Så gjorde jag utomhusbelysningen

För några veckor sedan fick jag en idé om att ha belysning över det här bordet men vi vill ändå inte bygga något slags tak över det och då kom jag på något jag tidigare hade sett på Pinterest och så drog projektet igång!

Såhär såg det ut när jag satte igång. Då hade översvämningen gått tillbaka och vi kunde börja spendera vår tid här igen men något fattades verkligen över bordet så jag bestämde mig för att gjuta två gamla grenar i plintar som kunde bära en ljusslinga.

Ut for jag & James till skogen för att hitta dom bästa och finaste pinnarna till projektet! Ett litet projekt växte sig rätt så stort på en gång. Det var visst inte "bara" att gjuta.... Jag tänkte att jag kunde göra det när James sov under dagen men jag fick tänka om.. Bara att hitta grejerna till allt tog mer än en timme!

Här är min lista med bra saker att ha till gjutningen:
Två hinkar med lock
Tjock tejp
Såg
Betong
Skruvdragare med betongblandare
Sandpapper

Och såhär gjorde jag;
1. Jag började med att såga bort botten på båda hinkarna och tejpade fast locken som var till då jag ville gjuta åt det hållet, så att plintarna var tjockare nertill.
2. Jag slipade bort all bark och smuts på den delen av pinnarna som skulle gjutas fast
3. Därefter blandade jag betongen med blandaren som vi har till skruvdragaren, rekommenderas starkt! Jag försökte blanda utan först för batteriet i skruvdragaren var slut men till slut blev jag också rätt så slut, haha!
4. När jag fått i önskad mängd i hinkarna satte jag i pinnarna och ställde dom mot vår gamla vagn som fick agera stöd så att pinnarna stannade där jag ville ha dom, jag tejpade också fast dom för säkerhets skull. Man tager vad man haver ;)

... och såhär blev plintarna till mina pinnar.
Nu sitter som som berget däri :)

Jag blev verkligen så himmelens nöjd med det här hittepå't!
Unikt och väldigt, väldigt fint när det lyser om kvällarna!

Dom här bilderna på uteplatsen är tagna i våras precis när jag hade ställt ner plintarna men nu ser det lite annorlunda ut! Alla "väggar" runt uteplatsen är laserade i svart färg och hela platsen har fått mycket kärlek! Ser fram emot att visa er före & efter-bilderna på det :)

Gillar

Kommentarer

nathhaliev
nathhaliev,
Väldigt, väldigt mysigt 😊😍
nouw.com/nathhaliev
jennyvennberg
jennyvennberg,
Tack snälla du 🙏😃❤️
nouw.com/jennyvennberg
Sigyn
Sigyn,
så fiffigt! 😍
nouw.com/sigyn