Gårdens första kycklingar!

...efter 21 dagars väntan är dom äntligen här!! Det är inte alltid helt enkelt med höns, precis som med allt annat, så jag är otroligt glad att dom 5 ägg som vår nyblivna mamma fick ligga på också blev 5 små dunbollar till slut!

Och oj vilka dunbollar det blev!
Sååå fina allihopa!

Det blev tre svarta, en grå och en gul! ÅH! Jag kunde aldrig föreställa mig att jag skulle bli såhär överväldigad av det här hönslivet men det är verkligen så roligt, mysigt och givande på alla sätt och vis!

Det är inte alls rätt årstid för kycklingar egentligen men vår höna var envis och vi resonerar lite så att det som händer är alltid meningen att det ska hända så naturen fick ha sin gång och hon fick ruva fram kycklingar trots allt och vet ni? hon inte ens är ett år gammal än men oj vilken underbar mamma hon är! Det är som att hon aldrig har gjort annat! Det är verkligen så fint att se!

Nu längtar jag till vår och sommar för deras skull så att de kan röra sig fritt på gården. Just nu sätter dom inte en fot utanför hönshuset på grund av snön trots att vi lockar med allt möjligt gott! Det kommer att bli en lång vinter för dom...

...men vad gör det om 100 år!?
Dom har ju dom här små tussarna att roas av nu!

..och jag börjar förstå allas råd om att bygga större hönshus, ”ni kommer bara att vilja ha fler och fler” sa dom och oj så rätt dom hade! Hehe...

Gillar

Kommentarer

sofiiaeklund
sofiiaeklund,
jennyvennberg
jennyvennberg,
Eller hur 😍😍
nouw.com/jennyvennberg
Stephanidenise
Stephanidenise,
Så söta 😍 så fina bilder du tar ✨
nouw.com/stephanidenise
jennyvennberg
jennyvennberg,
Visst då 😍 och tack snälla du! Du anar inte vad det värmer 🙏❤️❤️❤️
nouw.com/jennyvennberg
HannaHultinsson
HannaHultinsson,
Åh gulligaste kycklingarna! <3
nouw.com/hannahultinsson