Så gjorde vi hönsgården

Så länge jag drömt och fantiserat om att ha höns och nu står allt färdigt sen veckor tillbaka OCH det är fullt av liv tack vare våra fina höns :)

Hönsgården ligger på baksidan av vårt garage och i gården finns också en lucka in till ett rum i garaget som vi gjort ordning åt dom.

Vi (eller snarare Jimmie) grävde först för att kunna lägga ner nät i backen. Det hindrar eventuella rovdjur för att kunna gräva sig in.

Hela utegården har vi byggt av spillvirke, dels från oss själva men även från våra familjer. Det blev verkligen ”man tager vad man haver” :) Stolparna är från Jimmies föräldrar och just när vi funderade på hur vi skulle göra med ”taket” så skulle min faster göra sig av med deras gamla snehage, ingen var lyckligare än jag! Vi gjorde tak av hennes gamla störar och jag fick också många över att göra mycket annat med, bland annat staket runt trädgårdslandet :)


Vi gjorde oxks blomlådan som går längs med en kortsida av gården. Även där blev det en lösning av spillvirke och sten för att lösa sluttningen som är där. Inte så fint där och då men med svart färg på blev det mycket bättre!

Hönorna är också nöjda med lådan och har använt den som utsiktsplats några gånger. Tack och lov låter dom bli mina plantor :)

..och såhär ser det ut idag! Den svarta färgen som vi använt till hela gården är från Nordsjö och heter VX+ 2 in 1. Det är grund och täckfärg i ett vilket gjorde att vi slapp måla allt flera gånger! SÅ underbart för en sån som mig som inte har så mycket tålamod :)

Nu finns det finns så mycket mer jag skulle vilja göra här men allt har ju sin tid.. :)

Gillar

Kommentarer

hannaemmy
hannaemmy,
Så fint dom har det!
nouw.com/hannaemmy
jennyvennberg
jennyvennberg,
ack snälla du! Det var roligt att höra 😃T
nouw.com/jennyvennberg
mollyrodin
mollyrodin,
alltså, sååå fint ju!
nouw.com/mollyrodin
jennyvennberg
jennyvennberg,
Åh men tack snälla du! Så himla roligt att höra 😃❤️
nouw.com/jennyvennberg