Viime postauksesta on vierähtänyt muutama kuukaus, mutta nyt on taas motivaatiota (edes vähän) kertoa mitä Espanjaan kuuluu ja mitä on tullut tämän 5kk aikana tehtyä.

Syksy ei joulukuun alkuun asti ollut mitään ihmeellistä, mutta Luukaksen tultua taas Espanjaa, tuli tehtyä hiukan enemmän. Sitten oli taas joululomalla aika kävästä Suomessa. Suomessa tuli vietettyä joulu perheen kanssa ja uusivuosi hyvällä porukalla. Käytiin vielä muutama päivä ennen takaisin lähtöä poikien kanssa Helsingissä ostosreissulla. No, tammikuussa taas Espanjaan ja heti ensimmäisenä viikonloppuna vaeltamaan Mijasin vuorille! Päivä oli pitkä johtuen muutamista extreme reiteistä, joita päätettiin Luukaksen kanssa valita. Joka tapauksessa hengissä ja ehjänä (ainakin melkeen) kotiin. Se vaelluspäivä oli kyllä koko Espanjassa oloaikani hienoimpia reissuja.

Joululomalla tuli idea jäädä vielä nelosjaksoksi Espanjaan ja hiihtolomalla lähteä reissuun. Helmikuun alussa Luukas lähti ja seuraavana päivänä oli meikäläisen synttärit joita vietettiin hyvällä porukalla. Sitten olikin taas tasaista ennen hiihtolomaa.

Yksi hienoimmista reissuista ellei hienoin suuntautui hiihtolomalla Sevillaan. Reissuun lähdin ypö yksin, mutta matkan edetessä se ei todellakaan haitannut. Päinvastoin! Lähdin Malagasta maanantaina (6.3.) ja matka Sevillaan kesti n. 2h 40min. Perillä taksi hotellille, josta oli pienet ennakkoluulot, koska hotelli oli yhden tähden. Hotelli kuitenkin yllätti todella posiitivisesti! Suosittelen kaikille pieni budjettisille reissaajille ja no miksei isompi budjettisillikin Hotel Madrid Sevillaa. Se on hyvällä paikalla Sevillan vanhassa kaupungissa, joskin juna-asemalle ja ostareille on matkaa. Aamupalaa ei runsaudellaan oltu pilattu, mutta siihen hintaan (5e) ei voinut hirveästi enempää vaatiakkaan. Eka päivä keskittyi lähinnä paikkojen paikanteluun ja ihmettelyyn suurkaupungin vilskettä. Toisena päivänä se ei niin runsas aamupala nassuun ja liikkeelle. Ensin halusin käydä vähän sivistämässä itseäni Sevillan taidemuseossa, mikä muuten sijaitsi alle 500m kävelymatkan päässä hotellilta. Museo vierailun jälkeen vuorossa oli pieni tutkimusmatka toiselle saarekkeelle, mikä päätyikin siihen, että olin totaalisen hukassa... Ei auttanut kuin tepastella muutama kilometri, että pääsi taas ihmisten ilmoille. Takaisin kääntymistä kun ei oma ego sallinut. Pitkän päivän jälkeen hotellille lepäämään ja miettimään reissun jatkumista.

Keskiviikko aamuna jatkoin, sitten illalla päätettyäni, matkaa pieneen rantakaupunkiin, Huelvaan. Sinne matka kesti junalla 1h ja 30min. Siellä reipas 10min kävelymatka hotellille ja katsomaan millainen tämä hotelli on. Suosittelen myös kaikille Huelvaan matkaaville/matkaa suunnitteleville NH Luz Huelva hotellia (4 tähteä). Todella siisti ja ei-sesonkiaikaan kovin kalliskaan. Huelvassa ensimmäisenä Huelvan museoon sivistämään itseäni ja sitten ihmettelemään kaupunkia. Huelva on pieni, mutta oikein mukava rantakaupunki. Seuraavana päivänä juna lähti takasin Sevillaan, jossa sitten vaihto Malagan junaan. Perillä Malagassa olin vähän yli kahdeksan junan ollessa myöhässä.

