Middagstips! potatis-& purjolökssoppa

Uncategorized, Food

MED SMÖRSTEKTA KRUTONGER...

DU BEHÖVER(för två):

♥ 1 PURJOLÖK (+vitlök)

♥ 3-4 MEDELSTORA POTATISAR

♥ 1 BULJONGTÄRNING (grönsak tog jag)

♥ 2,5 DL GRÄDDE

♥ 3-4 DL VATTEN

FORMBRÖD - Till krutonger

SÅ HÄR KAN DU GÅ TILLVÄGA:

Börja med att hacka vitlöken, purjolöken och skär även potatisen i mindre bitar.

Hetta upp en kastrull med en rejäl klick smör i och tillsätt sedan ovanstående, fräs tills att det har mjuknat lite. Tillsätt sedan vatten och buljongtärningen, låt koka lite lätt i ca 15 min. Eller tills potatisbitarna känns så gott som klara.

Nu kan du passa på att steka dina krutonger: Skär brödskivorna i mindre bitar och stek i rikligt med smör, krydda med salt och peppar eller färska örter om du har det hemma. (jag har alltid kanter från formbröd i frysen från när jag tidigare har gjort smörgåstårta.)

Häll sen i grädden och låt sjuda ett par minuter, avsluta med att mixa soppan försiktigt. Jag gick ner med en stavmixer väldigt försiktigt för att behålla lite "bitar".

SERVERA! Gärna i stora koppar, det gör hela middagen lite mysigare. Låt smaka!

Gillar

Kommentarer

  • Instagram
  • Nouw