Hur kan du vara så lugn?

Vardag, sambolivet

Min sambo fråga mig för någon dag sen, hur jag kan vara så lugn. Han syfta då t.ex. på när han är sur/ arg på mig för något. Och även om han står och skäller på mig, blir jag så gott som aldrig arg själv tillbaka på honom.

Ja självklart bråkar alla par i bland, någon som säger något annat ljuger säkerligen. Men sanningen till hur jag kan hålla mig lugn är väl, vetskapen att det bara blir värre om jag inte är det.

Är han på dålig humör, och lite arg på mig över något. Blir det ju sällan bättre om jag också, blir på dåligt humör och skäller tillbaka. Men självklart kan jag blir lite upprörd just då själv också. Men jag håller mig lugn i tanken, att jag senare när jag fått honom att lugna ner sig. Kan diskutera över mina känslor i det hela. Det vill säga reda ut en storm i taget, inte släppa ut alla oväder samtidigt. Om ni förstår vad jag menar.

Dock tycker han jag är omänskligt bra på detta. Att behålla lugnet själv när det behövs, han har till och med sagt vid ett tillfället eller fler. Att jag måste vara någon undermänniska som klarar av detta så bra. Men det håller jag absolut inte med han om, det är en träningssak. För jag lovar jag har inte alltid haft samma impulskontroll i min ilska.

När jag var i cirka 14- 18 års åldern ungefär var det nog mer tvärtom. Att jag hade den inte als, utan blev upprör över allt och ingenting väldigt ofta. Vilket gjorde att jag också mådde väldigt dåligt. Speciellt i och med att jag inte gillar bråk, så det var ju inte als hållbart. Så jag var med andra ord tvungen för min egen skull att lära mig kontrollera mina impulser. Så att jag så bra kan kontrollera mitt humör idag, och väldigt sällan blir arg i onödan. Är ju något jag lärt mig själv, genom år av träning i att hålla mig lugn, och inte låta känslorna ta över. Dvs. ett personligt arbete jag gjorde med mig själv, för att faktiskt kunna vara den person jag vill vara.

Men bara för att skoja till det med min sambo, skickade jag denna till honom på messenger den dagen han hade frågat just hur kan du va så lugn tillbaka mot mig, när jag är arg? Hade han inte känt mig så bra hade han kanske blivit orolig, och köpt en ny tandborste. Men nu känner han ju mig , och fattade att jag skojade till det med han. Så han skrattade bara och sa ” haha jätte kul du”.

Gillar

Kommentarer

Michelle
Michelle ,
Ja så är det ju alla par bråkar ibland och det är jätte bra att du tar upp detta . Det pratas för lite om det . Som om de vore en tabu .
Jessicaburman
Jessicaburman,
men eller hur håller helt med dig, det är ju något som är helt narmalt, men som nästan känns som något man ska hålla för sig själv. Men det ger ju helt fel bilder om alla låsas att man är lyckliga och glada jämt och aldrig bråkar , såna fasade genomskådar man ju lätt XDnouw.com/jessicaburman
MissJohansson
MissJohansson,
Jag är också lugn till en gräns när alla spricker och jag höjer rösten men nej, jag skriker inte. heja dig! kramnouw.com/missjohansson
Jessicaburman
Jessicaburman,
och hejja dig också måste ja ju säga då 💓nouw.com/jessicaburman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229