Mina bästa tips för snittblommor

I samarbete med Interflora

För några veckor sedan fick jag hem den här underbart fina buketten från Interflora. Rosdröm heter den och den är verkligen en dröm också! Direktlänk till buketten hos Interflora finns här.

Att mötas av såna här fina buketter på bordet är verkligen en ynnest och det gör så mycket för humöret tycker jag. Livet känns liksom lite mer färgglatt och den känslan av lyx det ger, den känslan är också ganska härlig. Eller väldigt jättemycket härlig om jag ska vara ärlig, hehe!

Men, när man har så fina blommor i hemmet så vill man ju att dom ska hålla så länge som möjligt också och jag tänkte därför dela med mig av några tips som jag lärt mig på vägen:

Snitta alltid blommorna
Snitta alltid blommorna när du kommer hem med dom från blomsteraffären/butiken även om dom är nysnittade hos floristen. Stjälkar och snittet torkar väldigt fort och om de inte är nysnittade har de svårt att ta upp vattnet och näringen man ofta får med som de behöver för att stå sig längre.

Använd alltid en vass kniv
Det är viktigt att använda en vass kniv när du snittar och försök att göra snitten så sneda och "långa" som möjligt så kan blomman ta upp vatten/näring bättre. Om man bryter av eller klipper stjälken så trycker man ihop den så att den inte kan ta upp det den ska lika lätt.

Var noga med att ha en ren vas
Det här är något som jag trodde det var okej att tumma lite på men det är väldigt viktigt att vasen blommorna ska stå i är ren och vattnet ska alltid ska vara färskt. Det fick jag lära mig när jag fotograferade åt en blomsterbutik för några år sedan. Likaså nästa punkt, viktigt men inget jag hade koll på!

Undvik att ha blommorna vid fruktskålen
Ja, väldigt ofta hamnar buketten bredvid frukten men det är big no no! Frukter ger nämligen ifrån sig en slags gas som får blommorna att blomma över mycket snabbare än normalt.

Och sist men inte minst!
Det här med att snitta och ha färskt vatten och diska ren vasen bör upprepas varannan dag för glada blommor som vill stå sig fin länge!

Det var mina bästa tips. Oftast får mina buketter stå här på vårt fina matbord i vardagsrummet! Då får vi njuta av dom dagarna i ända! Det fina bordet och bänken får jag föresten så mycket frågor om och det kommer från Lilla möblemanget. Det är några av våra finaste möbler som vi är så stolta över. Allt är så välgjort och fint, från hur det är gjort till färgen! Vi är så nöjda med det och jag kan varmt rekommendera dom ♡

Gillar

Kommentarer

SaraFogelström
SaraFogelström,
Bästa du!! Blir så inspererad av din fina blogg!! Grym är du!! Följ gärna min om du känner för det:) kraaamis
nouw.com/sarafogelström