MATLÅDOR V.22 #VEGAN


SAFFRANSRISOTTO MED SVARTA BÖNOR

RECEPT | 8 portioner

Risotto
4dl avorioris
2st schalottenlökar
2msk rapsolja
1dl alkoholritt vitt vin
2st grönsaks buljongtärningar
12dl vatten
1paket saffran
salt & peppar

290g svarta bönor
2st röda spetspaprika


GÖR SÅHÄR:

1. Finhacka löken, ha i rapsoljan i en stekpanna och fräs löken tills den blir mjuk.
2. Koka upp vatten med buljongen.
3. Häll i riset i stekpanna tills det blir glansigt ca: 2-3 min, tillsätt sedan vinet
4. Späd sedan i omgångar och under omrörning med buljongen. Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på.
5. Koka på låg värme, i ca: 20min.
6. Ta 3msk buljong i ett glas och saffran paket, rör om och ha i det i riset.
7. Krydda med salt & peppar.
8. Ha i svarta bönor, och toppa med paprika!



SWEET CHILI TOFU MED RISNUDLAR

RECEPT | 6 portioner

270g tofu
180g risnudlar
0,5dl maizena
6st morötter
8st vårlökar
rapsolja
2dl sweet chilisås
1 1/5dl sojasås
1msk sesamolja
6st vitlöksklyftor, pressade
0,5dl rostade sesamfrön

topping: svarta sesamfrön



GÖR SÅHÄR:

1. Skär tofun i tärningar och torka av med hushållspapper.
2. Lägg ner i en bunke tillsammans med maizenan, se till att tärningar blir täckta.
3. Hetta upp en stekpanna med olja, stek tofun tills de blir gyllenbruna och knapriga.
4. Blanda under tiden ihop sweet chilisås, sojasås, sesamolja, pressad vitlök och sesamfrön i en skål.
5. När du tycker tofun fått fin färg tillsätter du hackade morötterna och vårlöken, låt stek i några minuter.
6. Ha i såsen och rör om ner de kokade nudlarna.
7. Servera och toppa med svarta sesamfrön.

PUSS/ W

#vegan #vegansk #vego #vegetariskt #veganmat #veganskmat #vegomat #vegetariskmat #veganmiddag #veganskmiddag#vegomiddag#vegetariskmiddag #matlåda #veganmatlåda #mealprep #mealprepsunday #mealpreprecipes #risotto #saffransrisotto #saffran #svartabönor #thai #vegothai #sweetchili #tofu #risnudlar

PUSS/ W

Gillar

Kommentarer