Recept finsk korvsoppa
Recept och matinsperationIdag tänkte jag dela med mig av ett litet recept här på bloggen. En maträtt som jag och sambon brukar äta mycket nu när det börjar bli lite kyligt. Detta är en maträtt Dennis typ vuxit upp med, i och med att han är halv finsk. Jag själv hade inte ätit den förrns jag träffade honom. Den ska tydligen vara en vanlig rätt i Finland, och den är galet mättande. Så sägs också man åt denna under finska vinterkriget, just för man kunna stå sig på maten länge.
Receptet jag kommer dela med mig av, innefattar man gör ett litet stor kok av denna soppa. För soppan går också att frysa ner i portioner. För till exempel dagar man inte orkar lagar mat, för det är ju så lämpligt tycker jag. Vill man göra en mindre satts är det bara att halvera ingredienserna.
Du behöver ( 8- 10 portioner)
✨600-700 gram falukorv
✨1 – 1 ½ kilo potatis
✨Cirka 5 morötter
✨3 st gul lök
✨En flaska matlagningsgrädde
✨3 st mörk oxbuljong
✨1 st grönsaksbuljon
kryddor : hela kryddpeppar korn, en halv fryst förpackning persilja och lite paprika pulver.

Gör så här :
1. Skala morötter, potatis och lök
2. Skär sen upp morötterna, potatisen, lök och korv i önskad stora bitar. ( gärna ganska stora bitar av korv, och potatis)
3. Ta fram en kastrull och häll i cirka 2-3 liter vatten. Tillsätt potatisen, morötterna, löken,korven,matlagningsgrädden, buljongen och kryddorna. Och låt dom koka till potatisen och allt har mjuknat.
4. Sen bara hälla upp i en djup talrik/skål äta och njuta.