Koko reissun aikana ei voinut puhua suomea ja mikä tärkeintä, sitä ei kuulunut missään kohtaa. Kielitaito siis varmistui taas piirun verran enemmän.

Tj Suomeen on 25 päivää ja sitten on tämä kaupunki jättää taakse. Kolmantena vuotena ei ole tarkoitus enää tulla tänne, vaan keskittyä kurssien saamiseen ja jo hiukan yo-kokeisiin valmistautumiseen. Säät on helliny täällä jo pari viikkoa. Onneksi ei Sevillan ja Huelvan säät olleet sen huonompia. Nyt vielä pitää nauttia ja elää täysillä tätä Espanja elämää!

Kuten postauksen otsikko jo kertoo, on tämä siis viimeinen postaus tähän blogiin. Motivaatio ei ole nytkään riittänyt hirveesti kirjoittamaan eikä Suomeen paluun jälkeen Espanjan tapahtumista ole paljoa kerrottavaa.

Kiitos kaikille, jotka olette jakaneet mielipiteitä ja kiitos kaikille, jotka on kommentoinut joko hyvällä tai pahalla postauksia ja kiitos, että olette lukeneet blogia! Ilman lukijoitahan tämä olisi jäänyt jo ekaan postaukseen. Parhaiten kiinnostuneet näkee meitsin elämää Snapchatissa (jesssekoo).

Ciao y gracias!

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Hola!

Taas on palattu Espanjan arkeen ja tänään oli tän syksyn eka koulupäivä täällä. Paljon uusia kasvoja, mutta onneksi myös tuttuja! Perheeseen paluu sujui hyvin ja tuntui jälleen kuin kotiin olisi tullut.

Lähdin siis lauantaina 1.10. illalla tänne. Ensimmäistä kertaa lensin tänne Finnairilla ja se oli elämäni huonoin lentomatka... Mitkään taivaankappaleet ei ollut osuneet kohdilleen, kun paikkani oli arvottu. Keskipenkki ja vierelleni sain vanhan kiinalaisen naisen ja hieman humaltuneen keski-ikäisen suomalaisen miehen. Kiinalaisella naisella oli selvästi vaikeuksia pysyä paikallaan ja toisella puolella istuneella miehellä tuntui riittävän juttua koko matkan ajan, mutta onneksi hän sammui jossain kohtaa. Kun lentoa oli jäljellä tunnin verran, luulin tilaisuuteni tulleen ja ajattelin vihdoin saavani nukkua, kun mies oli sammunut ja nainen keskittynyt sudokuunsa. Noh, kuten sanottu, paikkani ei ollut parhaimpia arpajaisvoittoja ja juuri kun olin nukahtamassa, takanani alkoi armoton potkiminen penkkini selkänojaan... Viiden tunnin yölento, jolloin ihmiset ehkä haluaisivat tai yrittäisivät nukkua, oli minulle viiden tunnin valvominen. No toivottavasti paluu sujuu mukavemmin ja onhan sitä tosin pahempaakin koettu!

Mulla oli pari vapaata, kun täällä oli vielä koeviikko. Oikeastaan ne päivät olivat vähän tylsiä, vaikka maanantaina kävinkin Malagassa ja Plaza Mayorilla shoppailemassa. Muuten on tullu makoiltua ja reenattua ja ensviikolla onkin sitte syysloma ja taas Feriat!! Kolmen päivän kouluviikko ennen lomaa... rankkaa!


​Niukasti on tullu otettua kuvia, mutta yritän räpsiä niitä parhaani mukaan! 

Hasta pronto!

Likes

Comments

Hola a todos!

