​📱 Kropps hets och galna kroppsideal. ​📱

Mina funderingar & viktigtiga Àmnen

Detta Àr nÄgot jag tÀnkt jag villa skriva om lÀnge, för jag stör mig och blir irriterad över detta sÄ fruktansvÀrt ofta. Det vill sÀga kroppsideal, vart man Àn vÀnder sig flera gÄnger om veckan, eller kanske om dagen ser vi detta mönster.

Allt i frÄn att man hör folk se ner pÄ sig sjÀlv, för dom tycker deras kropp Àr ful. För stor mage, och kanske för smÄ bröst. Till mÀnniskor som hetsar i dieter och trÀning för att nÄ en mÄl vikt. Visst det Àr sant att övervikt Àr en hÀlsofara, och det Àr inget fel att vilja gÄ ner nÄgra kilo för sin hÀlsas skull, det har jag sjÀlv gjort. Men problemet Àr att det blir en för stor hets i det, vissa verkar aldrig bli nöjda. Dom ska stÀndigt gÄ ner mer och mer, fast dom redan gÄtt ner sÄ pass mycket sÄ det rÀcker. Det Àr inte att tÀnka pÄ sin hÀlsa att strÀva efter att bli underviktig. Det kallas Àtstörningar om det blir en sÄ stor fix ide.

Det vÀrsta Àr att det kÀnns som mÄnga av mÀnniskorna, i detta samhÀlle blir blinda för detta. NÀr en person lÀgger upp ett inlÀgg om sin viktresa, före och efter bilder. Ser man kommentarer som grymt jobbat, vad fin du Àr osv. Var inte personen fin innan? Kan dom personerna inte förstÄ vad dessa kommentarer kan göra med en mÀnniska? Och jag personligen börjar bli vÀldigt trött pÄ, att folk spammar om deras viktresor överallt. Vilka ser dina inlÀgg dÀr du indirekt talar om din viktresa som frÄn misslyckande tjock till lyckad och smal? Har visa folk tÀnkt nÄgot pÄ hur unga mÀnniskor med dÄligt sjÀlvförtroende,uppfattar detta? Att just ditt inlÀgg om din viktresa, kan leda in nÄgon att fÄ Àtstörningar? Nu menar jag sÄklart inte att det Àr fel att dela med sig av sin viktresa osv. Men det fÄr som sagt finnas mÄtta pÄ det. Det vill sÀga vad man skriver i inlÀgget, och hur ofta man delar inlÀgg kring viktnedgÄng. Men ocksÄ vart man skriver om det, vill man skriva mycket om sin viktnedgÄng. Kan det kanske vara en bra sak att skapa en blogg om just det, eller en sida pÄ fb eller konto pÄ insalgram. SÄ ens vÀnner och bekant kan vÀlja sjÀlv, om dom vill se eller inte. DÄ jag faktiskt av erfarenhet vet att det kan vara kÀnsligt för vissa mÀnniskor, att ens fb flöde t.e.x bombas med olika vÀnners viktresor.

Sen anser jag att ska man gĂ„ ner i vikt, ska man göra det av rĂ€tt anledning. Man ska gĂ„ ner i vikt om man vet att man t.ex. har en övervikt som kanske inte Ă€r hĂ€lsosam, dĂ„liga kost vanor osv. Man ska alltsĂ„ gĂ„ ner i vikt av anledning för man vill förbĂ€ttra eller förebygga att ha kvar en bra hĂ€lsa. Inte för att man vill se ut som kroppsidealen man ser i modetidningar eller liknande. Det Ă€r dĂ€r dom sjuka kroppsidealen kommer in. Hur ofta har du hört nĂ„gon sĂ€ga ” Vad fin och smal du Ă€r”. Men nĂ€r hör man nĂ„gon sĂ€ga vad fin och tjock du Ă€r? Och varför lĂ„ter det sistnĂ€mnda som en direkt förolĂ€mpning. Kan det vara för att vi i samhĂ€llet nĂ„gonstans fĂ„r stĂ€ndigt inprĂ€glat till oss att det Ă€r fult att vara tjock?

Se pÄ dockan Barbie vill du se ut sÄ? Saken Àr du kommer aldrig se ut sÄ, har du kollat pÄ fötterna?! Detta Àr en leksak inget ideal!


Och hur kul skulle det vara om vi alla sĂ„g likadana ut? Samma ögonfĂ€rg,hĂ„rfĂ€rg, kroppsformer, hudtoner, ansiktsdrag osv. Du skulle inte hitta igen nĂ„gon du kĂ€nner i en folkmassa ens. Alla skulle vara identiska. Vi mĂ€nniskor Ă€r inte till för att se lika ut. Vi Ă€r till för att se olika ut, det Ă€r det som gör oss vackra och unika. Din kropp Ă€r ett one of a kind. Som du ska va stolt över, och Ă€lska precis som en vacker tavla som det bara finns ett ex av, och det Ă€r du.â€đŸ˜˜

#loveyourself #kroppsideal #kroppspositivism #viktigtattprataom

Gillar

Kommentarer

M3W
M3W,
i min dottern klass Ă€r de redan mobbing och hon har inte ens börjat i ettan Ă€n đŸ˜± de Ă€r sjukt! MĂ€nniskan Ă€r ett elakt och farligt djur nouw.com/m3w
Jessicaburman
Jessicaburman,
men fy sÄ hemskt att det ska vara sÄ! hur gammal Àr din dotter? :O nouw.com/jessicaburman
M3W
M3W,
Min dotter Ă€r 7 gĂ„r i ”nollan” snart ettan .. sjukt! nouw.com/m3w
Jessicaburman
Jessicaburman,
men shit det Ă€r ju jĂ€tte tidigt, minns inte als att det var sĂ„ nĂ€r man sjĂ€lv gick i lĂ„gstadiet ens. Det Ă€r ju sjukt skrĂ€mmande. Hur det utvecklas till att kryper ner till att förekomma i sĂ„ tidig Ă„lder 😟nouw.com/jessicaburman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229