En resa bakåt i tiden, i Funäsdalen

Lyckan i James ögon idag....
Så obeskrivlig!

Efter att vi fått tips av Maria här på Tännäskröket att museumet i Funäsdalen var så lekvänligt så styrde vi bilen dit efter att vi hade varit till hängbron som går över Tännån. Jag hade läst och sett magiska bilder från det stället i Aktivt familjeliv’s blogg så det har varit ett givet utflyktsmål på våran resa också :)

...men åter till museumet, (Härjedalens fjällmuseum).
Förutom montrar med kläder, verktyg och historia om samer och fjällbönder som levt här så fanns det också en jättefin lekplats här för barnen!

James som ÄLSKAR Astrid Lindgrens filmer förknippade direkt det hela med Emil i Lönneberga och speciellt när han hittade lika dana kepsar som i Emil. Vi alla skulle ha en på oss och han levde sig in i hela atmosfären! Det var så roligt att se hans glädje och inlevelse! Vi skulle låtsas vara Emils pappa och säga förgrömmade unge! Och jaga honom till ”snickerboa” och då satte han sig på en liten pall där inne och låtsades tälja!

Fy vad mammahjärtat smälte!!!! :))
Älskade unge vad du gör mig glad genom att bara vara precis den du är!!

Bilder från hängbron får jag visa en annan dag. Nu väntar bastu och tid med min älskade familj! Vi har egentligen all tid i världen för varandra nu men ändå tycker jag tiden och dagarna bara försvinner så fort här! Men de gör väl det när man har roligt.. :) Vill bara maxa tiden med dom så mycket jag bara kan! det känns så långt bort tills nästa gång vi är tillsammans såhär..

Gillar

Kommentarer