Folk har den senaste tiden varit sura över införandet av det nya systemet med reservation av max 1500 kr när man tankar, jag förstår folks frustration över detta då systemet släpptes med ett uppenbart fel.

När man tankar reserveras som sagt max 1500 kr, denna reservation ska enligt Circle K och de andra kedjorna släppa direkt efter man har tankat. Men det är flertalet kunder som rapporterar om att så inte är fallet.

Folk har även kontaktat sin bank för att få klarhet i varför det inte fungerar, och från bankernas håll har de sagt att en reservation tar några dagar för att släppa. Så de kunder som råkar ut för att reservationen inte släpper direkt behöver kontakta sin bank om de behöver pengarna direkt eller helt enkelt vänta några dagar.


Ha de!

Likes

Comments

Som de flesta nog vet vid det här laget så har Ingvar Kamprad gått ur tiden.
Han hyllas på många håll av personer och med all rätt.

Tyvärr så finns det även de som tvunget måste kasta skit mot personer konstant och har inte ens vett att lugna ner sig ens om personen i fråga gått bort.

I detta fallet är det främst kontot Vardagsrasismen på Instagram/Facebook som uppvisat ett högst ovärdigt beteende och total avsaknad av respekt för Kamprads anhöriga.

Men inget ont som inte har något gott med sig Vardagsrasismen har genom sitt klumpiga inlägg lyckats tappa följare. Så det är alltid något iaf.

Må du vila i frid Ingvar Kamprad!

Likes

Comments

Det har kommit fram i veckan att personer inom S har haft sk trollkonton och gjort sig lustiga över politiska motståndare. S som tidigare visat att dessa typer av konton är inte direkt önskvärda med tanke på hela FakeNews debatten gör ett för mig märkligt val att inte utesluta dessa individer ur partiet.

Hade man gjort det hade det varit en tydlig signal i var man faktiskt står i frågan, men icke nu öppnar man istället upp för motståndare att ta billiga politiska poäng.


Ha de!

Likes

Comments

SVT-profilen som nu i veckan blivit påkommen med att publicera vuxen-filmer där han leker med sig själv har fått folket att ilskan till rejält. Han har nu även fått sluta helt enkelt och facket håller med SVT i sitt beslut.

Kan förstå kritiken som riktats mot honom, men allvarligt har någon egentligen tagit skada av detta?

I artikeln på Aftonblaskan står det

– Risken är att folk inte lyssnar på våra viktiga nyheter om det är något annat som stjäl fokus, säger Hanna Nyberg, ordförande för journalistklubben på SVT.

Hur pålitlig är egentligen SVT då egentligen om amatörporr kan ta fokus från dem? Det verkar som att SVT isåfall har lite viktigare saker att fokusera på än vad deras medarbetare gör på sin fritid.


Ha de!

Likes

Comments

I år kommer det genomföras en sk vapenamnesti, det innebär helt enkelt att man kan lämna in diverse vapen och sprängmedel till polisen utan att riskera någon form av straff för det. En riktigt bra grej helt enkelt.

Det som är lite märkligt med dessa amnestier är att det har genomförts 3 gånger tidigare 1993,2007,2013. Kollar man årtalet kan iaf jag se en skrämmande utveckling. Hur kan det komma sig att det tog 14 år innan man genomförde den 2:a amnestin men den 3:e dröjde bara 6 år och det nu bara gått 5 år.

Men lyssna gärna på kändisar Sverige är tryggt xD.


Ha de!

Likes

Comments

Valet närmar sig med stormsteg och med detta kommer även hetsjakten på alla som inte riktigt delar vänsterns uppfattning om diverse saker. En av de som drabbas av detta är t.ex Angry Foreigner som emellanåt får sina statusar på facebook nedtagna och har svårt att nå ut till sina fans.

Detta är en galen utveckling och alla som själva försöker bli kända på internet oavsett anledning kan väl förstå den frustration han måste uppleva. Jag själv är ett stort fan av honom då han är grymt bra på att prata för sin sak, och även om ni kanske inte håller med honom i allt kanske ni kan lära er lite teknik för att bygga era egna argument för de saker ni brinner för.

Så för att visa mitt stöd för honom får han en länk på min blogg.


Ha de!

Likes

Comments

Har nu för någon dag sedan haft en kortare diskussion ang detta som hänt med med H&M där de anklagas för att vara rasister, allt pga en gosse i grön tröja. För er som är intresserade är det bara att kika in lite snabbt på min Instagram allt finns där.

Jag begriper varför folket blir tokiga över detta men samtidigt är hela grejen så jävla fult mot pojken, han har inte valt att bli ansikte för kampen mot rasism men har tyvärr dragits in i denna sörjan bara för att folket kanske överreagerar en aning. Hans mor t.ex kan inte förstå varför det har blivit sådant rabalder över den bilden.

Hennes uttalande om detta gör iaf mig säker på att H&M inte har gjort något fel och att det inte rör sig om rasism. Kanske jag som förenklar debatten men skulle allt vilja påstå att rasism bör likställas med mobbning på så vis att det enbart är personen som blir utsatt för det som kan avgöra om det är rasism eller inte.

Tolkningsföreträde skulle jag kalla det, tyvärr ett uttryck som har blivit så hårt använt nu för tiden och mest ses som ett tragiskt försök att tysta ner meningsmotståndare.

Ha de!


Likes

Comments

Har en längre tid nu funderat över om detta inlägget bör se dagens ljus eller inte. En del av mig vill egentligen inte att folk ska veta men samtidigt känner jag mig begränsad när jag ständigt funderar över vad jag ska säga så inte folk ska börja ställa massa frågor och börja ifrågasätta mina val.

Utåt sett kan det verka skumt ibland men jag hoppas att ni kanske kan förstå att de valen jag gör inte är något personligt mot någon. Men en aning egocentriskt på samma gång. det har varit viktigt för mig under det senaste året att faktiskt våga göra val som kan påverka andra negativt men som gynnar mig. Att helt kunna fokusera på mina åsikter och min egna personliga utveckling som individ och kunna vara säker i det jag gör.

Att koppla bort den delen i mig som ständigt oroar sig över hur andra ska reagera och tycka tog lång tid att göra och jag är verkligen inte villig att koppla in den igen. Nu kommer det vara större fokus på mig själv.


Ha de!


Likes

Comments

En härlig debatt som fått nytt liv i samband med det uppmärksammade utbrottet av mässling. Folk pekar genast finger på vilka de skyldiga är och från vad jag sett är det 2 specifika grupper man pekar på

Grupp 1 är alla flyktingar som flytt ifrån krig och andra otrevligheter, att de inte stannade på vägen att vaccinera sig är väl ren skandal. XD

Grupp 2 är då givetvis alla dessa föräldrar som av olika anledningar väljer att inte vaccinera sina barn, man får tycka vad man vill om det valet. Men att man skulle införa någon form av tvångsvaccinering är helt fel väg att gå.

För som det ser ut nu i Sverige har man rätt att tacka nej till vård och det bör även gälla föräldrar och deras barn. För även om man inte vill kännas vid riskerna så finns det faktiskt risker med vaccin. Jag tror iaf att det inte är särskilt roligt att få en allergisk chock i samband med att man vaccineras.

Kollar man på iaf facebook verkar folk köpa det mesta om man delar samma åsikter, men skulle man va av en annan åsikt då ska man alltid slänga fram källor på sina påståenden.

Diskutera gärna, men vill du ha källor på folks påstående kanske du oxå borde slänga fram något istället för att enbart dra en snyfthistoria om hur någon du kände för 20-30 år sen som dog i mässling.


Ha de!

Likes

Comments