Så gjorde jag belysningen över bordet

Jag har fått lite frågor igen på Instagram om belysningen som vi har nere vid vår uteplats, över bordet där och hur jag har gjort så jag tänkte skriva ett inlägg om det igen :) Vi är så himla nöjda med hur det blev och det lyser upp så himla mysigt där nere om kvällarna! ..men till den här sommaren ska jag nog byta ut ljusslingan till en annan med genomskinliga lampor, jag tror att det kan bli snäppet snyggare :)

Såhär såg det ut när jag gjorde allting;

Ut for jag & James till skogen för att hitta dom bästa och finaste pinnarna till projektet! Ett litet projekt växte sig rätt så stort på en gång. Det var visst inte "bara" att gjuta.... Jag tänkte att jag kunde göra det när James sov under dagen men jag fick tänka om.. Bara att hitta grejerna till allt tog mer än en timme!


Här är min lista med bra saker att ha till gjutningen:
Två hinkar med lock
Tjock tejp
Såg
Betong
Skruvdragare med betongblandare
Sandpapper

Och såhär gjorde jag;
1. Jag började med att såga bort botten på båda hinkarna och tejpade fast locken som var till då jag ville gjuta åt det hållet, så att plintarna var tjockare nertill.
2. Jag slipade bort all bark och smuts på den delen av pinnarna som skulle gjutas fast
3. Därefter blandade jag betongen med blandaren som vi har till skruvdragaren, rekommenderas starkt! Jag försökte blanda utan först för batteriet i skruvdragaren var slut men till slut blev jag också rätt så slut, haha!
4. När jag fått i önskad mängd i hinkarna satte jag i pinnarna och ställde dom mot vår gamla vagn som fick agera stöd så att pinnarna stannade där jag ville ha dom, jag tejpade också fast dom för säkerhets skull. Man tager vad man haver ;)

... och såhär blev plintarna till mina pinnar.

Nu sitter som som berget däri :)

Ja och såhär blev det.. Hoppas min lilla guide kunde vara till hjälp för någon :)
Som sagt är vi så himla nöjda och det blir ofta ett litet samtalsämne av de som kommer hit och hälsar på också, det är alltid roligt :)

Gillar

Kommentarer