Vad vi planterar i år

Åh vilken fin odlar-vecka jag hade förra veckan! Allt som jag redan har sått har kom upp och växte i en rasande fart OCH jag har också blivit med ekollonplanta! Min lycka är total... :) Jag har så länge drömt om en sån och så länge också tänkt att driva upp själv men så en dag förra veckan såg jag på Instagram att min vän hade flera plantor och jag frågade snällt om jag kunde få en och det fick jag! Som sagt, lyckan är total!

När jag hämtade den fick jag den i en teracottakruka och det är ju såå fint! Men jag väntade faktiskt på krukor som jag också länge har drömt om.. Krukor från Bergs Potter!

När dom kom planterade jag om plantan jag fått och jag planterade även om allt jag sått hittills! Majs, tomater, stockrosor.. och nu vet jag knappt hur jag ska få plats med allt! Jag har sått så mycket av allt men så tänker jag också STORT när allt ska planteras ut.. Det ska bli så spännande :)

Här är krukorna från Bergs Potter! Jag är förälskad och dom är så mycket finare i verkligheten och dom mörknar och får så fin patina med tiden också :) Jag köpte mina från en butik jag just hittat till; Änghems Inrederi! Sån himla bra service och så fint utbud tycker jag, jag rekommenderar varmt!!

Här är allt jag planerar att driva upp själv i år;

Grönsaker
Tomater
Purjolök
Ampelgurka & "vanlig" gurka
Grönkål
Vattenmelon
Spenat
Dill
Sockerärtor
Minimajs
Morötter

Blommor
Pion vallmo
Månvinda
Aster
Dahlia
Stockros
Lavendel
Borstnejlika
Malva

Odlar ni något själv i år?
Förutom det här så kommer jag säkert att hitta andra spännande plantor och fina blommor på Granngården när våren närmar sig! Jag kan aldrig hålla mig, hehe! Men hjälp vad jag kommer att spara pengar nu på att driva upp så mycket själv! Jag har som sagt stora drömmar med alla planteringar på gården i sommar och jag hoppas att jag lyckas med alla plantor :)

Gillar

Kommentarer