Mini. Ture. Bebis. Junior. Det är dags att komma ut nu tycker dina föräldrar. Helst din mamma som vill komma i sina vanliga kläder och få på sig sina converse. 4 dagar till BF och jag har tydliga tecken på att något är på gång, varit ett par dagar och även för några veckor sen drog symtom på att förlossningen är nära igång. Men ännu inte tillräckligt för att du ska komma ut. Det känns retsamt att ha lite småont av förvärkar såhär flera dagar i streck, önskar så att det drog igång. (Kommer förmodligen ångra den meningen när värkarna drar igång på riktigt) men jag är väldigt less på att inte vara mig själv. Och vi är så nyfikna på vem du är, vem du liknar! Så kom ut. Nu. Eller iallafall snart. När du vill för vi är så redo vi kan bli. Om man nu någonsin kan bli tillräckligt redo för att bli föräldrar.

Sne mage. Högersidan är favoritsidan (låg rakt på bilden så han vrider och vänder på hela min mage). Vecka 40 och 4 dagar till BF.

Bilderna är från slutet av vecka 39.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det allra jobbigaste med att vara gravid är helt klart att man ska "försvara" sin vikt. Helt plötsligt är det okej att släppa en kommentar som "vad tjock du är" eller "nu börjar du bli stor". Jag är ingen elak människa och jag blir stum när jag får en sån kommentar slängd på mig. Är det en dag då mina hormoner spelat ut mig totalt så är jag redan så nere och ledsen. Hur kan man ens tycka det är okej att säga något taskigt bara för att personen är gravid?! Ska jag bara finna mig i det?

Jag har en väldigt bra anledning till att min mage växer, det befinner sig nämligen en liten människa där inne. Han behöver plats för att kunna växa = mamman går upp i vikt. Det är logiskt att man går upp i vikt när man blir gravid, men man vill inte höra det från andra. Man har ganska mycket annat att kämpa med under graviditeten och att höra något om ens vikt gör ingenting bättre. Säg något snällt eller håll det för dig själv! Jag vet att magen är där, jag ser den varje dag. Jag vet också att mina fötter och lår är svullna av all vätska jag lagt på mig och jag är väl medveten om hur min kropp förändrats, jag påminns varje dag.

Jag bestämde mig direkt för att inte låta vågens siffror sätta sig på huvudet när jag blev gravid för jag vet hur farligt det kan bli. Jag visste att min viktnedgång innan graviditeten skulle göra att jag gick upp lite mer i vikt eftersom jag levt så strikt förut och nu släppt på det helt för att gravidillamående inte gillar chiapudding och broccoli typ.

Om det är någon som längtar tillbaka till min gamla kropp så är det jag, kunna köra slut på den och kunna böja sig ner utan att allt blod åker ner i huvudet. Men nu ska jag försöka njuta de sista veckorna genom att bara vara och vara nöjd med att endast orka bära mitt barn.

Nu får du komma när du vill, gärna innan och gärna inte efter 4:e maj. 💙

Likes

Comments

Såklart att få köpa alla små mini-kläder, det är så mysigt. Och man får inte nog, men man måste sätta stopp för sig själv för han ska helst hinna använda allt också. 😅

Barnvagnen är helt klart en av de roligaste sakerna att få köpa inför bebisens ankomst. Hämtade hem den förra veckan och nu längtar man bara ännu mer att få köra runt på en liten klump.

Vi valde en Emmaljunga Nxt90. Den är supersmidig att fälla ihop och tar inte alls den platsen som supervikingen som vi valde först gör. Tror vår lilla klump kommer trivas bra i den. Ska försöka hitta ork att göra ännu ett babynest som passar i vagnen då det med standardmått är för stort. Man vill ju inte att han ska bli helt ihopklämd.

Det märks verkligen att det börjar närma sig förlossningen. Jag sover helt värdelöst. Vi får ha fönstret öppet hela natten för att jag ens kunna lyckas somna. Han tar plats i magen minst sagt. Det gör så ont när han röjer. Är väl ganska nöjd och färdig med att vara gravid nu. Jag kommer säkert sakna att ha någon som lever rövare i min mage. Men det kan omöjligt vara sämre att ha honom i famnen istället.

