Livets andra utvecklingssamtal

Förra veckan var vi på livets andra utvecklingssamtal för James och jag kunde inte vara mer glad och stolt för allt vi pratade om!

Som många av er vet har det inte alltid varit helt lätt för oss med förskola och allt vad det innebär.

Här har jag skrivit ett inlägg om första gången vi satte honom på förskola men valde att ta ur honom ur den

James är idag 3,5 år och nu älskar han förskolan! Och ingen är nog gladare än jag (och han såklart :)).. alla hjärtskärande lämningar är över! Precis som alla hans hemska tankar om förskolan! Allt är som bortblåst och han njuter verkligen av att få åka dit nu för att leka, lära och träffa sina vänner! Han har gått i sin förskola som har har nu i ca 6 månader och han går 15 timmar i veckan.

Förut var kvällarna här hemma en pers då han ständigt frågade om alla moment, som ”vad ska vi göra efter vi har ätit? Vad ska vi göra efter vi ätit och badat? Vad ska vi göra efter vi ätit och badat och sen sovit?” osv... för att slutligen fråga om det är förskola eller inte dagen efter och när förskolan har kommit på tal har han fått ont i magen och inte velat somna om kvällarna.. lämningarna sen ska vi inte tala om.. redan på morgonen har han ibland gråtit inför lämning när det är flera timmar kvar.. och han har många gånger valt att inte vara med på aktiviteterna dom har haft där och hellre velat ligga i sin vagn och vänta på att jag skulle komma och hämta honom.. nej fy det har varit hemskt men den här gången har vi ändå kämpat på då vi vet att förskolan skulle vara bra och givande för honom bara han själv gav det en ärlig chans. Efter sommaren var det tufft någon gång men när han bytte till den stora avdelningen har allt bara släppt och det går bättre än vad jag någonsin vågat drömma om! (men inget ont om den andra avdelningen för de gjorde verkligen allt för honom)!

Ja, jag kan inte riktigt med ord beskriva känslan i allt det här.. att vi första gången avslutade men kämpade på den här gången... och med facit i hand så tycker jag verkligen att vi gjorde rätt båda gångerna! För första gången var hemsk och han var verkligen inte redo, jag är glad att vi lyssnade på hjärtat då och inte fortsatte! ..och trots att det stundvis har varit hemskt den här gången också så har vi ändå ändå kämpat på då vi visste att James skulle älska det nu bara han gav det den där chansen! Och nu när han har gjort det.. Det är verkligen underbart och jag är så glad att förskolan också får lära känna den härliga James som vi alltid har känt!

..och hjälp vilken styrka vi som familj och James har fått av allt det här, på alla sätt och vis ♡

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Vad skönt att det har blivit bättre! Och vilken fin bild 😊
nouw.com/elinm
jennyvennberg
jennyvennberg,
Jaa så himla skönt verkligen 🙏😍 och tack snälla di 🥰
nouw.com/jennyvennberg