Att tänka rätt

Mina funderingar & viktigtiga ämnen, psykisk ohälsa, Boktips och recensioner.

Jag har just läst boken 29 sidor mot stress av Kerstin Jeding. En bok jag såg på nextory som ger dig både information och övningar. Den var en bra självhjälpsbok att börja med kände jag i och med att den var så kort. Och gick snabbt att läsa och ta till sig tipsen i boken. Jag fick många insikter av denna läsning, bland annat saker jag tänkt fel kring i min utbrändhet. Och mer hur jag ska göra för att gå framåt har blivit mycket klarare.

T.ex. Jag har trott jag är i nuet, helt fel det har jag inte varit. Jag har försökt undvikit mina negativa känslor. Vilket är helt fel väg att gå, genom att jag exempelvis försökt att undvika känslan av oro , har jag bara gjort känslan större och låtit den växa.

Jag ska istället släppa fram alla känslor och tankar, men jag ska också vara medveten om att det just bara är tankar. Inte sanning och heller inget jag måste följa i mitt agerande. Jag ska bara uppmärksamma tanken/ känslan men inte döma den . Bara tänka nu känner jag oro sätt etikett på den och låt den finnas till, så försvinner den sen mycket snabbare igen. ( tydligen)

Genom att handskas med tankar och känslor på detta sätt och att vara i nuet. Blir man sen mer redo att exponera sig mot det man undviker p.g.a. i mitt fall min utbrändhet. Och oron , ångesten , sociala fobi, och depression som liksom bara hackade på min utbrändhet som en massa fripassagerare. Så mitt mål är nu att go all in för detta, nu j*vlar ska jag in i nuet och acepptera mina känslor med rätt tänk. Plus att jag tänker börja med mindfulness övningar tänkte börja med 15 minuter per dag.

Förändring börjar i tanken, inte konstigt det inte gått så direkt mycket framåt än. Jag har ju tänkt helt fel.

Gillar

Kommentarer

Silverblomma
Silverblomma,
försöka leva i nuet är bra, och det blir lättare med tiden..har också varit utbränd..det blir bättre med tidennouw.com/silverblomma
Jessicaburman
Jessicaburman,
åh vad skönt att höra du säger att det faktiskt blir det ❤nouw.com/jessicaburman
jossan
jossan,
åh den boken måste jag lyssna på! Skulle också behöva tips mot stress 😊jossanmalmqvistt.vimedbarn.se
Jessicaburman
Jessicaburman,
ja den boken var jätte bra, och snabb läst 😃 nouw.com/jessicaburman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229