Min gravidstatus v.28

Min gravidstatus vecka 28. (Går idag in v.29)

Nu har 70% av graviditeten gått enligt appen och det är 83 dagar kvar till beräknad bf.

Bebis: Är ca 35cm lång och väger ca 1,26kg nu i början av veckan och ca 1,4kg i slutet av veckan, man kan jämföra bebis med en pumpa enligt appen. Min kropp har börjat producera råmjölk som bebis behöver när den har kommit. Bebis hör vår röst och börjar bli känslig mot ljus, ljud, smak och doft.

Mående: Det har gått två veckor sedan jag uppdaterade sist om min gravidstatus och det har inte hänt så jätte mycket faktiskt. Jag mår fortfarande bra utöver att jag har varit lite sjuk och febrig.

Cravings: Jag har inte varit sugen på något specifikt under dessa två veckor, men jag har ätit en hel del när vi väl har ätit haha. En kväll åt vi pommes och jag åt mer pommes än schnitzel, då sa Jonas "älskling, jag tror du har cravings på pommes" haha! Dagen efter åt vi pommes igen och då åt jag massor med pommes igen.

Vikt och kropp: Magen växer men tycker fortfarande inte att magen är stor för att vara i den veckan jag är i. Den börjar bli lite tung, så ibland när jag ställer mig upp får jag hålla lite under magen. Jag har inte fått några bristningar ännu men jag smörjer mig fortfarande med bio-oil som jag tipsade om för några veckor sedan. Min vikt ligger fortfarande på -2kg. Min foglossning håller i sig, en del dagar går det bra och andra dagar är inte alls roliga. Har bokat en tid hos en sjukgymnast för att få lite hjälp.

Hormoner: Som för två veckor sedan, inget speciellt vad jag kan komma ihåg. Frågade precis Jonas och han tyckte inte heller att det har varit några.

Övrigt: Jag har varit hos barnmorskan för att göra glukosbelastning, det gör man för att kolla graviditetdiabetes. Man får dricka 2dl av en sockerlösning och 1dl vatten, inte alls gott men det gick att dricka. Blev ofantligt trött efteråt, inte så konstigt kanske med tanke på att jag fick sitta kvar i 2 timmar innan de tog nästa prov på mig. Men jag klarade det!

Hjärtljuden var jätte bra och mitt SF mått var på 27,2cm och det var också jätte bra. Bebis följer sin kurva precis som han ska, vilket är skönt!

Jag har packat bbväskan, eller så gott som. Det enda som är kvar att packa är kläder till mig, men ska vänta lite till innan jag packar ner det på grund av att jag fortfarande använder kläderna.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229