MATLÅDOR V.12 #vegan

igår efter jag hade jobbat klart ställde jag mig i köket och lagade veckans kommande matlådor.

Vegobiff med bulgur & wok

RECEPT

Ingredienser:

• 500g sojafärs
• 3/4 dl fiber havregryn
• 4 msk potatismjöl
• 1 1/2 dl Imat
• 2 msk finhackad gullök
• 2 dl Bulgur
• 1/5 grönsaks tärning
• Solrosfrön
• 1 näve spenat
• 450g haricots verts
• 2 dl majs
• Salt & peppar
• Smör eller rapsolja

Gör såhär:

1. Blanda havregryn, potatismjöl, Imat, salt & peppar i en bunke.
Låt svälla i 10 minuter.
2. Fräs löken i smör tills den blir mjuk.
Tillsätt löken och färs i bunken med de torra ingredienserna, blanda väl.
3. Forma smeten till valfri form & storlek, ha rapsolja på händerna när du formar.
Stek sedan i både smör & rapsolja.
4. Under tiden du steker biffarna så koka upp 2dl bulgur som det står på paketet. (jag hade i 1/2 grönsaks tärning för smak).
5. Woka haricots verts, majs med lite rapsolja i en stekpanna.
Tillsätt salt & peppar, och även spenat på slutet tills grönsakerna fått en fin färg.
6. Toppade med rostade solrosfrön, för extra bra fett & protein.

Blev 7 matlådor för mig, perfekt lunch för veckan✌


RECEPT

Linsgryta med gult ris & bondbönor

Ingredienser:

• 1dl röda linser
• 2 paket krossade tomater (390g/st)
• 2msk tomatpuré
• 2 1/2 grönsaks tärning
• 1 1/2 gullök
• 3 vitlöksklyftor
• 3dl matris
• 2tsk spiskummin
• 1tsk gurkmeja
• 6dl vatten
• 450g bondbönor
• Salt & peppar
• Rapsolja

Gör såhär:

1. Fräs 1/2 gullök, 1 vitlöksklyfta och lite rapsolja i en kastrull tills löken blir mjuk.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, 1 buljongtärning, linserna och 2dl vatten.
2. Låt puttra på lagom värme i ca: 25 min. Smaka av, ha i salt och peppar efter smak.
3. Fräs 1 gullök, 2 vitlöksklyftor, spiskummin, gurkmeja tillsammans med lite rapsolja till löken blir mjuk i en kastrull.
Tillsätt sedan 6dl vatten, 1 buljongtärning och ris. Koka tills riset blir klart!
4. Häll bondbönorna i kastrull, fyll med vatten så bönorna blir precis täckta och med lite salt i.
Ha på medelvärme, när det börjar koka dra bort ifrån plattan och tillsatt iskallt vatten.
5. Häll av vatten efter en stund och sen är det bara att servera.

Riktigt gott som kommer bli min middag i 8 dagar!

#vegan #vegansk #vegetariskt #vegansktrecept #veganskmat #veganfood #veganfoodrecipe #healthyvegan #healthyveganfood #vego #vegorecept #vegomiddag #vegomat #väljvego #veganforlife

PUSS/ W

Gillar

Kommentarer