Jag kan inte hjälpa att ändå älska detta kommersiella jippo som är alla hjärtans dag.

Jag vet, varför ha en speciell dag att visa uppskattning, man bör göra det varje dag bla. bla. bla.. MEN, det är något speciellt! Bara få vara lite extra gulliga med varandra, köpa lite choklad eller ge en extra lång god morgon-puss. Jag uppskattar det.

Jag och Philip hade en plan att sova med varandra igår, för att kunna vakna upp sida vid sida idag.
Men så kommer min rummis hem PRECIS när Philip kommer hit?! Fy vad tråkigt. Så vi bytte present med varandra. (Philip sa att han hade köpt en liten grej..)

Jag hade inte köpt något, för jag gav honom hotellnätter i Boston istället (vi åker till Boston i helgen, mer om detta senare). Men jag kände att jag ändå bör ge något, för jag skulle ju ändå få en liten pryl på kvällen..

Så jag springer till vår godisautomat, köper lite choklad, några kakor och skriver ett litet rimm till. Känner mig ändå relativt nöjd med detta tills jag öppnar min present. En Michael Kors-väska. En Michael Kors-väska har Philip köpt till mig. Och jag gav han två små påsar med M&M’s och lite kakor. GODIS, jag gav människan GODIS, och han ger mig en väska. Haha alltså han sa att han hade köpt en liten grej, så därför köpte jag en liten grej till honom?!

Han såg dock nöjd ut när han satt med sina små godispåsar.. och där mittemot satt jag och höll i min nya väska..

Vi skrattade gott åt det igår, och kommer nog göra det ett tag till!

Hopps ni alla får en härlig torsdag ♥️.
Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen!
Idag, måndag, har jag inte haft några lektioner, och jag måste få erkänna att det är en perfekt start på veckan!
Istället spenderade jag lite tid på mig själv, genom ett nagelbesök. Nu har jag äntligen fina och ordentliga naglar till intervjuerna.

Det må vara ytligt, men nu känner jag mig betydligt finare!

Resten av dagen har jag pendlat mellan hopp och förtvivlan. Okej nu är jag smått dramatisk, men nästan!
Jag fick en till internshipkontakt, detta med ett kostymföretag! (Nej jag ska inte sy kostymer, var inte oroliga.) Så ska boka in en Skypeintervju i dagarna.

Sedan till det negativa!
Jag hade en intervju inbokad imorgon, en telefonintervju. Men nu på eftermiddagen satt jag och läste recensioner och kommentarer om företaget, och helt ärligt; det verkar förskräckligt! Usch vilken dålig magkänsla jag fick, och detta bekräftade den dåliga känslan jag fick när jag mailade med chefen för att planera in intervjun. Jag vet att jag inte kan vara kräsen, men att få chansen att få göra ett internship i NYC är få förunnat, och jag vill verkligen att det ska bli en fantastisk upplevelse.
Nu kan det säkerligen blivit fantastiskt ändå, men jag v i l l e verkligen inte ha denna intervju, så jag avbokade den faktiskt.

Rätt eller inte, who knows.. men nu är det gjort! Nu kan jag lägga mer energi på de intervjuer som jag får positiva vibbar av iställlet.

Solen sken förövrigt i New Paltz idag, och då är man inte sen med att plocka fram kameran!

Kram till er!

Likes

Comments

Hej kompisar!
Det blir lite spretiga inlägg när jag skriver så sällan, ber om ursäkt för det! Upplever ändå att jag har lite mer ro i kroppen nu, så ska sikta på fler inlägg!

Första bilden: den uppmärksamme (med supersyn) ser att det är Favvo-Phille på bilden. På vägen till matsalen från mitt dorm måste man passera en damm/å/bäck (skillnad på å och bäck?!?!?) som finns mitt på campus. Det var en såndär krispig morgon med någon minusgrad och en sol som pressade sig genom molnen. Härligt!

Andra bilden: min nya LinkedIn-bild, där man också kan se den nyinköpta kavajen! Eftersom jag har hittat de flesta internship-möjligheter genom LinkedIn kände jag att ett profilbildsbyte var på sin plats. Den förra bilden var en 4 år gammal festbild.. inte så lämpligt kan en tycka. Och hör och häpna, jag har faktiskt fått napp genom att söka internship via LinkedIn, kul va?! Äntligen händer det!

Tredje bilden: vi tjejer firade att vi varit i New Paltz i tre veckor nu i helgen. Vi gick ”ner på stan” och åt, drack och hade en allmänt trevlig kväll. Jag ska inte börja tjata om tiden redan, men oj så fort det går. Det är med skräckblandad förtjusning som hjärnan börjat bearbeta att vi är snart halvvägs gällande vår tid i New Paltz.

