"Stilla Havet" is the swedish name of the Pacific Ocean. This tattoo is my tribute to this journey I've done as I, a little swedish girl, travelling in three different countries, everyone somehow connected to the Pacific Ocean. This journey has meant a lot to me, I haven't just grown as a person, I've also met amazing people, visited amazing places and experienced fantastic adventures. I'm so thankful for this and I can't believe it's already over. New Zealand, Australia and Bali (Indonesia) - Thank you for having me! 🌊🐢🌺🐨☀️🏄🏻‍♀️🌴🍹⛰🏵🌿💦👙🏖💙💚💛❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjabba!

Idag har det alltså varit näst sista dagen.. Vi har inte gjort något speciellt.. Mest chillat runt, kollat lite i affärer och solat & badat. Vi har även gjort något hemligt som ni får se när vi är hemma sen.. ;)

Det känns konstigt att vi åker hem imorgon! Tiden har gått så fort. Ena delen av mig vill fortsätta resa, det finns så mycket att se medan andra delen skriker av hemlängtan. Jag saknar min älskade familj, djur och vänner. Det som känns tråkigt med att komma hem är väl "back to reality" och vädret. Jag ser det dock positivt med att det faktiskt är vår snart och jag älskar allt som hör därtill.

Alex är inte alls så sugen på att åka hem. Han tycker dock det är skönt att ha en fast punkt, en säkerhet vilket finns hemma. Det håller jag också med honom om.

Nej ni, nu ska jag sova. Jag är fortfarande inte helt 100. Alex mår lite bättre :) godnatt på er!

Mmmhmm, dagens smaskigheter.

Här spenderade vi lite tid idag, hehe ;)

Likes

Comments

Hejsan på er!


Idag vaknade vi vid klockan sju för att en timme senare bege oss till Ubud. Jag bokade en heldagstrip genom ett företag här på Bali som anordnar dagsturer. Det kändes mer värt än att själva anordna något. Vi fick se en hel del vill jag lova! Anyway, ja sov med min stickade tjocktröja på mig hela natten för jag frös så! Jag mår inte särskilt bra alls. Alex mådde inte heller bra när han vaknade upp, han som var pigg igår kväll. Låt oss vara dumma förkylning!!

Vi träffade vår chaufför/guide utanför vårt hotell och åkte raka vägen upp till Ubud. Det tog cirka en timme och han berättade att vi var här en bra tid då det är lågsäsong just nu. Guiden berättade vidare att trafiken är kaos vid högsäsong och turen till Ubud kan därför ta uppemot två timmar. Vi som tycker den är kaos redan som den är nu, lol! Guiden frågade också om vi hade kört moppe något här i Bali varav vi svarar nej. "Bra, det är rent utsagt livsfarligt" sa guiden och ja, det har vi ju märkt med tanke på hur alla tusen moppar kör huller om buller.

Att äga bil i Bali är inte så vanligt, däremot har alla mer eller mindre en moped. Förr fick man inte ta lån från banken för att kunna köpa en men detta ändrades för några år sedan. Folk här tar alltså lån för att köpa en moped och därav kan de flesta ha råd att ha en. Det känns så galet. Här kämpar de för att kunna äga en moped medan hemma.. Ja ni fattar själva..

Well, första stoppet var vid något dansställe. Det bjöds på en riktig sow med fantastiska dräkter och musik samt bra skådespeleri. Jag kan väl ärligt talat säga att jag inte fattade så mycket av det hela men det var ändå häftigt att kolla på. Det är trots allt baserat på vad de tror på här (hinduism), myter och sagor men också legender.

Tigern men som vi tyckte såg ut som en drake;) den var då the bad guy.

En häftig show som sagt. Jättekul att vi fick uppleva detta!

Näst på turen var ett tempel. Det var fint och vi fick ta på oss "kjolar" för att få komma in.

Våra snygga kjolar!

Massa häftiga statyer och byggnader.

