Header

Sitter i soffan med en kaffekopp och laddar inför städning (vi har visning i morgon) Enya sitter i köket och målar och Adrian är på förskolan.
Jag och min familj är trygga i våran vardag, och jag uppskattar det så mycket!
Ser på nyheterna varenda dag att människor dör i sin jakt på lite trygghet för sin familj.
Familjer som vi, barn, jobb, hus och bil. Som måste fly från sina hem och sitt land.
Betala stora summor för att få en liten, liten chans till lite trygghet i ett annat land.
Och överlever dom resan hamnar dom i länder där stora delar av befolkningen avskyr dom, för vad? Där dom sätts i asylboenden i väntan på svar om dom får stanna. Så fruktansvärt! Och jag har mycket, mycket svårt att förstå hur människor kan tycka att dom är avskum. Vart är evolutionen när man behöver den? Om man ser tillbaka på människans historia, så har människan alltid varit barbarisk! Vill moderjord att vi ska gå under för att vi är som pesten på jorden?

Fick lov att skriva av mig om detta, jag blir så tung i själen av allt detta hat...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tre veckor har snart gått, utan godis! Jag fikade en gång, annars har det gått tre veckor! Nog för att det antagligen går bättre då jag lagt på mig en last😁 jag snusar! Jag klarade det inte längre utan nikotin. Socker eller nikotin, vet inte vad som är värst egentligen.
I helgen ska det iaf belönas. För det har gått bättre än jag trodde, även om träningen blivit lite efter. Men har iaf tränat minst 4 dagar i veckan.
-4 kg blev det👍🏻👍🏻 5 kg kvaaar! Men nu om lite mer än en vecka börjar en helt ny vardag. Så jag får känna lite på det först innan jag kör på igen.

Är SÅ JÄVLA STOLT! Över mig själv! Från ca 100kg som jag vägde några veckor efter Adrian kommit, till nu 75kg!

Längtar till hösten! När jag kan ut och springa igen, jag klarar fasen knappt att powerwalka i värmen. Men att springa en krispig hösteftermiddag är så jäkla underbart!

Nu ska jag ta mina spaghettiarmar och slappa i söffa👍🏻💪🏻

Sorry för superduper dålig bild. Men måste bara visa hur jag såg ut när Enya var två-tre månader.​

​Och detta är idag💪🏻👊🏻✌🏻

Likes

Comments

Ja, många av er få läsare😁 har säkert sett min senaste "heta" status på FB. Ja, jag är fullt medveten om att folk tycker att jag både är dum i huvudet och så jäkla dryg. Och att så många är dötrötta på diskussioner om nyanlända.
Men om vi inte pratar, debatterar eller diskuterar stora problem, hur ska vi då kunna få nått slut på våldet? Från båda hållen.
Jag har lärt mig att lyssna och öppna ögonen, inte förakta dom som sympatiserar med SD och annat "brunt"
MEN!
Jag TÅL inte... Nej, jag accepterar INTE att folk kallar OSKYLDIGA för djur, avskum eller äckel. Där går banne mig gränsen!
Föräldrar! Säger så om människor!
Vill man verkligen att ens barn ska växa upp med den uppfattningen, att vissa människor är mindre värda? Pga vad egentligen?

Nog om detta!

Igårkväll kom iaf Toby hem från Åland och en minnesvärd spelning😊
Helgen har gått fort! Jag och mina minions har varit hemma mest, det har ju varit så jäkla nice väder☀️
Och jag upptäckte att Adrian är en riktig hejjare på fotboll med sina två bast😍

Idag började Enya förskolan efter 7 veckors sommarlov. Och lämningen gick över förväntan! Nästa vecka börjar Adrians inskolning också. Kommer nog att gå super! Han är ju nästan inskolad! Han bara kutar in när vi lämnar Enya och vägrar åka hem😂

Träningen och kosten går super! Träningen börjar ge resultat👍🏻 Toby sa att han tyckte att jag såg starkare ut, och jag ser det själv! Dessutom har jag kommit ikapp och förbi med vikten, så nu väger jag mindre än jag gjort på 5 år👍🏻 6kg kvar till målet! Detta ska fasen vara mitt år!!

Så i helgen ska vi på två underbara människors bröllop, Bella och Jonas🌻 då ska jag äntligen få götta mig🙊 Och vi åker utan barn! Och vi bor på hotellet där dom gifter sig!

Stay strong! Peace, love, understanding💚

Likes

Comments

Läste nyss med fruktansvärt tungt hjärta, att en ettåring uppåt i Sverige drunknat...
Paniken föräldrarna hade när dom insåg att han var borta och fly från verkligheten, känslorna när pojken hittades i vattnet flera timmar senare, hoppet då han var vid liv och sen rakt ner i helvetet när hans liv inte gick att rädda...

