Mina bästa tips för att inreda ett barnrum

Nu är James snart två år och likaså hans rum! Hans rum har kommit att bli det bästa i hela huset tycker jag och idag kan jag äntligen säga att jag inte önskar något mer till det. Verkligen inget mer! Det är på riktigt sådär drömmigt som jag drömt om men vägen hit har inte varit enkel, det har blivit lite hål i plånboken, många märken i golvet och spik & skruvhål i väggar och tak, haha! Jag har funderat på mina bästa tips för att inreda barnrum och tänkte dela med mig av dom här men mina ord är ingen lag tack och lov! Man bestämmer själv som vi brukar säga i min familj!

Till att börja med tycker jag att det är enklast att utgå från lugna väggar och med det menar jag enfärgade väggar med en lugn färg som grått, vitt, beige eller smutsrosa till exempel. Bland den första möbeln som fick flytta in här var den gamla tallrikshyllan. Den kände jag är en riktig basmöbel som alltid kommer att få sitta där och därför målade jag in den i samma färg som väggen. Det har jag gjort med alla "basmöbler" här inne, eller ja, alla två! Även favoritbyrån som jag fått ärva av min gammelmormor har målats in i samma färg som väggen.

Jag har fyllt rummet med många gamla möbler och mitt gamla jag hade skrikit neeeej till det men åh vad jag är glad att jag ändrat den inställningen. Alla dom gamla möblerna har gett rummet en personlighet och karaktär som ikeamöbler aldrig hade kunnat ge. Dessutom har det kostat betydligt mindre än nytt och det är bättre för miljön. All for the win! MEN, jag är absolut inte guds bästa barn och jag har fyllt rummet med nya favoriter också. Som tipitältet från Numero 74 till exempel! Det är ren och skär materiell lycka!

Men åter igen till mina oldies but goodies! Den här växasängen köpte jag på en lokal köp&sälj-sida på Facebook. Jag minns inte hur gammal James var då men långt ifrån att han skulle sova i den men jag kunde bara inte låta bli. Den är en dröm och han kommer att kunna ha den länge!

Och något från skogen; James klädhängare! Länge hade jag det här i åtanke men inget hörn att ha den i för det kändes som det mest lämpade att ha den mot men till slut fick jag nog när inget hörn blev ledigt, haha! Så jag hängde upp den nästan mitt i rummet och en bit ut från väggen, jag älskar den så varför inte! Tyger i alla dess former tillför även en ombonad känsla och den gjorde här anordningen också. Hur bra som helst och hur fint som helst!

Bra förvaring är väl bland det viktigaste i ett barnrum men i ärlighetens namn har jag inte ansträngt mig mycket alls för att få till förvaringen här inne men det är den bästa för oss! Det jag har är 2 trälådor som på bilden, en korg där alla trätågbanegrejer får ligga i och så byrån som innehåller kläder och lego. Mer än så är det inte och smartare än så är det inte men det funkar för oss just nu när James fortfarande är så liten. När det städas lägger (slänger) jag bara ner allt i lådorna, det är liksom inget som behöver större sortering just nu men i framtiden planerar jag att skaffa bra lådor till hyllorna jag fyndade på second hand för 60 kronor styck...

Såhär såg det ut när jag just ställt in dom i hans rum och det ser ungefär lika ut nu. De fungerar mest som "finhyllor" där jag ställer upp roliga stilleben för honom men i framtiden kommer jag som sagt köpa bra lådor/korgar till hyllorna som får agera leksaksförvaring. Ett tips från mig är också ikeas kallax-hyllor med tillhörande lådor. Dom sväljer otroligt mycket!

Och sist men inte minst kommer en liten punktlista med sånt jag tänker på när jag inrett/inreder och det mesta gäller faktiskt i det stora hela, alltså i alla rum i huset!


  • Lugna väggar med neutrala färger
  • Måla in några "basmöbler" i samma färg som väggen, tavelhyllor/tallrikshyllor är speciellt fina att måla in och de kan man också byta innehållet på med tiden
  • Mixa gamla & nya möbler
  • Våga placera möbler i mitten av rummet istället för hörn, till exempel sängen med en fin sänghimmel över
  • MYCKET tyger! Tyger i alla dess former som gardiner, mattor (stora mattor), många kuddar, filtar, sänghimlar
  • Bra & enkel förvaring, det finns massor av fina byråar/hyllor på second hand som bara väntar på att få komma till liv igen men se upp för att måla riktigt gamla fina möbler som gör sig bäst i sitt original-jag!
  • Sista punkten men också den roligaste; håll dig till ett tema! James rum har med tiden fått ett djurtema och vi båda tycker om det så mycket! Det är djur i form av leksaker, djur på tavlorna, tassar på väggarna (wallstickers) osv. Andra roliga teman är fordon, havet, prins/prinsessa, djungeln osv osv osv!

Bara fantasin sätter gränser för våra härliga barnrum och det här är mina bästa tips men som sagt, man bestämmer själv! :)

Gillar

Kommentarer