Efteråt besökte vi en silversmedja. Här i Bali föredrar de tydligen silver framför guld berättade guiden, precis som jag alltså ;) Det var massa fina grejer men vi köpte inget. Jag fick ju massa fina smycken från studenten till exempel! Vi fick också se när de tillverkade olika smycken, silverstatyer osv samt processen och det var ganska intressant. Tyvärr har jag inga bilder därifrån. Efter silversmedjan besökte vi ett ställe där de sålde tavlor. En tavla var till salu för 153 000 kr.... Inte riktigt vår budget, haha. Nästa destination var monkey forest!

Här vandrade vi omkring bland aporna.

Favoritbilden!

Det var lite av en skräckblandad förtjusning att vandra omkring bland aporna. Man fick lite hjärtklappning när de gick nära en, speciellt när de stora hanarna vandrade förbi. Vi köpte inga bananer och matade dem då det var oftast då de hoppade på en vilket vi inte riktigt kände för.. Igårkväll läste vi en del skräckhistorier därifrån Monkey Forest, haha.. Man ska kortfattat inte reta upp dem samt passa sig för vad man tar med sig. De kan öppna väskor och stjäla saker till exempel. Var man lugn och snäll mot dem var aporna det tillbaka.

Efter aporna blev vi skjutsade till en resturang. Det blev en klassisk indonesisk rätt vid namn Nasi Goreng, en risrätt. Snällt för våra just nu extremt känsliga och sjuka svennemagar.

Vacker utsikt vid resturangen.

Det spöregnade när vi kom dit så vi hoppade på det bästa när vi skulle åka till risfälten. Det blev precis uppehåll när vi kom dit så vi hade tur!

Visst är det vackert?

Vi gick inte så långt vid risfälten tyvärr. Efter allt regn var det halt och lerigt och de gamla vägarna var inte riktigt att lita på.. Det var en fantastisk syn dock. Dessa risfält känns så symboliskt för Bali liksom.

En bit ifrån risfälten låg nästa destination - kaffeprovning!

Bajset med kaffebönor, tvättade kaffebönor och tillsist skalade kaffebönor.

Efteråt rostade man dem och slutligen blev de nermalda. Okej, detta är alltså bajskaffe. Finare sagt Luwak-kaffe, världens dyraste kaffe.

"Kopi Luwak är en mycket dyr sort av kaffebönor som skördas här i Indonesien. Men inte direkt från kaffebusken om ni tror det. Nej Kopi Luwak utvinns ur spillningen av det kattliknande djuret palmmård, som endast äter de bästa sorterna av kaffebären. Och efter att de passerat djurets matsmältningssystem kan kaffebönorna plockas ur dess avföring för rengöring och rostning."

Där hörde ni, och detta kaffet fick vi alltså smaka på, inklusive femton andra sorter.

Olika kaffe- och tesorter.

Vad tyckte vi om de olika sorterna? Här finner ni (De smaker där det inte står A och J kom vi överrens om samma smakresultat):

1. Mangosteen - god, smakar som tvål luktar. Lite smak av blommor.
2. Rosela Tea - jättegod, smakade sött
3. Ginseng Tea - helt okej, smakade blad
4. Cinnamon Tea - god, smakade kanelbulle
5. Safron Tea - J: inte god, sur A: helt okej, sötare än vad han trodde
6. Ginger Tea - sådär, pepprig smak!
7. Lemon Tea - J: inte god, för mycket lemonsmak A: god, gillar lemon
8. Lemongras Tea - J: inte god, smakade medicin A: god, smakade saft
9. Chocolate Coffee - J: god, smakade lite frappe A: okej
10. Vanila Coffeee - J: MUMS A: helt okej!
11. Ginseng Coffee - helt okej, lite söt!
12. Coconut Coffee - J: sådär, konstig eftersmak A: god, lite skum men god
13. White Chocolate - J: inte god, smakade och luktade hostmedicin A: Smakade chokladvatten
14. Ginger Coffee - ÄCKLIG! 😷
15. Bali Coffee - inte gott, smakar vattnigt kaffepulver
16. Luwak Coffee, bajskaffet - gott, smakade så som kaffe ska smaka. Alex gillade det väldigt mycket. Jag tyckte den var lite sur i smaken men var god. Maffig.

