Denna dag är även kallad alla hjärtansdag, en sådan dag som jag inte uppskattar onödigt mycket faktiskt. Eller Ja, förra året blev jag faktiskt överraskad med blommor när jag vaknade på morgonen, men precis som förra året jobbar jag natt på sågen. Aja nog om det 😎

Jag började dagen bra med konditionsträning på DeeDee. Hon var riktigt pigg och busig, första gången jag upplevt henne tittig och busig, bockade och hoppade runt. Men det uppskattas då jag upplever henne lite seg ibland, dock har jag en förmåga att väcka inre demoner hos hästarna så kanske gjorde det idag 😉

Sen stressade jag hem och bytte till gymkläder, biceps, triceps och lite mage hann jag köra igenom på ett 40min pass. När jag känner att jag har bråttom brukar jag hålla igång med aktiv vila, alltså göra en annan övning mellan seten jag kör.

just Det, idag när jag kom på jobbet fick jag skriva på papper för körtillstånd på truck/lastmaskin. Det ska bli kul att få lära sig, jag som älskar fordon av alla slag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu tycker jag vi smyger oss in på nästa stora ämne och intresse - träning!

Jag har under hösten tränat både hårt och mycket, ätit massor av mat, vilket självklart gjort att jag både ökat muskelmässigt och viktmässigt.
För mig är det en bergodalbana när jag ena stunden känner mig tjock och bara vill sluta äta för att bli "smal & snygg", enda tills jag kommer på gymmet, lyfter lite skrot och inser att jag blivit så mycket starkare och då känns allt bara underbart igen.

Efter nyår började jag ett träningsprogram som ska ge mig ökad styrka och mer muskelmassa. vilket betyder maxlyft och tunga vikter, sjukt kul då jag aldrig utmanat mig till max tidigare bland vikterna.
Men bara en vecka efter jag börjat blev jag väldigt förkyld, (ca en månad sedan) och har alldeles nyss börjat känna mig frisk & energin börjat komma tillbaka.
Jag har låtit kroppen få den vila den faktiskt velat ha. Endast tagit promenader, men denna vecka har jag börjat komma igång igen. Skönt!

nu ska jag träna på fram till påsk ungefär, därefter har jag tänkt få lite hjälp med maten och inleda en deffperiod. Jag vill prova på och se hur min kropp ser ut under "den överflödiga" fluffigheten. Riktigt taggad! 😀

Likes

Comments

Som jag skrev i tidigare inlägg lovade jag att dela upp i olika inlägg vad som hänt under de senaste månaderna.
& jag tycker vi börjar med hästarna..

Många i min närhet har länge vetat om att jag känt mig "klar" med Tiger. Att jag velat mer än han någonsin skulle kunna ge mig, och det har väldigt länge funnits med mig vilket gjort att jag prioriterat annat & andra hästar jag fått chansen att träna.
Under hösten blev det ännu tydligare då jobbet tog mycket tid, många timmar övertid, trött & ville hellre träna mig själv än hästen. Så efter lång övervägan, tårar & känsla av hopplöshet, men mest besvikelse över mig själv.. Tog jag beslutet att sälja, min bästa vän, störta tryggheten jag hade..

Men Tiger har fått ett nytt hem, hos en underbar familj. Det kändes så himla bra när dom var hos oss en helg och träffade honom. Han är ute på prov fram till Mars och jag ber till Gud att han får stanna hos dem!

Jag får många frågor dagligen om jag är sugen på ny häst. Mitt svar är, ja självklart. Men samtidigt nej. Det funkar så himla dåligt med jobbet och mina andra stora intressen i livet just nu så jag tar livet som det kommer. Dyker hästen med "det" upp känner jag mig själv så väl att jag bara måste ha den.

Däremot mitt i all denna röra så är jag otroligt glad att få hjälpa så många andra med deras hästar. Jag rider just nu DeeDee som jag hjälpte till med för några år sedan när Tiger var skadad, kan presentera henne närmre sen.
Även hjälpt till på ridskolan med en ny häst. Det är en häst som jag fallit för, men tyvärr är det inget hoppämne. Så småningom här ska vi även komma igång och hoppa med Praiden (vita ponnyn jag tränade/tävlade förra året). Även fått frågan om att hoppa en annan ponny framöver också, så det tycker jag är kul!
Jag kommer även att vara Lag-ledare för ponny laget i hoppning under våren. Det ska bli kul, jag har aldrig tränat fler ekipage tidigare så det blir en utmaning men roligt!

överst har vi en bild på Tiger som jag fick skickad till mig för en vecka sedan.
Under har vi Deedee, underbara fina häst!

Likes

Comments

Hej!

Här har det verkligen stått tomt ett bra tag, trots att det hänt så himla mycket i livet. Det har däremot varit en jobbig, hektiskt och känslosam höst vilket jag kan känna att kommer nu i efterhand.
Egentligen vet jag inte vilken ände jag ska börja skriva, alltid lika svårt när det varit ett längre uppehåll! Men jag tänker som Så, att jag delar upp och skriver i olika inlägg. Hur det ser ut på hästfronten, träning osv.
Jag ska börja i någon ände känner jag 😉

Likes

Comments

Med blandade känslor är det mina sista semestertimmar jag tillbringar just nu. Det är såklart dunderskönt att vara ledig, men det ska samtidigt bli så himla skönt med rutiner igen.. Nästan jobbigt ibland att vara ledig, jag är ju sån som planerar varje vaken minut av mitt liv annars för att ens ha en chans att göra allt jag pysslar med. Jobb, hästar, träna, ta hand om hemmet osvosv. Men jag väljer det själv och älskar det!

