fem en fredag v. 43 Livslångt lärande

Vardag, Listor och utmaningar

Tjoho äntligen fredag, och sambon är hemma. Och idag tänkte jag måla och kanske skriva något till morgondagens ängel tema i skaparglädje på socialmedia. Ska bli intressant och se om någon mer har hackat på denna utmaning denna vecka. Men jag tänkte också försöka få en liten mysig kväll med sambon i kväll.

Men först är det dags för Fem en fredag såklart så nu kör vi igång.

Vad har du nyligen lärt dig från en bok?

Läst en del böcker om utbrändhet, och lärt mig så sätt att meditation och mindfulness. Kan vara en mycket bra väg att gå för att återfå lugnet och må bättre, och hjälpa en att vara mer här och nu. Därför jag också började med att göra meditationer.

Vad har du nyligen lärt dig i köket?

Min sambo försöker lära mig att satsumas inte är clementiner. Jag vill dock säga att det är satsumas clementiner, men Dennis påstår jag har fel, månadens sambo tjafs helt klart haha.

Han har till och med googlat och visa mig ”att det inte är clementiner”. Dock bara för att jävlas säger ja clementiner ändå.

Vad har du nyligen lärt dig från tv?

Kollar sällan på tv, det ända ja följer på tv just nu är solsidan, och så mycket bättre. Så kan faktiskt inte komma på något på denna.

Vad har du nyligen lärt dig om den stad du bor i?

Att Ljusdals kommun alltid har det dåligt ställt ekonomiskt känns det som. Dock ingen ny upptäckte. Men igen påverkar det gymnasieskolan här, nu ska fyra till program läggas ner. Och det har lagts ner program hej vilt sen flera år tillbaka. Så min stora fråga är hur kommer framtiden se ut? Kommer det ens finnas kvar en gymnasieskolan här om cirka fem till tio år.

Det känns väldigt sorgligt. För detta innefattar enligt mig, att många yngre kommer bli tvungen att flytta härifrån. För att studera. Och tänker man inte på den yngre generationen, ja då låter man på sikt ett samhälle dö ut. Nog många som kommer flytta härifrån med tiden, eftersom det skapas en osäkerhet att bo här. Då det ständigt är dålig ekonomi, och det läggs ner både det ena och det andra hej vilt.

Vad har du nyligen lärt dig den hårda vägen?

Att jag måste försöka vara lite försiktig, p.g.a. att jag är så nedrans klantig. I förgår kväll när jag låg på rygg i sängen och låg och scrollade på mobilen. Tappade jag mobilen i aniktet på mig själv. Rakt på ögonbrynet. Och jag är fortfarande öm i ögonbrynet idag, alltså hur lyckas jag jämt med sånt här.😂

Förlåt nu flumma jag ut lite framför kameran igen, Men visst ser jag ut lite som elvis blandat med en alf typ?! 😂

Gillar

Kommentarer

Mia
Mia,
Trist lärdom om Ljusdal..... men lärdomar på gott o ont är alltid bra 😉 även om dom gör ont 😃 tanthuset.blogg.se
tess
tess,
Bra inlägg <3 <3epiicpink.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229