Jag tänkte skriva imorgon lite mer ingående om internship-sökningen, som majoriteten av frågor kretsar kring när man pratar med er därhemma.

Ha en fantastisk start på veckan nu.
Puss och kram

Likes

Comments

Ja här var det dött!
Varken jag eller Phille har varit duktiga bloggare denna vecka..
men åter igen, det är mycket att göra här borta!

Igår var det lördag och en stor del av de internationella studenterna bestämde sig för att åka slalom (vissa för första gången!). Detta var inget som kändes lockande för någon av oss, så vi gjorde något betydligt roligare; dagstrip till NYC.

Vi hade en sak på agendan, och det var SHOPPING. Nu börjar det närma sig, intervjuer och sedan internship. Klädkoden kommer nog vara lite mer strikt för Phille som är i finansbranschen men vi både kände att det är dags att ”snygga till” garderoben.

Vi hade en fantastisk dag även om fötterna är lite ömma just nu!

Haha alltså är ju så obekväm i dessa kläder. (Köpte inget av det som är på bilden.....)

Likes

Comments

Hej!
Nu var det några dagar sedan jag skrev här sist, men vi har faktiskt haft fullt upp.

Nu är skolan igång på riktigt och vi har en massa ’assignments’ som ska in. Det är ändå den största skillnaden från svensk skola, alla små uppgifter som ska göras och lämnas in innan lektionen börjar. Men än så länge går det bra! Något annat som skiljer sig från Sverige är amerikanarnas förkärlek till papper och regler. Min rumskompis sover inte i dormet varje kväll, så därför kan Philip komma över. Men inte utan att vi båda måste skriva under en lapp, som säger vem han är och att jag tar ansvar för honom. Alltså....

Ja ni ser ju.... måste ändå påstå att det är lite komiskt!


Hur som helst, nog om Guest Passes och sånt trams!
Igår gjorde vi ett besök i New York City, och när jag säger vi menar jag de internationella studenterna. Skolan hade anordnat en resa tur och retur för 10 dollar, ett riktigt kap!

Jag måste säga att det var en cool stad! Vi tjejer åkte först tunnelbana (åt rätt håll, hör och häpna!) till Soho, där blev det brunch med en liten mimosa. Sedan promenerade vi, mycket. Till Wall Street, Ground Zero och bara runt bland alla fina byggnader och skyskrapor.

Den sista bilden är på oss IIB-studenter som också kommer att flytta in till NYC. Detta i sig känns så sjukt, att faktiskt bo i den där stora och coola staden! wow!

Vi vet ungefär vart vi ska bo, det är 3 gator från Central Park, på vänster sida. Men mer om detta när det närmar sig!

Kram

Likes

Comments

Idag var det första dagen med riktiga lektioner!
Nu kickas det igång på riktigt med studenter som återvänder och alla skolans faciliteter som återgår till normala öppettider. Jag hade dock ingen lektion idag, är ”ledig” på måndagar och torsdagar. Skönt tycker en annan.

Vi tjejer som var lektionslösa passade därför på att testa på skolans gym! Det var bra, allt man önskar finns där plus att det dessutom finns en massa klasser att delta i.

Efter gym och frulle slog vi upp våra datorer och resten av dagen spenderades med att finslipa våra CVn och förbereda oss för morgondagen (då vi har lektioner).

Vid 18 var vi riktigt sega och beslutade därför att gå på lite yoga! Jag ställde mig först lite skeptisk till det, mest för att jag är en av de stelaste 25-åringar som någonsin gått på denna jord. Hur som helst, vi beslutar oss för att delta!
Cirka 20 minuter in i passet ligger vi på mage och sträcker händerna efter fötterna för att bilda någon slags ring (Jag lyckades knappt få till en ellips). Då säger det bara PANG, och jag får världens sendrag i nacken!!
Jag bara ligger där på mattan, raklång, utan ett uns av aktivitet. Det gjorde så ont!
Resten av passet utfördes med mer stelhet än tidigare, men det genomfördes!


Jag vet inte om jag ska tolka det som att jag behöver gå på yoga mer frekvent, eller helt enkelt ge upp yogakarriären.

Återkommer!

Likes

Comments

Vi har anlänt. Efter många timmar ovanför molnen nådde vi amerikansk mark. Vi landade enligt plan klockan 13.45 på JFK i New York. JFK var tydligen president i landet en gång i tiden (innan han, tragiskt nog, blev mördad). Så var det. Nåväl.

Resan började med en stadig, prisvärd, frukost på Arlanda flygplats klockan 05.00 på morgonen. 78 riksdaler för en keso och en kaffe. Rimligt.

