Under 4 veckors tid har jag haft en uppgift. Att hitta en person som inspirerar mig. Varje dag under sommaren har jag haft läxan i bakhuvudet. Varenda människa jag mött, ny bekantskap eller gammal vän, så har jag tänkt tanken; Är detta någon som inspirerar mig? 
Hittills alltid med slutsatsen nej.​
Jag har bett om råd, jag har googlat, jag har till och med frågat vänner om deras inspirationskällor för att hitta inspiration till att hitta min egen. Låter vettigt va?Men jag har kommit i insikt med att  i jakten på den perfekta storyn missar man lätt de verkliga hjältarna. "Vardagsinspiratörerna" som vi alla är. Människor som går upp ur sängen på morgonen, oavsett anledning, går till jobbet, vad det än må vara, tjänar pengar, mycket eller lite. Eller förresten inte alls går till jobbet, sover hela dagen, eller tjänar inga kronor alls utan inspirerar genom att gå emot normen. Det finns inget rätt eller fel som gäller för alla. 

​Att följa sina drömmar är väl en standard. Vad det än må vara. Sanningen är att de flesta människor vi stöter på är stora inspirationskällor om inte för alla så i alla fall för någon. Såklart vissa mer än andra men ingen inget alls.

Min mamma inspirerar mig på grund av att hon i min mening är världens bästa mamma. Blir jag någonsin mamma är det henne jag kommer försöka imitera. Jag ser upp till min mammas förmåga av att vara just mamma och hon inspirerar mig till att även jag, en dag, bli en lika bra mamma.
 Min hund inspirerar mig också. Hon är trofast, lojal, glad och håller aldrig agg. Min hund inspirerar mig till att vara en bättre person.
Och vi får inte glömma mina bästa vänner, dem är underbara, vi har hållt ihop hela livet och har minst lika många år framför oss. Dem inspirerar mig till att vara en bra vän för dem och för alla runt omkring mig.

Så varför är min läxa så svår? Att hitta en person som inspirerar mig och skriva ett personporträtt av personen borde ju vara lekande lätt. Grabba tag i vem som helst på stan och denne har med stor sannolikhet den mest otroliga historia att berätta. Jag har under dessa fyra veckor vart så totalt inbiten på att hitta den där perfekta storyn; En kock utan smaksinne som lyckats med den perfekta menyn, en person utan pengar som byggt en by eller en bartender utan armar. Mitt egna tankesätt skrämmer mig. Är detta vad jag förväntar mig av mig själv och folk runt omkring mig? Nästintill omöjliga krav? Vad hände med att folk applåderade när man tog ett par stapplande steg öven vardagsrumsgolvet? 

En inspirerande person är för mig kanske inte samma som den är för dig. Men som nämnt tidigare än väl just det där med att "följa sina drömmar" en bra inspiration. Hur litet eller stort man än väljer att drömma. En dröm för mig kan vara vardag för någon annan så haka inte upp dig på det. Det är inte drömmen som inspirerar utan vägen dit. Så jag undrar vem vill vara min människa som inspirerar mig? Vem som helst går bra.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Jag gjorde något dumt. Jag lovade något jag inte kunde hålla.. En uppdatering om Hair Jazz. Ni förstår jag startade denna blogg, skrev ett inlägg (Hair Jazz inlägget) och sedan bestämde jag mig för att inte alls blogga.. Så förlåt alla personer som faktiskt hittat inlägget via sökmotorer (faktiskt rätt många!!)

Hair Jazz är ett bra shampoo/balsam. Håret blir mjukt och och volymig och jag inbillar mig att jag får en extra dag med rent hår när jag använt dessa. Vilket för mig är ett stort plus! När det gäller vad det gör för hårväxten vet jag inte riktigt. Jag har inte använt det så regelbundet då det lägger på 10 minuter i duschen vilket jag inte ofta har tid och lust med haha. Men det kan hända att det hjälper! 

Minns att efter första tvätten kändes mitt hår redan tjockare, vilket ju är helt omöjligt, men såklart kul! Jag säger go for it. Det förstör iaf inte håret!

Likes

Comments


Jag har mycket egna små projekt på gång just nu! Inget stort och livsavgörande (tyvärr) men små intressanta projekt som får vardagen att räknas lite mer. Fick hem dessa i veckan och det innebär starten på ännu ett litet sådant. Egentligen är hårväxt ett av mina typ livsprojekt då jag tillhör den lilla skaran tjejer som har typ 100 hårstrån på huvudet.. Jag har haft extensions av och till (mest till) i 9 år. Men sen mars i år är jag nakenhuvud förutom några veckor hit och dit då jag satt i några enstaka tape slingor som utfyllnad eller clips.

Det är inte många som skulle förstå hur mycket hår gör för ens kvinnlighet, oavsett om det är kort, långt eller mittemellan. För missförstå mig inte jag älskar kort hår också (föredrar långt till min ansiktsform och klädstil dock) men mitt hår är så tunnt att det ser inte bra ut. För att jämföra. En fläta av mitt hår blir ungefär tjock som ditt lillfinger. Kort eller långt, det suger.Lovar er en uppdatering om produkten! Dock ska jag försöka vänta iallafall 2 veckor innan jag försöker se någon skillnad. Ska ge det en chans först så det är tålamod som gäller! Håll ögon öppna!


Likes

Comments