Detta var såå roligt! Höjdpunkten på trippen faktiskt. Jag och Alex hade det så trevligt när vi satt där och smuttade smaker på de olika kaffe- och tesorterna. Nu känns det som om att man har lite mer förståelse för de som tycker de är kul med vinprovning ;) Jag köpte med mig vanijkaffet hem och Alex köpte faktiskt en liten burk med bajskaffet så ni där hemma ska få lite smakprov med. Som sagt, världens dyraste bajs, ett kilo kostar 6000 svenska kronor..

Det sista vi gjorde på vår Ubud-trip var att besöka ett tempel och gå en snabbis på en marknad. Templet var vackert men jag tycker de alla påminner ganska mycket om varandra? Coolt iaf :) Vägen hem sen tog nästan två timmar.. Trafiken hade ökat på och det var bilar och mopeder överallt.

Nu ikväll har vi tagit det lugnt. Stackars Alex blev väldigt mycket sämre under dagen och har nu både nackspärr och feber. Jag är fortsatt förkyld. VI får hoppas det är bättre imorgon. Överlag var det en jättemysig dag med min fina älskling! Det var kul att se lite mer utav Bali. Jag är så glad över vårt äventyr tillsammans :) Vi hörs imorgon, pussar och kramar!

Likes

Comments

Hellooo!

Jag har inte mått så bra idag.. Halsen har värkt och varit svullen samt näsan varit täppt. Vid frukosten får vi varsin tekanna, hela den slank ner! Alex har varit lite piggare idag i alla fall. Vi orkade oss ut för att äta lite lunch men det var inte mycket som slank ner. Påvägen "hem" köpte vi melon och ananas i ett fruktstånd. Jag fick också tag på strepsil och Fisherman-tabletter så halsen känns lite bättre. Vi fick också bokat en day-tour inför imorgonbitti. Vi ska åka till Ubud och ska bland annat se vilda apor och ett känt risfält samt lite annat. Jag hoppas jag mår bättre och att vädret är bra! Det såg inte så lovande ut nu på kvällen. Eftersom att vi inte haft så mycket att göra idag har jag inga direkta bilder att bjuda på men i förmiddags kollade vi igenom Alex google-konto och där fanns en massa gamla bilder ifrån hans förra mobiltelefoner. Vi bjuder på några därifrån istället, enjoy! ;) Mycket som händer på cirka fem år!

Flöff-Flöff

Doggies, Bonnie, Lace och Trolla.

Hahaha, kan inte annat än att älska bilden till höger, så sööt!

Alex, Flöffen och Salsa.

Bilden till vänster... Har ni sett något muntrare?! Haahah.

Jag och Linnéa i skolan, Alex redo inför skolans karneval!

"Och du trodde du skulle få plugga?! Glöm det!" - Flöff-Flöff

Alex med min gamla Iphone 4 och jag i min garderob. Anledning okänd.

Alex's gamla rum!

Hello småttingar! Okej jag ser typ likadan ut men för Alex's del har det hänt en hel del på snart fyra-fem år ;)


Så, det var det! Hope u liked it. Nu ska vi sova, upp tidigt imorgon! Godnatt på er <3

Likes

Comments

Double six beach.

Hellooo!

Söndag samt strålande sol, fyra S på raken ;) Idag var vi på stranden. Det tog cirka 20 minuter dit men det var väldigt enkelt att hitta. Det enda man behövde göra var att gå på en och samma gata, smidigt!

Stränderna här på Bali är inte kända för att vara så bra. Den strandbit som fanns vid vårt hotell i Kuta var fruktansvärd, smutsig och skräp överallt. Idag hade vi alltså inte så jättehöga förväntningar. Det var ändå en helt okej strand! Inte den finaste man varit på, den var ganska tråkigt men det var hyfsat undanplockat och vattnet var jättehärligt!

Lite strandbilder..

Vi var på stranden en stund och sedan gick vi för att äta lunch. Det var varmt as fuck och vi höll på att svettas ihjäl. Jag tog en pizzadeg med ost i hehe och Alex en mega-sandwich. Jag tog en vattenmelonsjuice också! Det är väldigt populärt med juicer och sånt här på Bali, så jag är inspirerad att göra egna sen i min mixer hemma sen! ;)

Alex's mega-macka.

