Kommer det ett syskon till James?

Den frågan har jag/vi fått sedan James kom och av någon anledning (?) väldigt ofta den senaste tiden och frågan gör mig så sjukt obekväm! ...men jag vill bara börja med att säga absolut inget ont till er som frågat! Jag vet att det bara är av välmening :)

...men jag vill ändå förklara och ta upp detta för jag blir så obekväm och det enda jag får fram när jag får frågan är att jag inte vill prata om det. För så enkelt är det, jag vill inte prata om det och det av flera anledningar som jag inte heller vill prata om. Det är en av livets största frågor och högst personligt tycker jag och något jag bara vill prata om med den jag lever med :)

Vad tycker ni?
Pratar ni om såna stora frågor helt öppet?

Jag blir som sagt så himla obekväm av såna frågor och jag kan nog låta otrevlig när jag får frågan men det är absolut inte min mening.

Kram och önskar er alla en fin kväll ♥

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
Jag blir också förvånad över hur ofta den frågan kommer! Har en son i ålder strax under din och vi har blivit mötta med kommentarer om syskon sedan länge. Jag tycker att det är en onödig fråga att ställa. Vet allt för många som kämpar med att få barn, då spelar det ingen roll om det är första barnet eller med att få ett syskon till det. Själva kan vi inte få fler barn. I alla fall inte biologiska, då jag har genomgått cancerbehandling. Har även de i min närhet som endast vill ha ett barn, men det är få som kan ”acceptera” den förklaringen och de blir ifrågasatta ofta. Konstigt tycker jag! Bra att du lyfter detta!
jennyvennberg
jennyvennberg,
Ja fy så himla tokigt det kan bli och känsligt i många fall som för er även om jag är helt övertygad om att frågan aldrig kommer med annat än välvilja <3 Kram och tack för att du delar med dig <3
nouw.com/jennyvennberg
W
,
Jag har inga barn och är 40 år. Har absolut inga problem med att folk frågar mig om det. Säger som jag känner och som det är.
Och när jag vill ha barn och om det då skulle vara så att jag ej kan få, då får jag ta alternativa vägar.
Det är verkligen inget känsligt ämne tycker jag.
jennyvennberg
jennyvennberg,
Så himla olika det kan vara från person till person! 😊
Tack för att du delar med dig! 😊 <3
nouw.com/jennyvennberg
Charlotte (homeby_charlotte)
,
Jag förstår inte varför folk frågar?! Vi har själv kämpat för våra barn. Första tog nästan 5år och vi fick hjälp med IVF. Vi kan inte få barn tillsammans men kroppen har överaskat oss två ggr och idag har vi tre barn! Vi bestämde oss ganska tidigt för att vara öppna med vårt problem och med våra närmsta pratade vi om våra tankar om syskonförsök men jag tycker inte att det är ok att bara fråga. Minns att jag fick syskonfrågor när jag var nygravid och då tyckte jag att det var så jobbigt att behöva ljuga om det, verkligen obekvämt! Kram!
jennyvennberg
jennyvennberg,
Åh, visste inte heller att ni kämpat så. Ja fy så himla tokigt det kan bli och känsligt i många fall som för er även om jag är helt övertygad om att frågan aldrig kommer med annat än välvilja <3 Kram och tack för att du delar med dig <3
nouw.com/jennyvennberg
Sigyn
Sigyn,
Kan absolut tycka att det liksom inte är folks ensak att veta, över huvudtaget att fråga? Då man själv vet att det inte alltid är en självklarhet, finner man någon slags respekt för just den frågan.

”everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.”

Men å andra sidan, har man något man går runt och bär på, kan det alltid hjälpa att ventilera, genom andras situationer och inse att man inte är ensam. 😌
nouw.com/sigyn
jennyvennberg
jennyvennberg,
Så himla bra skrivet av dig tycker jag! 😊 Det är ju verligen så också att det kan hjälpa att ventilera för många <3 Det finns verkligen två sidor av allt.. 😊
nouw.com/jennyvennberg
Katarina
,
Visst är det privat!
Absolut inget man måste svara på.