MATLÅDOR V.24 #VEGAN



ITALIENSKA VEGOBIFFAR I TOMATSÅS

RECEPT | 10 portioner

BIFFAR
800g anamma formbar färs
1st kruka basilika
3st vitlöks klyftor
1/2 gullök
rapsolja
svart peppar & salt

TOMATSÅS
4st paket krossade tomater
3st vitlöks klyftor
rapsolja
torkad basilika, svart peppar & salt

Pasta

GÖR SÅHÄR:

1. Koka upp pastan enligt anvisningen på paketet.
2. Lägg den tinade färsen i en bunke, hacka den färska basilikan, pressa vitlöken, stek gullöken tills den blir mjuk i stekpanna med rapsolja och ha i allt i bunken.
3. Krydda med salt & peppar om rör om med händerna.
4. Forma biffar och stek på låg värme.
5. Ta fram en kastrull och lägg i lite rapsolja, pressa 3st vitlöksklyftor, fräs löken litegrann.
Ha sedan i krossade tomaterna och kryddorna, låt sedan puttra i 10 minuter.
6. Lägg i tomatsåsen i kastrullen med kokt pasta i, rör om och häll upp.

RIKTIGT JÄVLA GOTT!


RÖD PESTO MED PROTEIN PASTA & BÖNOR

RECEPT | 6 portioner

400g fusilli pasta - gjord på majs, linser & ärtor
1st burk röd pesto arrabbiata
300g svarta bönor
rapsolja
salt & peppar
salladsmix
gurka
rödlök

GÖR SÅHÄR:

1. Koka upp pastan enligt anvisningen på paketet.
2. Häll i en burk röd pesto i den kokta pastan och rör om.
3. Lägg i lite rapsolja, krydda med salt & peppar.
4. Skölj av bönorna och lägg i pastan.
5. Hacka upp grönsakerna och servera.

SNABBASTE MÅLTIDEN, FULLT MED PROTEIN

PUSS/ W

PUSS/ W

Gillar

Kommentarer