Åååh min vattenmelonsjuice <333 Ser ni att de gjort en fisk utav vattenmelonen? ;)

Vi köpte lite snack med oss hem som vi ska käka nu ikväll. Ingen mår tyvärr jättebra utav oss. Jag har ont i halsen och nyser. Alex har ont i huvudet samt magen och nyser han med. Snuviga är vi båda två! Det får jag säga att om vi nu ska bli förkylda kom det ganska lägligt, hellre i slutet av resan än början/mitten. Vi tänkte åka till Ubud imorgon men vi får se hur vi mår. Puss och kram!!

Likes

Comments

Tjosan!

Idag har det varit poolen som gällt. Vi tänkte gå till havet först men tiden sprang förbi. Hur den nu kan göra det när man mestadels chillar är en väldigt bra fråga men Alex fastnade med att spela Pokémon Go och jag somnade (!!) och sov över lunch. Hur lat får man bli? Hua, tur man får komma in i lite rutiner hemma sen igen.

Härligt var det i vilket fall som helst!

Nu ikväll har vi käkat och kollat på Harry Potter-film nummer tre. Just nu är det inte allt för mycket som händer. Vi tar det lugnt och njuter de sista dagarna här i Bali. Puss och kram ❤❤

Mums! ;)

Likes

Comments

En del av Seminyaks gator.

Hej allesammans!
Idag har vi inte gjort så mycket mer än att utforskta lite. Det verkar inte direkt vara högsäsong här i Bali heller. Det är väldigt tomt på hotellet och istället för den där typiska hotellfrukosten där man får gå och ta vad man vill ha på ett bord fick vi istället välja vad vi ville ha ifrån hotellets frukostmeny. Det var inte dumt det.

Tanken var att vi både skulle gå och utforska Seminyak och gå till stranden, Double Six Beach, men efter att ha irrat runt på gatorna i några timmar och gått lite vilse så var vi ganska trötta efter att ha kommit tillbaka till hotellet. Det har varit en varm dag, riktigt varm så det blev ett dopp i poolen istället.

Seminyak är lite fräschare än vad Kuta är. Det finns en massa affärer, ganska dyrt dock, och det var en klädaffär som jag hade kunnat ta med mig hela dess utbud hem heheh..

Överallt kan man skymta små "boxar" av blad med massa blommor och rökelser i. Det är gåvor till deras gudar.

Nu ikväll har vi ätit mat och kollat på andra Harry Potter-filmen. Jag tänkte att vi kunde ha ett maraton och se en varje dag ;) På tal om inget är trafiken verkligen galen här. Det är mopeder överallt som kör hej vilt. Ibland går det så långt att vissa mopedister kör åt fel håll i den motsatta riktningen. Alltså what, vad händer?! Helt galet. Jag är glad att man har körtkort hemma i Sverige.. :p

Idag är den en vecka kvar tills vi är hemma, alltså sex dagar kvar tills vi åker. Längtar! Puss o kram 😘

Lite från ikväll, strålande väder ❤❤

Likes

Comments

Hej då Gili! 👋🏻

Vi vaknade tidigt imorse för att ha gott om tid att kunna GÅ till båten. Jag har ingen större lust att åka häst- och vagn, inte på Gili, tyvärr! Alex höll med mig. Det har gnagt i mig det senaste dagarna hur man får se de stackars små ponnyerna med alldeles för tunga släp och för skarpa bett, fy! Att gå med resväskor gick faktiskt fortare än vad jag trodde. Det är en bit att gå, mestadels ojämna grusvägar och med Alex's resväska som bara har ett hjul gick det förvånansvärt bra! Vi checkade in med en timme till godo och kunde därför i lugn och ro sitta och svalka oss med varsin smoothie i värmen.

