kärleksmums-kladdkaka

Uncategorized, Food, PHOTOS

Åh herrejesus vad gott hörni!
Det här receptet vill ni inte missa, det kan jag lova er alla. Jag är egentligen ingen bakelsetjej om man säger så, jag tycker inte om tårta, sockerkaka eller bärpajer MEN jag är riktigt riktigt svag för kladdkaka och det har jag alltid varit. Det har blivit min go-to fika sen jag var liten då jag som sagt inte är mycket för något annat i dessertväg direkt.
Så nu ska jag bjuda er på ett himmelskt gott recept som jag tror att de flesta lär tycka väldigt mycket om. Kärleksmums är himlans gott men äter man dom inte mest för glasyren ovanpå egentligen? Jag gör ju det i alla fall eftersom att själva kakan påminner starkt om sockerkaka.

Kladdkaka är som sagt favoriten och tillsammans med kärleksmumsglasyren är det en riktig 100 poängare!

Den perfekta kladdiga mitten, lite knapriga ytan och en gudomlig glasyr toppad med kakaonibs.

RECEPT

Ingredienser kladdkaka:
♡ 100g smör
♡ 2 st ägg
♡ 1.5 dl strösocker
♡ 2 tsk vaniljsocker
♡ 3 msk kakao
♡ lite salt
♡ 1,5 dl vetemjöl

För att minska disk så ta fram en kastrull som rymmer ca 1,5 L så kan du blanda allt i den.

-Ugnen ska vara på 175°c.

-Smält smöret och ta av kastrullen från plattan strax innan allt smält, tillsätt sedan strösocker, äggen, vaniljsocker, kakao och en gnutta salt. Vispa till en jämn smet.

-Tillsätt vetemjöl, lite i taget och vispa snabbt för en jämn smet.

-Smöra och bröa en form och häll sen ner den färdiga smeten.
Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen, kolla gärna om kakan är färdig genom att försiktigt skaka på formen. En färdig kaka dallrar/rör sig lite i mitten. Dallrar hela=ogräddad. Dallrar inte=för genomgräddad.

Ingredienser glasyren:
♡ 50g smör
♡ 1 msk kakao
♡ 3 msk starkt bryggt kaffe.
♡ 2 tsk vaniljsocker
♡ 3,5 dl florsocker
(♡ en gnutta vatten vid behov)

-Blanda ner allt utom florsockret (+vattnet) i en kastrull och smält på låg värme. Blanda till en jämn smet.

-Tillsätt florsockret och vatten vid behov för att få glasyren så som du själv vill!

Sista stegen nu:

-Se till att kakan har svalnat innan du brer på glasyren. Toppa sedan med antingen kokos eller kakaons som jag gjorde. Nötter på kan också vara riktigt gott!

- Låt stelna i kylen över natten eller i minst en timma för bästa resultat.
Är du som jag går det även bra att provsmaka en bit direkt, glasyren stelnar hyfsat snabbt på ytan och rinner därmed inte av kakan i alla fall :)

LÅT SMAKA!♡

Gillar

Kommentarer

  • Instagram
  • Nouw