Jag ser verkligen inte fram emot att ha ont. Jag är inte nervös över förlossningen, men det är jobbigt att inte veta hur värkarna kommer kännas. Sa precis till N att jag inte är redo för att föda, inte han heller säger han då. Vet inte vad exakt han ska vara redo på... 😂

Likes

Comments

Just nu känns det verkligen som att bebis är mycket större än vad barnmorskan tror, jag kan knappt sitta ner utan att man känner att han inte riktigt får plats. Mina revben på ena sidan är helt söndersparkade och det gör så himla ont när han får till sparkarna! Att sitta ner på en vanlig stol är just nu det värsta som finns för mig, min foglossning blir bara värre och ryggontet tillsammans med revbenen är fruktansvärt. Det är inte kul att ligga i sängen hela tiden.

Förut hade bebisen lite mer rutiner på sina sparkar, men nu är det mest hela tiden. Både jag och N sover dåligt och när vi vaknar mitt i natten och pratar så vaknar han i magen också. Vilket är lite mysigt, men det är som sagt ingen liten bebis där inne längre...

Det är så mycket folk inte pratar om när det kommer till en graviditet. Jag förväntade mig inte att det skulle vara en dans på rosor att vara gravid, men jag hade ingen aning om att det skulle vara just såhär. Man pratar sällan om det negativa och fula. Det är verkligen otroligt att jag är gravid och jag är tacksam för att jag är det. Men där finns så mycket som händer under resans gång.

Alla krämpor man får "genomlida", jag hade ingen aning om att jag skulle få sånt problem med ryggen, kommer så väl ihåg fram tills vecka 20 när jag sa att jag iallafall inte hade ont. Tji fick jag för sen kom foglossningen som ett brev på posten.

Illamåendet som för de flesta slutar i vecka 12, för mig varade det tills vecka 18. Det kommer fortfarande dagar med kräk och illamående nu i vecka 34... Det är inte lätt att arbeta i restaurang med gravidillamående. Det värsta för mig var doften av köttbullarna och kycklingen. Och bacon. Usch.

Gravidsnuva, bara ordet, vad fan är det liksom? Något jag haft sedan vecka 8 ungefär. Det är som en jävligt långdragen förkylning. Man låter ungefär som Leif GW Persson när man sover och andas. 😂 Är man som jag och inte vill ta medicin som inte är rekommenderat för gravida då finns det inte mycket att göra åt det. Inte för att det skulle försvinna med vanligt nässpray, men det finns ju starkare grejer att ta till när man inte är gravid. Nu använder jag saltkoklösning och det är väl mest psykiskt att det ska göra nytta tror jag.

Kramp i benen. Detta är inte skönt när man sover gott och vill sträcka på sig, då får man sån kramp i vaderna att man inte vet var man ska ta vägen.

Hormonerna allmänt gör ju att du är direkt med dina känslor. Jag kan börja gråta om N säger att det är för långt att köra till stan för att handla, alltså inget litet böl över det, jag storgråter. Jag är lättirriterad och kan bli ganska arg för sånt som vanligtvis inte skulle störa mig. På tal om att störa, folk som låter högt när de äter, det kan göra mig till Örjan Lax just nu. Herregud. 😂

Värmen!!! Gud, jag känner mig som en kvinna i klimakteriet. Varm heeeeela tiden. Så glad att jag inte ska gå höggravid i sommar.

Jag hade ingen aning om allt det jag är med och varit med om under graviditeten. Det man kopplar utan att veta något är väl typ att man kräker under graviditeten, men nej det är ganska mycket mer än bara det. Sen förstår jag att det är individuellt.

Vår lilla bebis hade redan för mycket kläder innan Mini rodini släppte sin lansering tillsammans med Adidas, men i den hysterin gjorde jag som många andra och fajtades om ett exemplar ur denna kollektionen. 🙈 Mamma undrade om han gjorde behoven bättre i denna dressen, men hon förstår inte grejen. Haha.
Så himla gulligt set iallafall, shortsen är sååå små i verkligheten. 😍 Man dör lite grann. Men nu är det faktiskt köpförbud på riktigt. Han behöver inte mer kläder nu.