Nä, jag är en riktig hönsmamma! Jag vill se mina barn eller veta exakt vart dom är när jag har ansvaret.
Dom må tycka jag är jobbig när dom blir äldre! Men "so be it"!
Olyckor.... Ja, andra människor också! Händer så lätt!
Bara det att en kvinna på IKEA i Borlänge försökte dra med sig ett barn...
Nä, som sagt, jag är hönsmamma och blir nog ännu värre snart.

Och jag känner även mig som världens tråkigaste människa som "bara är hemma" men jag känner fasen ingen som har så "Adriansäkert" som vi har😂😝 vi har grindar i hela huset OCH ett rymningssäkert staket. Eftersom han mycket sällan leker med samma sak mer än en minut, blir det lätt jobbigt att "hänga" med han😝 Enya är det lättare och roligare att leka med. Hon bjur på kaffe och vi bakar och kastar vatten( ute iaf) inne målar och ritar vi. Så det kommer bli riktigt kul när Adrian kommer i pysselåldern när han kan vara med utan att ha sönder allt😊👍🏻
Åh! Va pysselsaker vi ska införskaffa! Så kul!!😱😃😄

Gräsänka är jag också. Grabbarna spelar på Åland i helgen. Så när busarna lagt sig var tvn baaara min💪🏻👍🏻

Nästa vecka börjar Enya förskolan igen. Efter 7 veckors ledighet, och veckan därpå börjar Adrians inskolning👍🏻 ska bli skönt att få jobba nu. Synd bara att jag inte hann hitta något annat att komma till.
Aja!
En vacker dag ska jag ur vården! Och jobba heltid! Skönt att få uppskatta helgerna OCH pengarna mer😝😊

Godnatt😴😴😴😴

Likes

Comments

Ja, nu var flygfesten över för denna gång. Även om vi bor en bit från Järna, så fick vi både se och höra ett och annat plan.

Fredag drog vi ut med husvagnen en natt. Jättemysigt och fint ställe! Slogbod, en sjö och fint väder. Helt underbart, iaf tills kidsen skulle i säng och sen Adrians krångel på natten😁

Hem på lördagen och beslutade mig för att gå på flygfesten på kvällen. Hamnade på Timmervägen 2 på förfest. Förfesten var supertrevlig, tills huvudvärken anlände💪🏻 köpte mat när vi kom till Järna, men den blev bara värre. Kunde liksom inte tänka klart ens ( inte bara alkoholens fel😝)
Men jag har världens bästa sambo! Som väckte barnen (som vart supertaggade för att få åka bil mitt i natten👍🏻) och hämtade mig.
Tog en migräntablett, fast jag veeet att man inte ska blanda! Men jag stod inte ut! Så dagen efter mådde jag riktigt bra!
Söndagen bjöd på trädgårdsarbete hela dagen, glada badande barn och pizza😍

Hoppas att många använde solkräm i helgen. Får lite ont i magen ändå när folk skrattar åt sina solbrännor😔 inte konstigt att hudcanser ökar så jäkligt! Att bränna sig i solen är varken coolt eller roligt. Tycker iaf jag! Var rädd om er!

Idag är det måndag så på't igen. Med kosten alltså. Semesterkilona redan borta👍🏻💪🏻👍🏻💪🏻 så nu är det bara resten kvar😝 Men det ska vara klart innan detta år är slut👍🏻😊

Likes

Comments

Efter ett sommaruppehåll från Facebook har jag nu i någon vecka försökt uppdatera mig om flödet. Och ser hur mycket hat det sprids överallt, från alla håll. Jag blir både ledsen, rädd och besviken på människor. Att folk tror att hata gör saker bättre.
Det sprids både memes, artiklar och texter om saker från höger och vänster (även politiskt) och 99% innehåller något negativt om något.
Ännu en gång får jag nästan ont i magen av att läsa det, vart är vi påväg? Sociala medier är jättebra till mycket, men nu börjar det "barka ur" åt helvete rent ut sagt. Nuförtiden blir man nästan hatad hur man än är, ser ut eller gör. Det är nog dags för det där internet att haverera snart. Så vi kunde gå tillbaka till att diskutera IRL och se människors riktiga reaktioner när vi häver ur oss något. 


Kan inte alla bara prova att under en dag, inte säga eller skriva något negativt.


