Före & efter på vårt vardagsrum

Jag la ut den dom här före & efterbilderna på vårt vardagsrum i måndags på Instagram och det trillade in flera frågor om hur vi gjorde när vi målade över parketten så jag har samlat alla frågor här nedan! Hoppas det kan vara till hjälp :)

När bilden till vänster togs var inte golvet moppat på några veckor men när vi moppar det blir det nästan som nytt! men som jag skriver här nedan... med ett litet barn och hund vid sin sida hela tiden så... hehe...

Slipade ni golvet innan?

Ja, vi slipade en gång innan med en handslip!
När vi flyttade hit var golvet väl använt, sedan hade jag en butik i det här rummet det första året vi bodde här vilket också gav med sig mycket slitage så golvet var inte sådär superblankt som ni förstår så det krävdes inte så mycket med slipen!

Vad hade ni för färg?
Jag minns inte vad vi hade för färg men mitt bästa tips är att fråga om hjälp i färgaffären efter just dina förutsättningar! :)

Kan man betsa på något sätt?
Om man slipar tillräckligt borde man kunna göra det tänker jag men fråga i färgaffären är mitt bästa tips! :)

Vad tycker ni om hållbarheten?
Med ett litet barn och en stor hund och två vuxna tycker jag att hållbarheten är fantastisk! Det blev slitage i "springorna" på de bredaste ställena i parketten rätt så fort men jag tycker bara att det är fint! Utöver håller färgen jättebra! Ännu finare hade det varit om vi orkade och hann med att moppa golvet oftare än vad vi gör nu men som sagt, med ett litet barn och en stor hund vid min sida hela tiden... Never ending job.... Haha! Det smartaste var kanske inte att välja vitt golv den här tiden i livet men hjälp så fint det är när det väl är städat!

Vi hade från början tänkt att riva upp den här parketten då den var skadad på många ställen. Vi tänkte lägga nya träplankor (?) där som det är i resten av huset men vi valde att laga det här och måla över istället, så länge. I framtiden planerar vi att ha golvvärme och då får vi göra det "riktigt" men så länge är vi så himla nöjda!

Gillar

Kommentarer