Kesäloma alkaa lähestyä loppuaan ja on aika jälleen alkaa suuntaamaan katseet kouluasioihin. Ensi vuoden opiskelen siis osittain Suomessa ja osittain Espanjassa.. Toisen lukiovuoden aloitan Suomessa ja siirryn kakkosjaksoksi Espanjan lämpöön, kun Suomen talvi alkaa. Tarkoitus olis olla Espanjassa jaksot 2-4 ja vikaksi jaksoksi tulla Suomeen, mutta katsotaan mitä sitä sitten keksii.

Kesä on mennyt tosi nopeesti! Kesäkuu meni oikeastaan vaan kotona ollessa ja nauttiessa kodista ja käytiin sitä juhannuksena poikien kanssa vähän kurkkaamassa RMJ-festivaaleilla paria esiintyjää. Alueelle pääsykeinon vain harvat tietävät, mutta onneksi ensi vuonna voi mennä jo iänkin puolesta!

Heinäkuu menikin sitten pääosin töiden parissa. Heinäkuun ekana viikonloppuna käytiin Vahalan kanssa Ruisrockissa.Tämä viikonloppu olikin yksi kesän parhaista. Kävin myös Vantaalla kääntymässä, Nicola saavutti täysi-ikäisyyden. Tuokin reissu oli todella hyvä ja sai tutustua vähän uusiin ihmisiin.

Viime perjantaina oli Raumalla perinteinen MPY eli mustan pitsin yö, jossa käytiin poika porukalla kiertelemässä ja katsomassa, kun ihmiset örvelsivät tuhannen päissään kaupungilla. Sellainen se MPY on. Joka vuosi sama juttu.

Ensi viikolla täytyy hoitaa vielä koulu asiat kuntoon ja lomailla. Viikonloppuna olisi tarkotus käydä isoveljen kanssa Turussa ja lauantaina suunnaksi Helsinki, jonne mennään Luken kanssa. Hauska viimeinen lomaviikonloppu edessä!

​Kirjoittelen taas enemmän, kun menen Espanjaan! Nauttikaa vielä viimeisistä lomapäivistä ja hyvää koulunalkua kaikille! 

Likes

Comments

Hola!

Viimeisiä päiviä tätä reissua jäljellä ja myös viimeinen postaus näiltä osin.

Tosiaan, Suomeen paluuseen vain neljä päivää ja sen huomaa. Yöunet jääny vähäseen, koska iltaisin vain miettii sitä, että pian on reissu ohi ja aika asettua taas aloilleen Suomeen. Kouluun oon vielä jaksanu yllättävän hyvin panostaa ja toivottavasti se jaksaminen jatkuu vielä muutaman päivän.


10 kuukautta täällä opiskeltu ja oltu, nyt aika hieman koota ajatuksia tältä ajalta. Ensimmäisenä pakko sanoa positiivisin asia eli elämä täällä. Ihmiset hymyilyllään ja iloisuudellaan luovat todella positiivisen ympäristön. Siinä missä suomalainen kiirehtii kauppaan, hakee tarvitsemansa tavarat ja kiirehtii kassan kautta ulos kaupasta, espanjalainen suotta kiirehtimättä juttelee mukavia ja heidän elämänsä vain näyttää jollain tapaa niin rennolta. Totuutta en heidän elämästään osaa sanoa, mutta eivät he ainakaan ulospäin anna kovin negatiivista kuvaa.

Muuten moni asia ainakin itselläni jakaa mielipiteitä hyvinkin paljon. Koulu, joka on hyvä, mutta myös tietyllä tavalla huono. Lähinnä lukion opiskelijoille koulu saattaa tuntua välillä lastentarhalta, mikä ei mielestäni ole hyvä. Toki lukio on aika uusi ja sitä, sekä koko koulua ala- ja yläaste mukaan luettuna, pyritään parantamaan.