Peace, love and understanding💚

Likes

Comments

En av mina stora svaga sidor är att vänta, det har jag noll tålamod till.
Och nu var det så nära! Att få huset sålt. Två bud från en budgivare och vi tog det sista... Men personen ångrade sig😡
Aja! Nya tag och nya visningar. Vi fick iaf tummen ur och ha gjort ett ryck på gården. Ansat buskar och sågat av massa grenar från björkarna så det blev mer luft under.

Adrian sov borta första natten inatt😀 och Enya var också borta ett par timmar igår. Så vi var helt själva hemma! Det har vi nog inte varit sen Enya kom. Så skönt! Tro mig, vi älskar våra barn till döden... Men, det behövs lite tid att andas😎
Har varit tre intensiva semesterveckor med husvagnsmålning, Furuvik och Orsa med husvagnen.
Men huset blev rent och likaså gården nu när Adrian var borta.

Har hunnit med en myskväll i en stuga vid Gensen med arbetskamrater också. Sköönt! Och mysigt👍🏻


Likes

Comments

Ligger i skrivande stund i husvagnen, som står på gårn hemma😂
Vi planerade att vi skulle premiärcampa i nymålade vagnen på det vanliga placet. MEN! Vi har ALDRIG varit med om den mängd svidknott som mötte oss. Och dom svärmade runt vagnen hela tiden. Så vi åt middagen och bestämde sen att åka hem. Men eftersom Enya älskar att campa i husvagnen så fick det bli på gården hemma da😂

Ja, vi har då målat om vagnen invändigt. Utom golv, tak och toautrymmet. Även om den gråa färgen vi målade på tapeterna vart mer mörkblå, så är vi skitnöjda👍🏻

Nu har vi iaf planerat in lite semester. Orsa med gänget hade vi ju bokat i våras, även om vi avbokade eftersom den förra vagnen brann ner så ville vi verkligen dit ändå. Sen blir det en helg i Furuvik med Mattias och Therese.
Hade sååå gärna velat åka till både Porteshult❤️ och Piteå också. Skrapa triss kanske?😁

Nya bud med huset. Få se vad som sker, detta är INTE bra för mina nerver har jag märkt. Bli av med huset och bara flytta in i affärn, så ett steg är avklarat iaf.

Mys med Mini sen soooova.

Likes

Comments

Ah, men guuuud! Vilken dag det har varit! 🔫
Tur den är slut strax!
Inge tålamod och busiga ungar. Bra combo! Not! Det sista som händer är att Adrian kommer flygandes mot Enya, som ligger på golvet. Hans knä slår väl i hennes kind såklart! Blåöga på en gång. Stackarn😞❤️ dom är gula och blåa dom där vilddjuren efter deras lekar😝 aja! Oftast har dom faktiskt kul och brottas och skrattar mycket.


Och sen har jag haft den där känslan, idag, som känns inte helt ovanlig bland hemmamammor. Säkert hemmapappor också såklart! Men att man känner sig så ensam!
Sjukt jobbig känsla må jag säga.
Men nu får iaf Toby semester denna vecka. Semesterkassan är allt annat än fet😁 Så det blir nog mycket "vildcamping" med husvagnen. Tips på platser tack!😊

Nu, sömn! I morgon ska bli en bättre dag⭐️🙊🌻

Likes

Comments

Oj, vilken helg och måndag!
Någon som har en "remote" så jag kan trycka på paus och sova i sisådär... Hm... 10000000år.
Aja! Sova får jag göra i graven😁

Lördagen bjöd på E-tuna me Kråkan och mamsen. Hälsade på Sanna med missar i ett par timmar och sen hem. Kom hem runt 19 och sen iväg igen! Husvagnssugna som vi är, jag och min andra hälft💚 Brintbodarna var det som gällde.
Sova ett par timmar och sen vakna upp till en ljummen och solig morgon på stranden. Trots drivis och snöstorm? I vattnet så skulle ungarna bada. Aja!
Nakenfisar som moderjord skapat dom, eftersom vi inte tagit med badkläder.
Och Adrian som sällan är nakenfis (han pissar överallt och hela tiden) sket och pissade om vartannat😂😁 tur vi var själva😁 och ja! Jag sprang och tog upp varenda liten klick🙊😎

Idag har vi varit och plockat upp en present till Tobys brorsa som fyller 40 snart och så linskoll för min del. Så vi har tillbringat dagen i Falun/Borlänge. Och bara skräpmat åt ungarna! Herregud va dåliga vi är att planera! Hur gör ni med mat, borta och kids? Med maten alltså?

Nu är det läggdags för småmonstren och jag ska efter det slänga mig på soffan och ha hjärnan på stadby😬

Likes

Comments