Det kändes som om vi lämnade Gili i rätt tid. Säsongen har börjat lida mot sitt slut som vi förstått och de på Gili börjar alltså riva restaurangerna som ligger längs havet. Det känns jättekonstigt att lägga en massa tid på att bygga en resturang med betong, sten, trä och plankor för en säsong och sen riva ner den i slutet?! Men det var regeringens beslut tydligen, för att stranden skulle vara så fin och utsikten så bra som möjligt fick vi som svar när vi frågade.

Båten kom och efter 2,5 timme var vi framme på Bali igen. Det var en fruktansvärt skumpig åktur och jag blev påmind om varför jag inte är så jätteförtjust i båtar.. Sjösjukan trädde fram...

Här ser ni några som håller på att riva ner en utav de många restauranger.

Den större ön Lombok man åker förbi från Gili. Det finns till och med en flygplats där.

Väl framme på Bali igen fick vi skjuts till hotellet utav båtföretaget. Väldigt smidigt! Just nu är vi alltså i Seminyak och här ska vi spendera våra sista dagar. Vi har inget direkt planerat mer än att vi eventuellt ska åka till Ubud över dagen för att titta besöka Monkey-Forest och besöka risfälten.

Inne på vårt hotell, The Agung Residence.

Mat! Hehe..

Nu ikväll har vi smaskat på Toblerone och kollat klart Harry Potter-filmen. Jag tror vi ska se den andra imorgon :D puss och kram på er! ❤

Likes

Comments

God dag på er!


Idag är det näst sista dagen här på Gili T. Det känns lite ledsamt, Gili har ändå varit bra! Mycket beror förstås på vädret, av våra elva dagar här så har det bara varit dåligt väder en gång.

Idag har vi verkligen försökt njuta. Vi cyklade runt ön ytterligare en gång idag för att ta lite kort och sådär, ta ett hejdå. Jag ska bjuda er på några bilder :)

Här träder man in till vårt hotell.

Vårt hotells namn, Ilalang Village.

Påväg runt ön, här är lite finare delen av ön. Längs denna gata ligger de "finare" hotellen.

Söta getbebisar stötte vi på! Det går en hel del lösa getter här.

Framme vid en utav destinationerna, en plats Kineserna använde som utsikt i andra världskriget. Det är otrolig vy där!

Ja ni ser ju själva!

Efteråt åkte vi och tog en lunchpaus vid ett ställe som heter Malibu. Där gungade vi också på deras gungor ute i vattnet.

Hello Hagrid ;) Mitt hår är så fluffigt!

Stället vi åt på.

Inte helt dumt :)

Här tar den riktiga vägen slut och man får ta sig fram på sand.

Havet.

Vi begav oss till vår favoritplats där vi varit varje dag typ för att bada. Där var vi i några timmar.

Lite mörka moln som skymtar i horisonten, det blev inget regn iaf! På eftermiddagen sen var det fortfarande fint :)

På kvällen när vi skulle äta blev det att vi hann med solnedgången. Vi åkte därför till en restaurang där man kunde se solnedgången väldigt bra, Sunset Kiss heter den och det var proppfullt med folk. Alex tog kycklingklubbor och jag vågade på mig en pizza..

Maaat!

Aaaah, finns nog få platser som slår Gilis solnedgångar, helt fantastiska!efteråt

Till efterätt åt jag en Creme Brule och Alex tog en mocktail. Ett mysigt avslut på vår kväll. Nu ska väskorna packas och vi ska lägga oss snart. Imorgon går båten tidigt till Bali. Kram på er!

Likes

Comments

Lite print screenade bilder från Alex's GoPro efter vi snorklade idag. Erkänn häftigt? Då ska ni se bilder/filmer från när vi snorklade i Whitsundays, det var grejer det!

Hello!

Idag bestämde vi oss för att snorkla och det gjorde vi i några timmar. Jag älskar det verkligen. Det är så otroligt häftigt och man får verkligen se havet ur annan synvinkel. Det är inte lika vackert som i Whitsundays men bra nog ändå!

Nu ikväll åt vi på en restaurang på andra sidan ön och därmed fick vi avnjuta den vackra solnedgång Gili har.

Restaurangen vi åt på, Pearl Harbour tror jag den heter.

Den vackra solnedgången får avsluta detta inlägg, kram på er! ❤

Likes

Comments