Asuminen täällä on upeaa ja rentoa, mutta vaatii välillä, jälleen korostaen vain omalta osaltani, henkisesti todella paljon. Itellä on nyt jo pieni voittajafiilis, koska ensimmäisen reilun kuukauden jälkeen olin ihan valmis ja halusin kotiin, mutta täällä mä vieläkin haahuilen. Täytyy korostaan vanhempien, iso vanhempien ja oman veljen merkitystä tässä tilanteessa. Heidän kanssaan sai silloin puhua ja avata omia tunteitaan, mikä auttoi jaksamaan jouluun asti. Joulun jälkeen ystävät täällä ovat olleet suuressa arvossa ja heitäkin täytyy kiittää todella paljon.

Ihmisiin tutustuminen on ollut kanssa reissun yksi hienoimmista asioista. Parhaimmat kaverini jotka olen täältä saanut asuvat Kuopiossa, Vantaalla ja Tampereella, eli ihan eri puolella Suomea, kun Raumalta katsoo. On tullut tutustuttua ihmisiin, joihin ei ehkä olisi kannattanut/halunnut tutustua, mutta näkeepähän kaikenlaisia persoonia senkin kautta. Ulkomaalaisiin tutustuminen on myös iso plussa ja kielitaito ja rohkeus avata suu muullakin kielellä, on selvästi parantunut.

Säät ovat olleet tässä kuussa todella mielenkiintoiset. Toukokuun alussa luuli jonkinlaisen monsuunisadekauden iskeneen "aurinko"rannikolle, mutta nyt kun viimeiset pari viikkoa on ollut niin kuuma, että hengittäessäkin alkaa valumaan hiki, niin on alkanut uskoa taas aurinkorannikkoon. Pari rantapäivää on tullut vietettyä hyvällä porukalla ja nyt alkaa ihon värikin olemaan muuta kuin valkoinen!

Kevät on yleensä hienoa urheilun aikaa, mutta tänä keväänä se ei tarjonnut mitään hyvää. Ensin Suomi hävisi MM-finaalin, sitten Tampa Bay tippui NHL playoffeista ja eilen vielä Atletico Madridi hävisi Mestareiden liigan finaalin...pettymysten kevät urheilun parissa. Noh jospa ens keväänä sitten, ehkä, mahdollisesti, toivotaan parasta!

Paljon on mahtunut tähän reissuun ja aikaan täällä ja kaikesta olen todella onnelline ja kiitollinen. Tämä tulee olemaan muisto, jota ei ihan heti unoda. Kiitos kaikille blogia lukeneille ja erittäin hyvää kesälomaa kaikille!

Muchas gracias a todos!

Tässä vielä pari ootd- ja maisemakuvaa😜

Likes

Comments

Buenas tardes a todos!

Viime postauksessa lupailin kertoa vähän Ferioista, jotka oli siis jo reilu viikko sitten. Syksyn Feriat oli ihan erilaiset menoiltaan näihin verrattuna. Suoraan sanottuna, niitä ei voi oikein sanoin kuvailla, vaan ne pitää todellakin itse kokea. Kaksi päivää hauskanpitoa ja kavereiden kanssa kulkemista ja tanssimista. Tanssimista tuli harrastettua oikein kunnolla ja oli kyllä perjantain-lauantain menemisen jälkeen jalat kuolleet ja jonkin verran väsynyt... Unta kertyi muutamia tunteja koko viikonlopun aikana ja se saattoi näkyä (ja näkyikin) sunnuntaina kotona ja maanantaina koulussa. Porukka, jonka kanssa oltiin molempina päivinä, oli todella hyvä vaikkakin yksi luovuttaja saatiinkin, kun Lukella alko väsymys painaa lauantaina. Kuitenkin, en osaa sen enempää itse tapahtumasta kertoa joten jätän muutamat kuvat puhumaan.

Enää 24 päivää kotiin paluuseen ja eilen illalla innostuin jopa jo koepakkaamaan ja toteamaan, että lirissä ollaan tavaroiden kanssa... Lievästi sanottuna vähän odotan kotiin paluuta, koeviikkoa en niinkän paljon... Noh, kesäloma häämöttää jo ihan lähellä!

