MATLÅDOR V.27 #VEGANSK



KEBAB & GULT RIS


RECEPT | 5 portioner


Kebab:
500g formbarfärs
1st gullök
2st vitlöksklyftor
2tsk paprikapulver
1tsk gurkmeja
1/5 finhackad basilika
salt & peppar
olja

Ris:
1st gullök
2st vitlök
2tsk spiskummin
1tsk gurkmeja
6dl vatten
3dl matris
salt & peppar
rapsolja


GÖR SÅHÄR:

1. Ris - Fräs gullök, vitlök, kryddorna i lite rapsolja i en kastrull.
2. Tillsätt ris & vatten och låt koka tills riset är klart.
3. Kebab - Blanda hackad gullök, pressad vitlök, basilika, alla kryddor & färsen, knåda runt med händerna.
4. Värm ugnen på 225°, forma långa, platta kebab och lägg på plåt. Pensla på lite olja.
5. Grilla i ugnen i ungefär 10-15 min tills fin färg!

Servera med en god vitlökssås och sallad.


FYLLDA PAPRIKOR

RECEPT | 5 portioner



5st röda paprikor
Fyllning:
200 g vegofärs
1dl ris
1dl finhackad persilja
1st lök
3st vitlöksklyftor
1msk paprikapulver
2tsk vegeta
salt & peppar
Tomatsås:
2st vitlöksklyftor
3paket krossade tomater
2msk tomatpure
olja
salt & peppar


GÖR SÅHÄR:

1. Tomatsås - Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull och låt puttra under lock i 15-20 min.
2. Koka upp ris, riset ska bli lite mjukt men ändå ha en hård kärna.
3. Fyllning - Hacka lök och stek i olja tills den mjuk. Tillsätt vegofärsen, persilja och stek en stund, ha i alla kryddor och fräs en stund till.
4. Lägg i det färdig kokta riset i stekpannan med färsen och ställ åt sidan.
5. Sätt ugnen på 200° Dela paprikorna på mitten, gröp ur och skölj.
6. Fyll varje paprika med fyllningen. Lägg tomatsås i botten av ugnsformen, ha i paprikorna i formen och lägg lite tomatsås över varje paprika.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min

Ha en god yoghurt sås till!

PUSS/ W

Gillar

Kommentarer