ZUCCHINI & MOROTS LASAGNE

INGREDIENSER

600g anamma formbar färs
2st gula lökar
4st vitlöksklyftor
600g krossande tomater
3 msk tomat puré
1st zucchini
5st morötter
6st lasagneplattor
1st grönsaksbuljong tärning
Oregano
Salt
Svartpeppar

OSTSÅS

3msk vetemjöl
7dl Imat (mjölk)
3dl riven gratängost
Salt

GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 225°
2. Skala & hacka gula löken, pressa vitlöksklyftorna & fräs dem mjuka i olja i en stekpanna.
3. Skär morötterna & zucchinin i små bitar, lägg ner i stekpannan när löken blivit mjuk och fräs tills i ca:7-10 min.
4. Lägg i den upptinade färsen och stek till den fått lite färg.
5. Tillsätt sedan krossade tomaterna, tomatpurén oregano, buljong, salt & peppar.
Låt såsen koka i ca: 5-8 min.
6. Vispa ut mjölet i hälften av Imat (mjölken) i en kastrull.
Häll sedan i resten av Imat i kastrullen och koka upp under vispning. Låt såsen koka i 3 min.
7. Rör ner 2,5 dl av den rivna osten och smaksätt med salt.
8. Varva vegofärsåsen, ostsås, lasagneplattor i en smord glas ugnsform.
Avsluta med sås, strö över resten av den rivna osten över, krydda med lite oregano ovanpå.
9. Grädda i nedre delen av ungen i ca: 25-30 min.

Servera med en god sallad!

PUSS/ W

Gillar

Kommentarer

RebeccaWiola
RebeccaWiola,
SÅ bra med tips på vegitarisk mat! Jag blev jättesugen på att lagadet själv MUMS
nouw.com/rebeccawiola