Hasta luego!

Likes

Comments

Hola!

Jälleen pari ja puoli viikkoa mennyt ja tuntuu, että vasta muutin tänne... Aika menee kyllä todella nopeesti, mutta näin pientä (ehkä vähän isompaakin) kotiinkaipuuta tuntevana, ei tuo ajankuluminen nopeasti haittaa yhtään.

Kaikin puolin mieli alkaa päivä päivältä parantua, kun kotiin paluu on lähempänä. Päivät ovat todella lämpimiä ja nyt pitäis alkaa viikonloppusin käydä rannalla enemmän ettei tartte ihan aaveena palata Suomeen. Fiiliksiä laski pari viikkoa sitten, kun hyvä frendi lähti takasin Suomeen. Tosin tuolloin aloin miettimään oliko huono fiilis siitä että hän lähti vai siitä ettei itse päässyt Suomeen. No, joka tapauksessa olisi hänen jääminen ollut parempi. Toinen masentava juttu oli viime viikolla saadut koeviikon tulokset... Kokeiden keskiarvo 5,6 kertoo oleellisen eli ei mennyt todellakaan nappiin. Ei auta kuin ottaa opiksi ja parantaa ensi kertaan!


Viime viikonloppuna käytiin Luken kanssa Malagassa pitkästä aikaa. Käytiin vähän kattomassa vaatteita ja ottamassa muutamat kuvat eri puolilla Malagaa. Päivä vähän venähti, kun lähdin yhden aikaan ja olin himassa puolen yön aikoihin. Kilometrejä kertyi ainakin lähemmäs paria kymmentä ja jalat oli kyllä semi kuolleet päivän päätteeksi. Käytiin tsekkaamassa uusi ostari, ei uusiuusi vaan meille uusi jossa ei oltu ennen käyty. Ei ollut mikään ihmeellinen, mutta ihan näkemisen arvoinen. NImeä en muista mutta kun löytää Malagan stadionille La Rosaledalle ja pyörii siinä niin pitäisi näkyä. Ostin parit uudet vaatteet, mutta kuvia en saanut aikaseksi ottaa. Kaikin puolin hyvä päivä ja hyvä reissu, vaikka kävi odotettua enemmän lompakon päälle.

Huomenna alkaa Feriat, mitkä kestää reilun viikon verran ja siellä ois tarkotus käydä pienellä kaveriporukalla kattelemassa menoja. Viime syksyn Feriat oli (kuulemma) jotkut pikku Feriat vaikkei se ihan siltä näyttäny... Tai sitten Rauman, pienen kalastaja kylän, poika ei ole tottunut ihan sellaisia näkemään. Anyway, kuulemma isommat kekkerit ja niitä kovasti oottelen.

Yritän kirjottaa ehkä hiukan aktiivisemmin, katotaan. Ei tosin ole enää kuin 36 päivää kotiin paluuseen. En halua antaa nyt ihan surkeeta kuvaa täältä, mutta kyllä yhden lukuvuoden täällä asuneena alkaa kaipaamaan Suomea ja sen "upeita" kelejä! No ei, kaverit ja perhe on pitkästä aikaa varmasti tosi kiva nähdä. Ensi vuodesta en enää tiedäkkään, kun ei koulu ole täällä ihan sujunut niin voi olla että menee koko ens vuosi ihan Suomessa opiskellen. P.s. kannattaa käydä kuuntelee Benjamin Peltosen uusin levy! Tosi hyvä!😝🎧

Hasta luego!

