Hur kom det sig att jag börja med bujo.

Bullet Journal, psykisk ohälsa

Fick en fråga tidigare här i bloggen, om hur det kom sig jag började med bullet journal. Och som jag som jag svarade, tänkte jag besvara den frågan i ett inlägg. Då det kändes som en lite lång historia, och så jag också kan vissa lite bilder, på vad som för mig var viktigast i början för mig.

Jag hörde talas om bujo, första gången av någon i en tjejgrupp på fb. Och jag googlade av ren nyfikenhet, och gick med i några bujo grupper på facebook också av ren nyfikenher. Ni vet ju hur nyfiken jag är ni, som följt mig ett tag. Så jag kollade runt, och redan där tyckte jag det verkade så kul. Men just då pluggade jag pedagogik på 100 procent. Och kände lite har jag verkligen tid med att börja testa detta nu? Så jag avvaktade, men med tiden började stressen komma över mig, mer på allvar. Jag fick ångest och panik attacker, och satt med näsa i studierna hela tiden, det hände flera gånger jag hoppade över att sova för att sitta uppe hela natten och plugga. Ibland satt jag och pluggade konstant utan sömn i två dygn inför en deadline, i tentamen uppgifter. Allt måsta bli perfekt. Och som ni nog kan tänka er blev det en ända röra av allt i mitt huvud till slut. Och jag själv började känna mig i en ond cirkel av stress och press. Ja måste må bättre tänkte jag, jag måste få en bättre struktur allt känns kaos nu & jag vill inte gå in i vägen tänkte jag.

Det var då jag började ta till bullet journal för första gången. För att strukturera upp min studietid, och för att hålla koll på mitt eget mående. Dom sidorna som blev viktigast för mig under denna tid, var studiescheman jag gjorde för mig själv, och uppgifts beskrivningar som jag skrev in i min bujo fast med egna ord. To do lister, och framför allt mood tracker, där jag varje dag innan jag gick och la mig fyllde i mitt dominerande känslotillstånd, för att försöka hålla koll på min egen stress nivå. Jag hade redan i efterhand gått in i vägen då, men Bullet journal hjälpte mig att slutföra kurserna, trotts mitt mående. Egentligen hade jag nog gått in i vägen redan i början av året, och att jag hoppade in på en ny kurs på höst terminen, kan jag idag säga var mitt misstag. Jag skulle ha tagit en längre pause än två månader och vilat från början. Då hade jag inte varit i detta totala utbrända tillstånd som jag är nu. Om jag från början hade pausat mig själv våren 2018 och inte fortsätt bara för att jag vilja. Livet är inte så jävla kort och det är inte så jävla förbaskat bråttom med allt. Det finns tid.

Så var det i alla fall det började med bujo, som en lösning för att hantera stressen & pressen. Men idag har det blivit mycket mer än så. Ett sätt att lagra minnen. Ett sätt att få hela ditt liv på ett och samma ställe. Med bilder listor och trackers som hela tiden formas om efter vad jag gör och mitt liv. Lite gran som som en blogg, fast i en fysisk bok bara till för mig själv.

Så här såg i alla fall dom viktigaste momenten ut i början för mig i min bujo, Som jag från början gjorde i ett block för 20 kr från dollar. Designen var då oviktig det var funktionen i bujon som var det mest viktiga för mig i början. Och det är det egentligen fortfarande, även om jag pysslar och gör den lite finare än vad jag gjorde i början.

Undra varför jag skrev stress över två dagar där i planeringen, måste ha varit riktigt tuffa dagar haha.

Som vi ser här flera dagar av trötthet, hade garnterat redan gått in i vägen här.

Jag hoppas jag lyckades svara bra på denna fråga, och att det inte blev för rörigt.

Och att ni uppskattar detta inlägg.

Som avslut vill jag bara tips om bujo, och att lyssna på din kropp & din hälsa.

Även hur mycket du vill nå dina mål, du har tid på dig stressa inte.

Och glöm aldrig att ha kul, efter vägen, livet ska vara roligt, inte jobbigt. ❤

Gillar

Kommentarer

Kamilla
Kamilla,
BJ eller att fixa med listor och kalendrar är så kul. Min BJ har jag i datorn och mobilen.kamillaskamera.com/
Jessicaburman
Jessicaburman,
ja men eller hur visst är det, kan inte få nog av att göra listor asså haha 😊 ❤nouw.com/jessicaburman
sweetwords
sweetwords,
Jag har inte tålamod till sådant, hålla på med header och annan design kan jag istället hålla på mycket mednouw.com/sweetwords
Jessicaburman
Jessicaburman,
jo det har jag sett, och det är du ju så dukitg på att göra 😊 ❤nouw.com/jessicaburman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229