Frågor och svar om foto

Jag får ofta frågor på Instagram om vad jag har för kamera, hur jag redigerar mina bilder osv så jag tänkte samla några frågor i ett inlägg här så att det är lätt att hitta för den som vill :)

Vad har du för kamera?
Idag har jag en Canon eos 6D.
Kameran jag började med var en canon 450D, den fick jag efter höga önskningar på min födelsedag, av min familj. Jag tror att jag var 16 år då. När jag ville utvecklas mer köpte jag Canon eos 7D. När den sedan började strula efter några år köpte jag kameran jag har nu, en 6D. Jag har verkligen älskat alla mina kameror :)

Vad har du för objektiv?
Till mina två första kameror hade jag ett zoomobjektiv (kitobjektiv), ett vidvinkelobejtiv och ett fast objektiv (50 mm 1,8). Då jobbade jag väldigt mycket för en blomsterbutik i Stockholm och genom det använde jag vidvinkelobejtivet väldigt mycket men annars satt alltid det fasta objektivet på. När jag köpte kameran jag har nu, 6D'n så passade inte vidvinkel eller zoomobjektivet och jag ville byta upp mig på det fasta objektivet så jag köpte ett 50 mm 1,4 som jag hade suktat efter så länge! Det är alltså det enda objektivet jag har idag och jag ÄLSKAR det!

Här är några av mina mest gillade bilder på Instagram som jag tagit med den kameran och objektiv jag har idag:

Canon EOS 6D + Canon objektiv 50 mm 1,4

I vilket program redigerar du dina bilder?
Först och främst fotar jag alltid raw-format och det rekommenderar jag alla med systemkamera att göra! Det betyder att din bild är helt "rå" och du kan rädda nästan vilken under/överexponerad bild som helst! Här kan du läsa mer om att fota i raw-format. När jag ska redigera mina bilder använder jag alltid Photoshop. Det photoshop jag har heter CS6.

Hoppas att jag har kunnat göra någon lite klokare med det här inlägget och om något är otydligt eller om ni undrar något annat, fråga på så svarar jag så gott jag kan! :)

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Hej. Det jag undrar är hur du i Photoshop redigerar dina bilder. Hur du gör för att göra de så mysiga. Fullkomligt älskar dina bilder ❤️
jennyvennberg
jennyvennberg,
Heej! Lite längre bak i den här fotokategorin finns små guider hur jag gjort! Hoppas de kan vara till hjälp 😊 och tack så jättemycket!! 😃❤️
nouw.com/jennyvennberg
Jessica_johnsson
Jessica_johnsson,
jennyvennberg
jennyvennberg,
Åh vad himla roligt att höra! Du anar inte hur glad jag blir!! ❤️❤️❤️
nouw.com/jennyvennberg
Jessica_johnsson
Jessica_johnsson,
De är ju helt underbara bilder! 😍♥️
nouw.com/jessica_johnsson