selleri, kiwi & päronremmar

Food, Uncategorized

TIPS TILL ALLA GOTTEGRISAR som vill snacksa utan stoppa i sig flera liter socker!

För det första så är jag en riktig gottegris, helst ska det vara godis, surt och lakrits.. Varje kväll men det förstår ni ju också att det fungerar inte, mina tänder kommer såklart inte må bra av det och inte min kropp heller. Men eftersom att jag gillar att göra-själv, testa nytt och framförallt använda upp allt vi har hemma i matväg så gjorde jag mina egna gottisremmar.

Tanken från början var att jag skulle göra en nyttig och grön härlig morgonshot bara utav frukt och grönt vi haft hemma ett tag nu. Och det gjorde jag!

Däremot så blev det ju såklart en massa fruktkött kvar efter att jag silat bort "saften", vad gör man då med fruktköttet? Blanda i smoothies går alltid bra men jag som inte gillar den konsistensen föredrar helt klart att göra fruktremmar istället. Vilket är SÅ enkelt också och ett bra alternativ för mig som vill äta godis nästan jämt!

Detta går alldeles utmätt att göra av frysta bär såklart också om det är så att man bara vill testa på, senast gjorde jag remmar utav blåbären som jag plockade förra året. Riktigt goda blev dom och då blandade jag även i lite vaniljsocker vilket blev en riktigt bra kombo. Vill ni nu testa på det absolut enklaste receptet på frukt-/bärremmar så skrolla ner!


DU BEHÖVER OCH SÅ HÄR GÖR DU:

♥ HONUNG

♥ FRUKTKÖTT, MIXADE BÄR ELLER LIKNANDE.

Sätt ugnen på 100 grader, mixa bär och frukt till en så slät blandning som möjligt. Sila vid behov.

Tillsätt honung, 1-2 msk och absolut inget måste men tycker att dom blir lite godare då. Du kan även tillsätta vaniljsocker, citron eller liknande för mer smak.

Bred ut moset/purén till en tunn tunn platta på en bakpappersklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen i ca 2-3 timmar eller tills hela "plattan" har torkat, håll gärna ugnen lite öppen för att kunna släppa ut ångorna som blir.

Ta ut, klipp remmar och njut! Även här efter kan du doppa/rulla remmarna i strösocker eller vaniljsocker för både en sötare smak men även för att dom inte ska klibba ihop sig med varandra. Smarrigt!

Gillar

Kommentarer

  • Instagram
  • Nouw