Header

Hur ska man börja beskriva denna känsla? På ett sätt pirrar det i kroppen och jag kan inte fatta att jag snart kommer kliva av flygplatsen i NEW YORK. För att stanna där. På ett annat sätt så gör hjärtat så ont. Jag lämnar inte bara familj men vänner och framför allt kärlek. Trygghet. Jag ska börja på en skola jag aldrig satt foten på. Jag ska bo med främlingar i en stad som ändå är så bekant.


Högtalarna är på högsta volym med New York, New York med Frank Sinatra. Det känns som det blir okej. Nu jäklar åker jag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu när allt är klart med visum och flygbiljetter har jag börjat lite smått leta boende. Jag vill inte skriva på något utan att ha sett lägenheten, men har hittat några intressanta alternativ och tror att jag kommer hitta ännu fler när jag faktiskt är där och kan träffa personerna. Däremot har jag redan börjat titta på billig inredning att ha i mitt rum. Senast jag flyttade till ett nytt eget rum - och visste att det var för en lång tid - var för cirka 16 år sen. Jag är riktigt taggad på att kunna inreda mitt rum från scratch. Här över ser ni hur mina inredningstankar går.

Kallax hylla / IKEA, lampa / pinterest, tavla / SEALOE, kuddar / H&M home, bedding / pinterest, ljus / Zara Home, Ljuslykta / Skultuna

Likes

Comments

Nu är allting äntligen klart för min del. Det kändes väldigt konstigt att börja blogga om sin förberedelse och flytt innan man ens fått visumet, men nu är det klart. Jag är väl något av ett pro nu (andra gången jag var där), så ville skriva en liten guide. Ska du till Amerikanska ambassaden för ditt f-1 visa? Läs vidare!

Vad man ska ta med sig:
- I-20 Papper från skolan
- Giltigt Pass (ska även vara giltigt till efter din skoltid!)
- Ett foto som är 5x5cm och även blivit uppladdat på ditt DS-160.
- DS-160 -> det gör man här!
- Sevis I-901 kvitto -> betalas här!
- Kvitto på att du har betalat ansökningsavgiften på $160. -> Det gör du i samband med mötesbokningen här.
- 120-Personbevis från Skatteverket, beställs via telefon
- Bevis på att du kan betala skolan, ex. CSN beslut, bankpapper.

Vad jag har haft med mig, utöver det andra:
- Betyg från gymnasiet/eventuella övriga skolor efter det
- Antagningsbrev
- MItt namn blev felstavat på I-20, så tog med mig mailbevis på ändringen.
- Eftersom jag haft visum innan tog jag med detta passet också.

Vad gör man egentligen?
Hela upplevelsen är i princip en lång väntan. Man får nummerlapp, lämnar in papper och ev. fingeravtryck. Sen får man vänta tills man blir kallad där dem ställer frågor och tills slut ger dig ditt svar. Det jag fått svara på är vilken skola jag ska gå på, hur ska jag ska betala det och första gången lite mer utförligt (ex. har du ditt jobb kvar, varför/varför inte?, vad ska du göra sen.)

Nu, tre dagar senare har jag mitt visum i passet och är så redo att åka!


Likes

Comments

Vill du plugga på college i NYC? Här under finner ni tips på skolor att välja mellan! 

Vad är CUNY? City University of New York är ett skolsystem i New York City. Det finns två-års college, fyra-års college, graduate skolor och special inriktade colleges. På kartan över ser ni alla skolor dem har!

Varför CUNY? När jag insåg att jag verkligen ville flytta till New York började jag titta på skolor. VI har Berkeley som jag inte hört så mycket bra om, FIT där det inte finns möjlighet för scholarships, The New School, PACE, Columbia och NYU som tyvärr är svindyra och sen har vi CUNY. Under en enda ansökan fick man möjligheten att ansöka till tre olika skolor. Det finns så mycket olika majors att välja mellan, samtidigt som du kan verkligen hitta var du tror det passar just dig. Det var riktigt enkelt att söka in, då man fyllde in all information via en hemsida, valde sin "top 3" med majors och skickade in. Skickade sedan också in gymnasiebetyg på svenska, engelska samt mina transcripts från SMC via post.

Dem skolorna jag funderade på var:
BMCC (2 år) - Bra läge samt att det fanns en Communications major
CCNY (4 år) - Bra läge, verkar ha ett seriöst cheerleading lag (kul!!), hade en PR/AD major.
Hunter (4 år) - Bra läge, hade en riktigt intressant dietist linje.
Baruch (4 år) - Valde som tredje hans val för att jag ville ha något, hade merchandising major.
Bronx Community (2 år) - Hade en tvåårig dietist linje

Detta visar hur mycket mer alternativ det finns, och det lönar sig att ansöka själv! 

Likes

Comments