Jakten på drömhuset

Uncategorized, DRÖMHUSET

Nu så ska jag berätta för er alla hur det faktiskt ligger till.
Jakten på drömhuset fortsätter, vi är inte där än och det är en bit kvar som det ser ut just nu faktiskt, vi har tänkt om helt och hållet från det som var planen när vi sålde lilla stugan på landet. Då var planen att hitta något som var rätt storlek med bra och stor tomt och såklart geografiskt rätt också. Vi tänkte att vi ville ha ett lite äldre hus men gärna med ett OK nyrenoverat kök och badrum för att slippa de "stora" renoveringskostnaderna direkt, kök och badrum skulle isåfall få vara ett senare projekt eftersom att vi förstod att vi kommer inte vara nöjda med hur det ser ut ändå. Självklart vill man ju sätta sin personliga touch på det.
Vi letade, var på visningar varje helg som vi var lediga, oftast flera visningar samma dag.. Men vi insåg rätt snabbt att det här kommer bli riktigt riktigt svårt och tanken kom då lite lätt förbi att "vad skulle det kosta att bygga hus? Hur går man tillväga? Finns möjligheten?"

Vi ska bygga hus!
I den situationen är vi i nu...
Ja, vi googlade en massor, vi beställde hem kataloger från alla husleverantörer som ni kan tänka er och började bläddra. Men vi insåg även där att det här är nog inte vad vi vill ändå, planlösningarna var fel, utseendet var fel och tillvalen var så dyra att vi inte ens skulle ha råd med en ytterdörr. Så kändes det i alla fall till en början, för det var ingenting som passade oss utan det var mycket som var otroligt modernt, fyrkantigt och nej, det föll oss inte i smaken. Däremot hade vi några hus och planlösningar som var OK, det fanns bra grejer men inget som var perfekt eller det vi ville ha.
Det var då jag började skissa, tog det bästa från husen som vi tyckte var helt okej och satte ihop det till något helt eget. Jag satt på mina lediga dagar och skissade, mätte och blev alldeles tokig. Sen kom RoomSketcher in i bilden och jag kunde få se det me "på riktigt". Det är alltså ett program på datorn där du kan rita, se mått, inreda och även göra 2D och 3D planlösningar.
Någonstans här mellan allt var vi hos olika banker, vilket gav oss lite hopp faktiskt. Inte efter första besöket men efter det andra och det är även den bankmannen som vi träffade då som vi har kontakt med idag gällande om det blir ett husbygge för oss eller inte. Rättare sagt, när det blir ett husbygge för det här med att köpa ett befintligt hus har vi nog båda inte alls i tankarna längre.

Mycket att planera.
Det förstår säkert ni också och det har vi blivit varse om när vi valde att inte köra helentreprenad, när vi istället bestämde oss för att vi vill ha det helt på eget vis. Ja, då var det dags att bestämma hur kök, badrum, lilla toaletten osv. skulle se ut. Många sena kväller och nätter har det blivit när vi har suttit och spånat på både det ena och det andra..
Vad ska vi ha för innertak? Ska vi ha trägolv? Laminat? Vinyl? Ska vi köra på bergvärme? Vilken färg ska vi ha på köksluckorna? Vill vi ha kamin fortfarande? Hur ska vi förvara veden?..
Frågorna tar nog aldrig slut egentligen men det känns som att vi har kommit en riktigt bra bit på vägen, köket har vi ritat upp och egentligen bestämt allt helt klart. Allt från luckor till vitvaror men även vilka knoppar/handtag. Likaså är det faktiskt med golv i hela huset och båda badrummen, kakel, kommoder, blandare och allt därtill är vi check på. Entré & groventré är klart. Jag kan nästan säga att vi är helt klara vad gäller fönster och fasadfärg till och med. Och tak!
Så ja, det är en hel del grejer att välja och man vill känna sig väldigt säker för det är mycket pengar det handlar om och helst av allt så vill vi att vi ska kunna bo och känna oss som hemma i det här huset även om 10 år. Det är vår vision åtminstone.

Hur är det med tomt då tänker ni kanske..
Där har vi sedan länge siktat in oss både på ett område men även en specifik tomt som vi så gärna vill ha, däremot vill vi inte köpa den förrän vi vet att vi får bygga det som nu är vårt drömhus på den tomten. Så just nu är det bara vad som känns som en evig väntan på att få sätta igång med något. Bara att få köpa tomten skulle kännas som ett stort steg i rätt riktning. Då har vi en tomt, då kan vi åtminstone ställa ett tält på den om det nu skulle vara så.Nu är det bara att hålla alla tummar och tår för att vi ska få igenom det här så snart som möjligt!
Önska oss lycka till så lovar jag att uppdatera så fort någonting nytt sker i den här eviga processen.


Ha en fortsatt fin dag!

Gillar

Kommentarer

  • Instagram
  • Nouw