handla online

Uncategorized, Food

Något som vi har börjat med är att handla mat online och sen hämta upp den bara, blir oftast Emil's uppgift efter jobbet då han slutar tidigare och ändå åker förbi Ica Maxi. Så igår var han och hämtade upp vår beställning och se så mycket gott vi har handlat! Massor med frukt och grönsaker för att boosta med vitaminer, känns som att det verkligen behövs just nu då det fortfarande är grått, trist och inte minst väldigt mörkt ute mest hela dagarna.

Att handla online är verkligen något som sparar oss mycket tid och har även hjälpt till med ekonomin vilket är ett extra plus nu när alla extra slantar går till hus-sparande. Köper inte massor med skit om man får kalla det så, vilket lätt händer om jag är med vid en storhandling i butik. Nu innan vi beställer så sitter jag verkligen och bestämmer maträtter först, gärna flera som innehåller samma ingredienser och sen skriver upp exakt vad och hur mycket vi behöver handla. Fick ihop 18 maträtter den här gången + till 8 smoothies, lite mellis och "snacks", perfekt!


Vad har vi handlat då? Det mesta ser ni på bilden men sen är det även lite frysvaror till exempel.


Frukt & Grönt: Zucchini, ruccola, körsbärstomater, isbergssallad, honungsmelon, mangoldsallad, babyspenat, clementiner, blomkål, banan, avokado, aubergine & frysta: granatäppelkärnor samt ananas.

"Snacks": Cashewnötter, jordnötssmör, proteinbars, riskakor och proteinpudding.

Dryck: Havredryck, kokosdryck, ananasjuice.

Kyl & Frys: Kvarg, keso, köttfärs, lax, kyckling och fläskytterfilé.

Övrigt: Tonfisk och soltorkade tomater.


Förberedde även färdiga smoothiepåsar för att underlätta och spara tid på morgnarna. Japp, så gör vi i det här hushållet. Ett plus med det är även att man slipper alla otympliga förpackningar i frysen som tar plats. Då behövs det bara tillsättas någon form av vätska och gryn/ frön. Gör exakt likadant med köttfärsen osv, Eftersom att jag redan bestämt innan hur många måltider exempelvis köttfärsen ska räcka till. Sån är jag!

Kylskåpet före & efter. Satisfying att fylla upp kylen igen.


Gillar

Kommentarer

  • Instagram
  • Nouw