Före & efter redigering på min mest gillade bild med James

Under december gick jag bananas med redigeringen på de bilderna jag la upp med James. Det är roligt att jobba utanför ramarna ibland och i juletider speciellt är allt så magiskt tycker jag och det ville jag också få med i bilderna! Den här bilden på James är en av mina mest gillade bilder på Instagram och det roliga är att den var helt oplanerad. Jag försöker alltid ta ögonblicksbilder men som de bilder när han står i snön, i skogen med sina finaste kläder är det ju ganska uppenbart att jag planerat det även om resten som sagt blir spontant. Det blir alltid finast då tycker jag, känslan i såna bilder är... magisk!

Den här bilden tog jag på James när jag var i hans rum och fotade inredningsbilder. Plötsligt klättrade han upp där på sitt lilla bord vid fönstret och kikade ut. Jag vände mig om och tog den här bilden och det var ju i juletider och jag fick den där känslan jag själv hade när jag var liten, förväntningarna innan jul.. Och jag tyckte mig se att James stod här och kikade efter magin och tomten och så började jag redigera!

Men hur gör jag dessa bilder då? Först av allt vill jag säga att jag har fotograferat i himla massa år och ännu längre har jag trevat mig fram i olika redigeringsprogram och letat guider på youtube och liknande för att lära mig hur man gör. Redigering öht är tyvärr, precis som allt annat, inget man lär sig på en dag. Jag vill bara säga det först och att det jag delar med mig av här kanske kräver en del förkunskap. För jag vill inte att min blogg ska bli en guide vilket format man ska fota i, upplösning, hur man installerar penslar i photoshop eller hur man jobbar med kurvor osv, hoppas ni har överseende med det ♡

Jag jobbar numer alltid med mina bilder i photoshop så min guide utgår från det programmet.

Jag har jobbat både med pensel (brush) -verktyget och gardient-verktyget. Penseln jag använt heter Glowing Sparkles och finns att ladda ner här. När jag använt mig utav dom så använder jag oftast inte hela "penseln" utan jag suddar och lägger till/tar bort tills jag får det jag vill ha i bilden. Sedan jobbar jag också med gardient-verktyget och med det gör jag egna prickar/glowing sparkles och förstärker vissa prickar så att de lyser lite extra.

Det var min lilla guide hur jag gör, jag hoppas att det kan vara till någon hjälp. För många är det kanske världens otydligaste. Jag förstår verkligen det om man aldrig har jobbat i ett sånt här program men som jag skrev ovan är det tyvärr en hel vetenskap och det har tagit mig mycket tid också att komma dit jag är idag och förstå vad allt betyder och hur man gör och jag vill ju inte att den här bloggen ska bli en guide för hur man använder programmet. Jag uppmanar er istället att leta er till experterna som har sidor där de förklarar ALLT :) Exempel på dessa sidor är: Phoshopguider.se (svenska) Adobes Photoshop tutorials (engelska)

Gillar

Kommentarer

norabaath
norabaath,

Bilden blev så himla magisk och mysig 😃

nouw.com/norabaath
jennyvennberg
jennyvennberg,

Tack snälla du! Blir verkligen jätteglad 😊

nouw.com/jennyvennberg