På flyget till Frankfurt (där vi mellanlandade) hamnade vi bredvid en medelålders fransman som, av andedräkten att döma, inte hade rengjort munnen sedan 1888 (ja, ni som vet, vet). Tråkigt för Jessica som fick sitta bredvid honom.

Hur som helst höll vi tidsplanen någorlunda och anlände till Frankfurts gigantiska flygplats knappt två timmar innan nästa flyg. En annan tyckte att vi hade gott om tid att hinna med flyget till New York. Det tyckte inte Jessica. Med tunnelseende och bestämda steg begav hon sig med stormsteg mot gate Z23. Väl framme vid gaten visade det sig att ombordstigningen skulle börja först om en halvtimme. Det positiva med detta var att jag hade tid att handla ett mellanmål för återhämtning efter den ofrivilliga flygplatsjoggen. Med maxpuls och darriga ben föll valet på 2 dl smoothie (snabb energi) för 8€. Rimligt.

En Boeing 747 tog oss över Atlanten, via Grönlands kust, till staterna. Väl där begav vi oss, via taxi och buss, till New Paltz vilket blir vår hemstad de nästkommande 2 månaderna. Efter lite kortstrul och kalla promenader nådde vi ändstationen. Rummet på campus.

Jag slog upp dörrarna och längtade efter att slänga mig ner i sängen. Istället öppnade en glad, hockeyspelande, engelsman. Han kommer från Kent, England, visade det sig. (Frågan är vad oddsen är att få en rumskompis som härstämmar från Kent och spelar hockey. Orimliga, vill jag tro.) Ett dygn senare konstaterar jag att han är trevlig, engelsmannen. Kul för mig.

Nu väntar en ledig helg innan plugget drar igång på måndag. Jessica har (i tidigare inlägg) lovat att jag ska avslöja vilka valbara kurser jag läser. Svaret är Personal financial planning och international financial management. Fråga mig inte vad de handlar om.

Dags att summera. Till alla nära och kära samt övriga intresserade: vi har det bra och har kommit fram helskinnade (med många kronor färre i plånboken). Så ni vet.

På återhörande!

Philip

Likes

Comments


Vi har överlevt första dagen i New Paltz!
Amerikanerna är ju mer för traditioner än vi svenskar, så jag och Philip får tyvärr inte bo med varandra här på campus... ni ser ju på första bilden att det är ett litet avstånd mellan oss. Dock tar det max 5 min att gå, så det är inte allt för farligt.

Om vi har förstått det rätt dock så kommer vi få bo med varandra i NY tack och lov, så det blir endast två månader utan varandra.

Åter till vår första dag!
Vi hade en heldag med introduktion till programmet, lite lätt prat om våra kommande intervjuer med företag, besök hos skolsyster och vi fick även veta vilka två företagsekonomikurser vi ska läsa.
Jag fick dessa kurser:
International Business
Principles of Management

Det ska bli superkul!
Idag är planen att äta brunch och sedan få en guidad tour runt campus och downtown!
Sedan ska faktiskt jag och Philip inviga gymmet, uh vad jobbigt.


Jag har inte skrivit ut vad Philip fick för kurser, för planen är att han ska få gästblogga lite mer här. Så tjata på honom!! (Jag gör detsamma).

Kram till alla!

Likes

Comments

Nu är vi äntligen framme!
Eller ja, nästan iallafall. Vi sitter på bussen som tar oss från NY till New Paltz och har sisådär 20 minuter kvar. Men efter den långa resa vi gjort idag så känns det som att vara framme.

Resan har gått otroligt smidigt och vi har inte stött på ett enda problem på vägen, tack och lov!
Till och med flygplansmaten gick att äta.

Nu väntar en lugn kväll med uppackning av väskor och lite middag, klockan är ju endast 18 här borta.

Kram till er där hemma!❤️

Likes

Comments

God kväll!
Jag och Philip anlände nyss till hotellet, alldeles vid Arlanda.

Den korta resan från Östersund till Stockholm gick smärtfritt, även om det innan inte var alldeles lätt att säga hejdå till familjen. Någon liten tår kom det trots allt.

Hur som helst! Nu är vi lite närmare New York!
Vi har beställt väckning 04:15 imorgon, och sedan är dagen igång! Första stopp är Frankfurt, sedan landar vi på JFK vid 19-20 svensk tid (13-14 amerikansk tid).

Det känns lite surrealistiskt att vi faktiskt är påväg!! Vi började prata om det här programmet i somras, utan att veta att det skulle bli verklighet.
Nu är det mindre än ett dygn bort.

Nej sovdags! nu sitter vi bara och tar fula bilder på Snapchat. Hehe

Kram

Likes

Comments