Hur som helst. Idag har jag lagat mat i stort sett hela dagen. Matdosor står klara för veckan Eftersom jag kommer jobba över 60h vill jag inte ha maten att tänka på. Smart va?!
Tiger har även fått gå ut en tur i skogen. Kommer få vila två dagar då han gått ganska hårt denna vecka.

Själv har jag nyligen avslutat veckans 6e träningspass, bröst och triceps. Men innan det släpade jag med mig Patrik ut på en Pw i solen som kikade fram. Underbart!

Juste, igår kväll åkte vi en tur till branäs och kikade. Jag har inte varit dit tidigare och Patrik ville visa några fina hus som dom byggt på. Så himla häftigt, liksom insprängda i berget. Väldigt mysigt ställe måste jag säga!

Likes

Comments

Jag är beredd att nästan vilja fälla en tår för denna herre, titta bara så rund han blivit i kroppen! Jag ska försöka få någon med mig någon dag när jag rider, som kan filma och ta lite bilder får ni se vad snygg han är under ryttare.
Regnet har öst ner precis hela dagen. Så efter gymmet i morse (som för övrigt bestod av ett grymt benpass) så bestämde jag för att planera om och åka till ridhuset idag. Tänkte egentligen åka ner i morgon och hoppa några språng, men istället la jag ut lite bommar idag och jobbade med det. Idag hade han mer alla fötterna på jorden och gick att påverka både fram och tillbaka utan att hamna i luften. Bommarna skötte han riktigt bra och han har börjat förstå att dem inte bits. Guld stjärna till honom!

Likes

Comments

Tidigare i veckan har vi slitit med att måla hela huset som nu är helt klart. Så igår förtjänade vi att hitta på något annat, vilket resulterade i en kväll i Rättvik. Riktigt kul hade vi, men tyvärr började det regna på småtimmarna men vafan lite regn dör ingen av.

Var även ner till ridklubben och red tiger igår förmiddag. Han var riktigt fin förra veckan och även tidigare denna vecka när jag tömkörde. Både mjuk, smidig och lugn.. Men igår fick jag äta upp allt det, jisses va het han var. Rör jag benen en millimeter fel explodera är han och blir spänd från topp till tå.. Det är svårt att komma till ridning då, och det ska bli så skönt att kunna få hjälp med detta i höst. Kämpa på!
Även jag hann med ett pass med backintervaller innan kvällen startade med lite grillat.

Idag är planerna inte så stora. Jag ska Åka och Hämta ut min hoppsadel som äntligen kommit och hoppas den ligger Bra på tiger..

Likes

Comments

Jag har länge funderat och haft viljan till att börja blogga lite smått igen. Men som alltid tycker jag det är himla svårt att veta i vilken ände jag ska börja när det gått för lång tid. Det kommer inte bli samma kvalité på bloggen som för några år sedan, när jag la ner tid på att fota allt med systemkamera osv.. Visserligen låg läsarantalet högt då och det var väldigt kul, men den tiden finns tyvärr inte länge.. Utan jag vill bara kunna skriva av mig och är ni intresserade av att hänga med i min vardag, så varsågod! 😊

Eftersom det som sagt är väldigt länge sen jag skrev så tänker jag bara dra lite stora drag av vad som föregår i livet.
Jag jobbar sedan april i år på fiskarheden, på Justerverket och trivs fantastiskt Bra. Älskar mina kollegor. Men just nu är jag inne på min sista semestervecka innan hösten smyger sig på igen.

Tiger har ni fått följa länge nu, under tre år faktiskt. Han är tillbaka från sin hemska sjukdom och jag har med hjälp av min syster och veterinär fått honom riktigt fin i kroppen igen! Till hösten börjar vi träna för tränare igen regelbundet och målet är riksmästerskap 2018 för ridtravare.
Ni som följer mig på Instagram/Facebook vet kanske också om att jag har under ett halvår ridit och tränat en lite smått galen ponny (Praiden). Som vi nu börjat få fason på och vi har varit ute och hoppat ett par tävlingar under våren. Han kommer bli till salu nu, vilket jag tycker är svintråkigt då han blivit en stor del av mitt liv och jag älskar honom trots att jag får slita röven av mig varje pass.. Men tyvärr är han bara ponny och jag hoppas det finns en liten ryttare där ute som ser honom för den charmör han är!

Träningen för min egen del håller jag fortfarande i. Det är iofs en del av mitt liv och jag skulle inte klara mig utan den. Jag kör så många pass jag kan, hinner och orkar under veckorna, så det brukar ligga mellan 4-6st/vecka. Mestadels gym, men jag passar även på att träna löpning nu under sommaren då det är något jag verkligen älskar.

Som sagt, kort uppfräschning och nedan följer lite blandade bilder! 😊

Just det ja, jag har införskaffat ny bil. Äntligen en volvo på gården igen 😍

Likes

Comments

​Några saknade stunder i livet från mi Youtube. VARFÖR har jag inte en hopphäst, det som är livet och det som jag faktiskt är duktig på..

Likes

Comments

I fredags efter jobbet åkte vi till mormor och morfar och fick tårta eftersom han fyllde år. Sedan hem och lagade lite mat, Pysslade i stallet och åkte sen ner till Håbäcks pappa och badade bubbel ute med han, Patrik, Jonas & Fia. Perfekt fredagsmys.

Lördagen startade ute i skogen på jakt. Fick en ko så en kalv kvar att fälla. Fick faktiskt se en tjur som kom springandes mot oss, som stannade på 30m när han upptäckte oss. Synd att det var fel djur för han ställde sig i perfekt skottläge 😊
På kvällen kom Linnea, Sanna och Sandra till mig, så vi drag några flaskor vin och hade det mysigt!

Igår var det mest en mysdag med sovmorgon, ridning i regnet, städning och en promenad på kvällen i skogen med Patrik.

Likes

Comments