15 ställen att besöka

Såg något inlägg där en person satt ihop en liten lista på vilka platser i världen hen ville besöka. Så kände att jag kunde göra en likadan, och ge inspo till mina vänner. Kanske hittar en kompanjon som vill följa med och se allt ? Har sett de flesta av de här ställena på Instagram och lagt märke till de för att de är så otroligt häftiga. Den absoluta favoriten är stjärnhimlen som bildas längs med strandkanten på en viss strand i Maldiverna.

1. Caño cristales river Colombia
På grund av de de många olika djur och växter som lever runt floden uppfattas den i olika färger medan man färdas i den. Stenarna i floden är cirka 1,2 miljarder år gamla.

2. Lake Baikal Ryssland
Lake Baikal är den största och äldsta sötvattensjön i hela världen. Under vintern fryser sjön och vattnet är så klart att du kan se nästan hela 40 meter under isen. Under mars månad orsakar både sol och frost sprickor i isen vilket resulterar i de turkosa isskärvorna.
3. Plitvice Lakes Kroatien
I över tusen år har vatten strömmat över kalkstenen och skapat naturliga dammar och till slut vackra sjöar, grottor och vattenfall i Plitvice Nationalpark.
4. Vadoo Island Maldiverna Under natten glimmar vattnet på den här stranden, liknande en galax. Detta kommer från marina mikrober som kallas för växtplankton.
5. Patagonia Marble Caves Chile
Dessa grottor har formats under tusentals år av vågor som slagit mot bergväggen. Det har lett till väggarnas släta struktur och virvlande mönster som speglar sjöns azurblå vatten.
6. Grand Canyon USA Eroderat ökenlandskap i Arizona, där Coloradofloden har grävt sig ned i berggrunden under lång tid och bildat världens största kanjon.

7. Högländerna Island
I Högländerna finns glaciärerna, kratrar, sjöarna och gejsrar. Men det som får området att sticka ut är att det är ett av de bästa ställena att åka till för att få bevittna norrsken.

8. Salar de Uyuni Bolivia Salar de Uyuni är världens största saltöken och under regnperioden omvandlas saltslätten till världens största spegel då himlen reflekteras i vattnet.
9. Hidden Beach Mexico
Den gömda stranden skapades av en explosion som militärer utförde i ett test i början av 1900-talet. Öarna som omger stranden ansågs vara en naturpark och stranden nås endast genom att simma igenom en 15 meter lång tunnel.
10. Red Flute Caves Kina
Den här grottan är 240 meter lång och har varit den mest populära attraktionen i Guilin, Kina, i över 1200 Stalaktiter, stalagmiter och pelare skapades i en vattenerosion. Idag framhävs de av lampor i alla olika färger.

11. Klevan Ukraina
Den här tunneln har blivit skapad under de många år då tåg färdades genom den tre gånger om dagen, omgivna av dessa fantastiska trädformationerna. Numera körs det inte längre några tåg genom tunneln.
12. Pamukkale Hot Springs Turkiet
I flera miljoner år har de varma källorna i Pamukkale transformerat landskapet. Det ser ut som om att marken är täckt av snö och is men i verkligheten är det kalksten.
13. Fly Geyser USA
Fly Geyser skapades som en konsekvens att att en sjö borrades och lämnades oskyddad. Mineraler och alger började stiga från gejsern och när de samlades skapades den här alien-liknande kullen.
14. Tianzi Mountains Kina Dessa berg bildades under vatten för cirka 380 miljoner år sedan. Vattenflödet förstörde all sandsten som omgav bergen och lämnade de som motståndskraftiga stenpelare. Några av bergen når över 1219 meter över havet.
>
15. Lake Hillier Australien
Den rosa färgen som vattnet fått i den här sjön kommer från alger och bakterier i vattnet. Men trots den udda färgen har sjön inga negativa effekter på varken människorna eller djurlivet omkring.

Gillar

Kommentarer