Likes

Comments


¡Hola coca-cola! 🇪🇸

Tervehdys taas! Puoltoista viikkoa asunut nyt täällä espanjalaisessa perheessä ja todella hyvin sopeutunut! Perhe on tosi kiva ja kaikki ovat niin mukavia. Tämä puoltoista viikkoa on ollut todella rento, mutta tosin myös todella raskas...koeviikko painanut niskaan tällä viikolla viiden kokeen verran ja vielä ois ylihuomenna yksi koe jäljellä. Sitte on enää kevään vika koeviikko edessä ja sen jälkeen KOTIIN! On vuosi kyllä mennyt nopeesti, kun nyt alkaa vika jakso ennen ansaittua kesälomaa.

Tosiaan kuten mainitsin sopeutuminen perheeseen on mennyt todella hyvin. Olen ollut ajoittain yllättynyt jopa siitä, kuinka paljon ymmärrän ja osaan loppujen lopuksi puhua. Viikonloppuisin saa olla aika rauhassa, kun vanhemmat ovat töissä ja veljet omissa menoissaan. Perheessä on siis äiti, isä ja kaksi poikaa joista toinen täyttää pian 18-vuotta ja toinen on 11-vuotias. Perheen koti on n. 300 metrin päässä koulusta, joten koulumatka lyheni melkeinpä 2 kilometriä. Tosin matka salille ja keskustaan tuplaantui... Reenimotivaatiokin on hieman kärsinyt koeviikon ja salimatkan vuoksi, mutta ehkä se vielä lähtee uuteen nousuun! Yksi uusi opittu asia on ruokakulttuuri, jonka luulin siis jo tietäväni. Monia mielenkiintoisia ruokia tullut jo tämän viikon aikana vastaan. Kaikki olleet tosi hyviä safkoja, vaikka ulkonäkö välillä on hämännyt.

Vielä niille jotka ovat ajatelleet tänne muuttamista ja asumista espanjalaisessa perheessä, niin rohkeesti vaan. Pienelläkin espanjantaidolla pärjää hyvin ja perheessä asuessa kielitaito paranee ainakin tuplasti! Toki, jos et paljoa juttele ja haasta itseäsi puhumaan, niin eise taito siitä kehity. MItä rohkeammin uskaltaa puhua, sitä enemmän saa hyötyä irti. Eikä kannata ottaa espanjalaisten ystävällisyyttä ja auttamisen halua negatiivisena, eiväthän he sitä pahalla tarkoita, vaikka välillä se saattaa ärsyttää.

Nyt taas kouluhommien kimppuun, rennon parin päivän jälkeen! Pistin vielä parit kuvat menneeltä viikolta. Toivottavasti saisin jonku näkösen perhepotretin joskus otettua. ¡Hasta luego!


Likes

Comments

¿Qué tal amigos?

Pieni fiilistely postaus tänään. Enään pari päivää muuttoon ja perheeseen menoon. Iha sika innoissani ootan seuraavaa kahta kuukautta! Opin varmasti 100 kertaa enemmän espanjankieltä, mitä nyt tässä päälle seitsemän kuukauden aikana on oppinu, koska se tulee olemaan ainut kieli mitä perheessä puhutaan... Englantia ei kukaan perheenjäsenistä oikein hallitse ja toinen vaihtoehtoinen kieli olisi ranska, jota en taas itse osaa kiitos-sanaa enempää... Mielenkiintoiset kaks kuukautta siis tulossa.

Muuten on pakko fiilistellä kelejä, mitä täs pääsiäislomalla on nyt ollu. Auringossa varmaan lähemmäs +30 astetta eli ihan sika kuuma. Siinäpä oikeestaan tää loma on menny, rannalla maaten ja valmistautuen koeviikkoon. Jännä ajatella että pian on yksin täällä muutaman tuhannen kilometrin päässä perheestä... Omalla tavalla hienoa, omalla tavalla jännittävää ja omalla tavalla myös vähän pelottavaa. Noh, eiköhän se aika nopeasti mene. Suomeen paluuseenkin enää vajaat 70 päivää!

