för att han fortsätter att gå upp i vikt nu när vi slutat med ersättningen. Vi hade även en remiss till barnläkare för att kolla hans huvud som har lite avlång form efter att han suttit upp i min mage med huvudet tryckt mot mina revben. Så innan vi träffade läkaren så fick vi kolla vint och längd. Läkaren va inte orolig för honom men vi ska iaf tillbaka och ta kort på hans huvud som ska skickas till Sahlgrenska för koll. Vi hoppas att dem inte ska hitta något konstig men det tror jag inte heller att dem kommer göra!

Likes

Comments

Igår va jag och Sixten iväg själva utan pappan för första gången. Det va även första gången som vi åkte buss. Jag var något nervös inför bussresan, tänkte att han skulle somna på vägen till bussen men det tänkte inte han. Va rädd att han skulle skrika hela resan men han var så nöjd. Så snart bussen kommit iväg så somnade han så det va inga problem alls! Vi va på BVC för att kolla vikten och han hade inte gått upp så mycket som sköterskan önskade. Så nu blir det ännu mer ersättning, vilket gör lite ont i denna mamman, så han tar ett skutt upp på viktkurvan igen. Sedan hoppas jag att när han väl kommit ikapp att vi ska kunna minska ner på ersättningen. Tror jag villat så mycket att amningen ska fungera så jag inbillat mig att allt funkat toppen. Vilket då säger att min mjölk inte har kraft nog att ge honom allt han behöver. Men jag börjar tro att vi nog har mycket att träna på med amningen för att den ska fungera så bra den kan. Så än har jag inte gett upp hoppet om att så småningom kunna helamma honom eller iaf bara ge ersättning någon gång per dygn.

Likes

Comments

Det händer inte så mycket hemma hos oss för tillfället. Dagarna består mest av sova/vila och äta. Speciellt de senaste dagarna, Sixten har krävt mycket närhet. Jag har inte kunnat lägga honom att sova själv. Det har bara tagit några minuter innan han vaknat igen men om han däremot fått ligga hos mig och sova så har han kunnat sova nästan hur länge som helst. Då får man inte mycket gjort! Idag hänger vi i sovrummet, det är inte helt fel att bara göra inget ibland.

Likes

Comments

Jag trodde jag skulle inreda och fixa i Sixtens rum långt innan han kom ut till oss. Visst gjordes en del men sedan tog det liksom stopp. Antar att det va orken som inte fanns där. Men i torsdags så tog jag äntligen tag i det. Stringhyllan som legat och väntat sedan julen 2016 åkte upp på väggen och tavlorna som inte väntat riktigt så länge men en bra stund fick också komma upp. Jag har suttit där inne så många gånger och funderat på hur vi ska möblera men jag kommer nog aldrig bli riktigt klar över det så länge inte hans säng och den förvaring jag vill ha finns där inne. Jag har inte villat göra hål i väggarna innan men äsch, det går ju att spackla och måla om vi skulle vilja flytta sakerna. Blev riktigt nöjd med resultatet i alla fall!

Likes

Comments

Den 15 december 2017 så kom vår Sixten till oss via akut kejsarsnitt. Vi hade planerat snitt den 22 december (bf 25 december) eftersom av låg i säte. Men natten till den 15 december så gick vattnet och vi fick åka in, sedan kom han kl 11.15. Han va en ganska liten skrutt på 3045g och 49 cm lång. Vi hade svårt att få igång amningen vilket gjorde att han gick ner i vikt. Lite går dem ju ner i början men Sixten gick ner alldeles för mycket, han va nere på 2660g. Så nu i ett par veckor har vi kämpat med att få honom att gå upp i vikt. Det har gått seg, ena gången hade han gått upp ca 100g på ett par dagar medan han nästa gång bara gått upp 40g på en vecka. Men idag blev vi så glada när vi såg vad vågen visade. Han har inte bara kommit över sin födelsevikt utan hade också gått upp 230g på en vecka! Det har varit så frustrerande att kämpa med amning och ersättning för att få honom att gå upp. Känts taskigt att väcka honom precis när han kommit till ro för att få honom att äta varannan timme. Så denna viktuppgången va så skön, nu kan vi låta honom känna efter lite själv när han är hungrig. Jag kan slappna av lite och då fungerar förhoppningsvis amningen ännu bättre. Känslorna har svallat här pga amning och ersättning. Jag vill ju att det ska räcka med amning, jag vill kunna ta bort ersättningen men att han ändå ska fortsätta gå upp i vikt. Även om jag vet att det inte är så så känns det som ett misslyckande om amningen inte skulle fungera. Men vi fortsätter att jobba på viktuppgången och amningen så blir det nog bra!

Likes

Comments