På tal om graviditetens påverkan skulle jag igår fortsätta min förvandling till att gå mot ljusare hår igen. (Smart idé att påbörja när man är gravid, jag vet.) Mina hormoner plus mammas vatten som gör mitt hår grönt gav en reaktion på blekningen som gjorde att mitt hår blev kokhett så vi fick springa till sköljningen och där fick vi köra en lightvariant av blekningen för att mitt hår inte skulle gå av. Det gröna i håret åkte av iallafall och håret blev lite ljusare, men nu får jag verkligen inte göra något mer med håret förens efter förlossningen, vilket är förståeligt. Med tanke på förutsättningarna så blev jag ändå nöjd med resultatet. Det är inte värt att tappa håret för att bli ljus. 😬

Likes

Comments

Haft en sån mysig förmiddag med N, brunch på Sandhem och sen körde vi inom och köpte en ny mixer åt mig, den andra gick sönder och det gjorde mitt liv lite också samtidigt. 😂 Just när jag hade craving på smoothies. Nu kan jag fortsätta med mina nicecreams också!

Det är väldigt synd om N när vi åker bil tillsammans nu för jag blir så jävla varm och vill ha det på lägsta, N fryser alltid och vill elda i bilen. Jag får panik av värme nu! Inte nog med värmen, han kör som en dåre enligt mig, jag blir alltid så himla åksjuk och får springa på toa när vi kommer fram... och då har han förmodligen kört ganska lugnt, haha. Så känslig!

Fyllt i "gravidboken" varje vecka hittills. Hade ångrat mig så mycket om jag hade slarvat. Det är kul att ha att läsa sen för det som händer under graviditeten glömmer man ganska snabbt. Jag var glömsk innan jag blev gravid, nu är det fruktansvärt! 😂

Imorgon är det äntligen dags för nytt barnmorskebesök, då ska de känna hur han ligger, om han har lagt sig med huvudet neråt. Förstår inte hur hon ska känna det, det sägs att man ska kunna skilja på vilken kroppsdel han puffar med nu, men det gör inte jag. Så jag har ingen aning om hur han ligger. Han verkar vara en ganska lugn bebis eller så är det moderkakan som får mig att tro det iallafall. Ungefär 3 tillfällen per dag känner jag honom. Vid midnatt är han som vildast, då snurrar han rundor vill jag lova!

Likes

Comments

Förra året vid den här tiden räknade vi ner till Thailand och värmen, i år räknar vi ner till bebis. Konstigt hur livet förändras över vad man längtar efter. Resa är viktigt för mig, jag mår som bäst i värmen och jag blir så avslappnad och lugn utan alla måsten. Jag har aldrig haft en längtan efter barn förens förra sommaren, det kom från ingenstans, men förmodligen från att jag insåg att jag och N har en stabil grund för att ett barn ska kunna drömmas om. Nu längtar vi väldigt mycket efter att få träffa vår nya familjemedlem. Hur ser du ut?! Det är så spännande.

Jag hoppas att vår son gillar att resa med sin mamma. 🌴 Pappan är hopplös och flygrädd.

Magen nu i vecka 32. Enligt appar är bebis runt 40 cm lång och väger omkring 1,8 kg. Galet!

Likes

Comments

Då har jag arbetat färdigt innan bebisens ankomst. Känns så konstigt. En av de första grejerna jag gjorde när jag kom hem var att måla naglarna, det har jag inte kunnat göra på snart 2 år eftersom vi inte får ha det på jobbet. 😂 Känns lite lyxigt att få fräschare händer igen.

Det har inte riktigt gått in i mitt huvud ännu att jag faktiskt ska föda barn snart. Att jag ska ha den värsta smärtan någonsin? Det känns inte som det ska hända, men det ska det ju. Jag försöker att inte tänka på förlossningen för jag vill inte stressa upp mig inför det, jag litar på att min kropp kommer sköta det den ska och resten kan jag ändå inte påverka! Klart vi läser på det vi tror man behöver veta, får veta ganska mycket hos barnmorskan och vi ska även gå föräldrakursen som hålls av våra barnmorskor.

I veckan tänkte jag börja boa här hos mamma för som det fortfarande ser ut just nu så lär vi bo här när bebisen anländer och då vill jag gärna vara förberedd. Snart ska vi hämta vagn och babyskydd också. 😍 De som känner mig vet att jag är veligheten själv så självklart har vi även bytt barnvagn. Nu väntar ingen super Viking längre utan en Emmaljunga Nxt90.