Loman huipennus oli eilen ku käytiin äitin kanssa vaeltamassa Mijasin vuorilla. Kuuden tunnin vaellus alkoi kyllä jo loppupuolella vähän hajottamaan. No, sika siisti reissu ja oli juuri sopiva sää vaellukseen. Muuten ei oikeen kuvia oo tullu otettua muutaku eilen, oli pilvien yläpuolella(ja pilvien tasossa) ihan siistit näkymät alas!

¡Adios!

Likes

Comments

Hola amigos y amigas!

Tähän postaukseen päätin kerätä parit reissut mitä täällä Espanjassa on tullut tehtyä. Aattelin tällä kertaa laittaa enemmän kuvia, koska viimeks ei tullu laitettua yhtään kuvaa.

Hiihtoloma meni hyvin reissatessa. Äitin kanssa lähettiin Malagasta lentäen Madridiin ekaksi yöksi äitin kaverin luokse, noin 20km Madridin keskustasta. Seuraavana päivänä mentiin hotelliin Madridin keskustaan. Hotelli oli kahden tähden hotelli ja siltä se juurikin näytti. Lievästi sanottuna huoneet olivat hieman vanhahkot ja huoneiden seinät kuin paperia. En siis suosittele Hotel Mediodiaa, jos satut etsimään hotellia Madridista.
Ilmatkaan eivät Madridissa oikein suosineet, vaan korkein lämpötila taisi olla hieman yli 10 astetta. Muuten Madridin oli kyllä näkemisen arvonen paikka ja hyvä shoppailumesta. Vielä kun olis saanut sillon pelattuun Real Madrid-As Roma peliin liput, niin ois reissu Madridissa kruunattu. No aina ei voi voittaa ja peliä seurattiin paikallisessa kuppilassa.

Alicante oli kohde numero kaksi. Junamatka Madridista Alicanteen kesti noin kolme tuntia. Jos jostain kaupungista voi sanoa rakastuvansa ensi silmäyksellä, niin mulle Alicante oli se kaupunki! Aivan uskomattoman hienoja maisemia ja paikkoja. Suosittelen lomailemaan siellä ja hotelli Euro Stars Lucentum oli yksi parhaista hotelleista joissa olen ollut. Cantessa lämpötilakin oli hieman suotuisampi, 18 astetta ja jopa aurinko paistoi. Meidän piti viipyä Alicantessa vain päivä, mutta ei yksi päivä riittänyt mihinkään, vaan päätettiin jäädä toiseksikin yöksi. Huikea lopetus hiihtolomareissulle.

Uusimpana reissuna oli viime torstaina koulun järjestämä reissu Sierra Nevadaan. Laskettelu oli päivän juttu ja niissä maisemissa sitä kyllä kelpasi lasketella. Rinteet olivat tosi pitkiä ja näkymät kahden kilometrin korkeudessa aivan huikeita. Sää suosi myös, koska ei satanut lunta tai tuullut, vaan aurinko paistoi ja välillä oli vähän turhankin kuuma. Tulipahan ekaa kertaa lasketellessa vähän rusketuttuakin.

Viimeksi tuli muutamia kommentteja liittyen vloggauksen alottamiseen, jota en nyt ole aloittamassa. Blogissa on varmasti tarpeeksi tekemistä ja enemmän mun elämää täällä Espanjassa voi seurata Snapchatissa: jesssekoo tai Instagramissa: jkostiaine.

Hasta luego!

Likes

Comments

Hola!

Reilun puolen vuoden Espanjassa elelyn jälkeen, ajattelin hieman jakaa ja avata fiiliksiä täältä. Tulen blogissani painottamaan tekstiä paljon siihen mitä nään tärkeäksi kertoa tai mikä on ollut hienoa ja mikä vähemmän hienoa. Toki kysymykset ovat aina hyviä ja mieluusti otan niitä vastaan, joten niitä saa esittää ja pyrin niihin mahdollisimman hyvin vastaamaan.

