Trädgården då och nu..

Längtan ut till trädgården är större än någonsin nu! Nu har vi bott här i nästan 5 år och det har varit en låång resa med trädgården. Jag har hunnit ändra mig med allt, både 1 och 5 gånger. Första året ville jag endast ha vita blommor.... hehe.. Nu är jag väldigt långt ifrån det tänket även om jag ändå någon stans vill att det ska vara en lugn grund i allt.

Såhär såg det ut förra året vid uteplatsen vid lusthuset. Här hade jag just ägnat många kvällar till att måla klart ribborna runt hela uteplatsen. Ett projekt jag tänkte skulle ta max två kvällar men som tog ca två veckor att bli klar med! Jag räknade inte med att jag har barn nu och det har jag fortfarande svårt att räkna med när jag börjar med mina projekt, tidsoptimist som jag är, hehe...

..och en bra grund i allt tycker jag att vi äntligen har fått nu. Både i växtväg och hur trädgården är utformad. Vår trädgård var otroligt fin från början också men jag ville sätta min egen prägel på den.

Och äntligen handlar allt om det roligaste; att bygga vidare på den här grunden vi har nu!

..och jag har fått upp ögonen för knölar! Det känns som att jag har levlat upp en nivå för det här är helt utanför min comfortzone! Men i jorden ligger nu iallafall anemonknölar (8 st), ranunkler (16 st) och dom kommande dagarna ska både freesia och dahlia i jorden också! Jag har ju stora planer för trädgården i år men kan inte riktigt förstå vad jag gett mig in på.. i juli kommer ju bebis!? Men om det blir som jag önskar och vill så får jag njuta av både bebis och blommor i sommar.. :)

Det är så roligt att se vad som faktiskt har hänt i trädgården så jag tänkte dela med mig av några bilder här! Synd nog har jag inte dom allra första tillgänglig just nu men en liten tillbakablick är det iallafall!

Såhär såg det ut när vi just byggt planteringslådan till uteplatsen. Jag minns att jag var såå nöjd redan här men sakta men säkert har allt byggts på. Den allra första växten jag planterade där var kaprifolen som jag fick av min svärmor. Den syns där längst till höger i bild och den har växt rejält på bara två år!

Här är en bild några veckor senare samma sommar! Kaprifolen började klättra på ribborna och idag täcker den mycket mer, se den allra första bilden på det här inlägget :)

En bit upp från den uteplats ligger trädgårdslandet med pallkragarna som vi byggde av den gamla trallen som låg vid lusthuset när vi flyttade hit. Här finns också ett blomland som fortfarande är under uppbyggnad. När vi flyttade hit var hela den här delen mycket, mycket större men vi har minskat ner den mycket och ramat in allt. Tidigare kändes det så övermäktigt att fylla allt. Då hade jag inte heller så stort intresse och allt kändes bara så komplicerat. Kanske synd att vi minskade ner allt eller så var det bara bra. Annars kanske den jobbiga känslan fortfarande hade funnits där och jag hade aldrig hittat intresset i allt. Allt är nog av en anledning ändå tror jag.. :)

Här är en bild från förra året. På våren hade vi översvämning här och under många dagar låg hela blomlådan under vatten och många växter klarade sig inte så jag fick börja om här lite.. Här hade jag också just målat klart ribborna runt hela uteplatsen! Jag är såå nöjd med det svarta! Jag tvekade länge men glad att jag vågade för det blir en sån fin kontrast till allt :)

..och här är vi nu!
I sommar sitter jag där med vår minsta skatt och med flera nya blommor att vårda! Åh vad jag längtar!!

Gillar

Kommentarer

miani
miani,
Gud vad fint! & så mysigt det ser ut! 😊
nouw.com/miani
jennyvennberg
jennyvennberg,
Åh tack snälla! Ja här trivs vi verkligen 😍😍
nouw.com/jennyvennberg
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
Men wow så vackert! Måste erkänna att jag blir lite avundsjuk på den där uteplatsen och lusthuset 😍
nouw.com/tildakristinholmberg
jennyvennberg
jennyvennberg,
Visst är det 🙈😍 Här trivs vi verkligen 😍😍❤️
nouw.com/jennyvennberg
josefinelouise
josefinelouise,
men hur härlig trädgård har inte ni då 😲 wow! 😍
nouw.com/josefinelouise