Jag hoppas inte att jag får ångra mitt byte, haha. Världens bästa service på Babyproffsen i Kristianstad också, de avbröt leveransen av den första vagnen och löste så vi fick vad vi ville ha. 👌

Dags att förbereda middagen så de andra arbetande blir glada när de kommer hem hungriga. 🙂

Likes

Comments

Köpa mammakläder kan vara det tråkigaste man kan göra, man går där och kollar det lilla lilla utbudet som finns och till sist får man ju inbilla sig att det är fint typ. Jag hatar att gå i samma kläder hela tiden, så idag unnade jag mig två par nya mammabyxor. Tröjor köper jag vanliga för det funkar bra och då kan man ju ha dom sen också. För det är ingen längre period man ska ha mammakläderna ändå. Det kostar mer än det dubbla bara för att de ska passa en bebisbula...borde vara tvärtom.
Köpte en kappa på Sandelins förra veckan, längtar såå tills jag kan använda den! Och tajta jeans plus mina adidas. Fast lär väl bli i höst jag kommer i mina vanliga jeans. 😂

Vår lilla pineapple. 😍🍍 Och jag går in i vecka 30.

Lilla minihanden. Tänk hur stor han är ändå. Man hinner inte riktigt med, men samtidigt så längtar man så mycket tills han är på utsidan.

Nu ska jag och draghunden ut på promenad. 🐶☀️ Sånt här vårväder gör att man längtar extra tills man ska köra runt på en barnvagn också!

Likes

Comments

Myskväll med mitt hjärta (hjärtan) igår. Någon sparkade riktigt hårt igår så det märktes väl att vi inte bara är två längre. 😍 Jag älskar lyxig mat och det är så skönt att slippa laga mat när man är gravid och illamående. Min aptit är på topp då! Dessutom får man några timmar att bara titta på varann och prata om livet.

Vilken mat vi fick! 😍 Och är det något jag saknar ibland nu när jag är gravid så är det rött vin, blev överlycklig när dom hade alkoholfritt. Det var så gott.

Magen växer... igår ikväll fattade jag äntligen vad det är som känns längst ner i magen ibland, han hickar ju. 😭 Så himla gulligt. Fast det gör ganska ont nu, även med hans sparkar.

Det är ganska viktigt att stanna upp ibland och förstå hur bra man har det. Vi har inget hus, bor bland flyttlådor och har inte boat för bebisen än, men sålänge jag har denna killen vid min sida så vet jag att allt kommer lösa sig ändå. Han är mitt hem. Han, bebisen och Holley.

Efterrätt. 😍

Likes

Comments

En av de bästa sakerna med att ha pojkvän är ju att man får mysa varje alla hjärtans dag. Min kille är inte romantisk och jag vet att det är jag som varje år får överraska honom med middag. Men det gör inte mig någonting, jag tycker det är mysigt. Så ikväll ska vi ut och äta, kanske sista middagen ute innan mini kommer. ☺️ Skulle N försöka boka bord till alla hjärtans dag skulle han göra det idag, samma dag och vi skulle hamna på donken eller nåt, haha.

Har jag tur får jag lite blommor... 😇

Igår kom papper på att jag är beviljad hel graviditetspenning, vilket betyder att jag går hem från jobbet den 26/2. Ingen blir gladare än min rygg. 🙏 Det ska bli skönt att förbereda sig för minis ankomst.

Det känns konstigt att jag snart kommer ha ont, att jag ska föda. N får panik och känner sig inte redo för att JAG ska föda, haha. 😂 Vad tror han att jag känner då... har inte panik, man får ta det som de kommer, men ser inte framemot om vi får ett tredje dåligt bemötande inne på CSK. Det är de enda som skrämmer mig. Otrevlig sjukhuspersonal. Själva grejen med att jag ska föda skrämmer mig inte, för jag fattar att man aldrig på något sätt ändå kan föreställa sig på hur det kommer va så det är ingen mening med att stressa upp sig över det.

Nu får jag slänga mig duschen och försöker göra något åt denna svullna gravida kroppen. Att välja kläder som gravid är det tråkigaste. Magtröja på nästan allt. 😂

Likes

Comments