Olen siis 17-vuotias raumalainen poika, joka asuu nyt 1. lukiovuoden ajan Fuengirolassa ja käyn Aurinkorannikon suomalaista koulua. Hain juuri tänne opiskelemaan myös 2. lukiovuodeksi, mutta pitääkseni opiskelupaikan Rauman lukiossa, olen varmaan ensi lukuvuoden pari ekaa jaksoa Raumalla. 

Opiskelu koulussani ei juurikaan oppiaineiltaan eroa Suomen lukioista. Tosin täällä ala-aste - yläaste - lukio yhdistelmä aiheuttaa välillä puhetta, että miksi opettajat kiinnittävät huomion lukiossa todella turhiin asioihin, mutta samalla hokevat kuinka muututaan oppilaista opiskelijoiksi ja otetaan itse vastuuta. Henkilökunta on kuitenkin pääosin mukavaa, lukuunottamatta muutamia yksittäisiä henkilöitä. Yhteishenki on todella hyvä varsinkin lukion puolella, joka on onneksi eri rakennuksessa kuin ala- ja yläaste. Lähes jokainen on kavereita keskenään jokaisen vuosiluokan oppilaiden kesken tai jos ei ole, sitä ei suoranaisesti ainakaan mun silmiini ole näkynyt. Tunnit kestävät koulussa 45 minuuttia ja välituntien pituus riippuu ruokailusta tai joistakin aamupäivän oppituntien ajoista.

Koulumaksu oli mulla muistaakseni 2200 euroa eli ilmaista ei opiskelu Espanjan auringon alla ole. Yksittäisten jaksojen maksuista en osaa yhtään sanoa, mutta tietoa löytyy joko etsimällä osoitteesta http://www.suomalainenkoulu.net tai ottamalla yhteyttä kansliaan. Alaikäiset eivät saa asua yksin, vaan aina pitää olla joku aikuinen huoltajana. Itse olen asunut vuoroin isäni ja isovanhempieni kanssa ja tällä hetkellä äitini on täällä. Kuukauden päästä on edessä muutto espanjalaiseen perheeseen, josta tulen varmasti lisää kertomaan. Koulumme kautta on mahdollisuus hakea espanjalaiseen perheeseen jossei muuten saa huoltajaa, mutta haluaisi tulla opiskelemaan. Itse menin perheeseen toista kautta, mutta muutama luokkakaverini on ollut tälläisessä perheessä ja osa kehunut, osa ollut tyytymättömiä. Perhe maksu on n. 500 euroa. Hinta on suuri, mutta se vastaa helposti vuokra-asunnon vuokraa. Perhemaksuun sisältyy ruoka ja vaatehuolto sekä asuminen.

Reilun puolen vuoden aikana olen tavannut hienoja ihmisiä ja hienoja persoonia ja saanut muutamia todella hyviä ystäviä. Aluksi, varsinkin uutena, voi olla vaikea lähteä uusien porukoiden mukaan (tai ainakin itselleni oli), mutta parin kuukauden jälkeen asia on täysin eri. Sosiaalisuus on iso valtti jos haluat nopeasti sisälle porukoihin. Olen myös saanut paljon ulkomaalaisia kavereita ja vaikka kielitaitoni ei huippuluokkaa ole, jokainen on ymmärtänyt sanomani ja olen pystynyt keskustelemaan ihan asiaakin. Kavereiden suhteen mulla on käynyt tuuri sillä parhaimmat kaverini täällä ovat koko vuoden ja joukkoon on tullut muutama uusikin lukuvuoden vanhetessa. Osa opiskelijoista ei aina viivy koko vuotta vaan ovat jakson tai pari, mikä on mun mielestä täällä yksi huonoimmista jutuista.

Tässä nyt perusjuttuja koulusta. Jos kiinnosti tai herätti kysymyksiä, niitä saa laittaa tulemaan! 

Likes

Comments