VEGANSK PÅSKDESSERT

I torsdags bakade jag en RIKTIG GOD vegansk kladdkaka.
Ska servera kakan som dessert idag på påskafton.
Lillasyster & bästa vännen fick smaka den igår och den fick ett väldigt bra betyg!

RECEPT

  • 3,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,25 dl vatten
  • 1 dl kakao
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk sirap
  • 120g mörk choklad
  • 1dl soja grädde
  • 3 tsk vaniljsocker
  • hackade mandlar
  • 1 krm salt
  • + margarin och ströbröd (till formen)

Gör såhär:

1. Smörj en form och smeta in kanterna med ströbröd.
2. Sätt ungen på 175°.
3. Smält margarinet i en kastrull, rör ner sirapen & vattnet.
4. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
Tillsätt margarinet, vattnet och sirapen i bunken med de torra i ingredienserna.
Blanda allt väl.
5. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 min.
6. Smält chokladen & grädden i en kastrull till en jämn smet.
7. När kakan svalnat häll på choklad glasyr, strö sedan över de hackade mandlar.
8. Jag valde att servera med vegansk vanilj glass till.

PUSS/ W

​#vegan #vegansk #vegandessert #dessert #påsk #påskdessert #påsktårta #oatly #oatlyglass #veganskglass

PUSS/ W

Gillar

Kommentarer