Alla färgkoder i huset

Då jag får så mycket frågor på olika inlägg på instagram om vilka färger jag använt till alla rum och väggar här hemma så kommer nu ett alldeles eget inlägg om det. Så bra att kunna hänvisa till det tänker jag istället för att leta upp färgkoderna varje gång. Win win!

James rum

James rum får jag flest frågor om så jag börjar med det rummet och här kommer också en liten rolig notis om den färgen: En kväll när jag var rätt så jättegravid kom jag på att jag inte ville ha vitt-vitt sovrum längre (då hade vi inte börjat med James sovrum eftersom vi inte behövde det dom första månaderna). Jag inspirerades så mycket av det gråa som florerade på Instagram då och ville sååå gärna ha en grå vägg i vårt sovrum. Kunde inte somna för jag var så ivrig och ville ha en grå vägg nu, helst nyss! Googlade och kollade när vår lokala färgbutik öppnade och läste mig till att de öppnade 07.00 på morgonen. YES tänkte jag! Bara några timmar kvar! Men kan det verkligen vara möjligt!? Att dom öppnar så tidigt... Kollade på facebooksidan som sa samma sak. YES tänkte jag och tutade och körde dit tidigt på morgonen, 07.05 var jag där men inga dörrar öppna.. Åkte till min sambos jobb och fördrev tiden och beklagade mig för det stod ju att dom öppnade 07.00.. Fick då höra av hans kollega att dom öppnar nog så tidigt för alla företagare bara som åker dit och handlar färg och diverse tillbehör men testa gå in bakvägen där man hämtar.. Så jag åkte dit igen, gick bakvägen och skämdes ganska mycket när jag stod där och höll i handtaget till bakdörren. Så jäkla ivrig man kan vara men jag kan ju inte åka hem nu!? Jag måste ju ha grå färg med mig hem.... Så där kom jag in, ca 07.30 och möttes av en man som jobbade där och harklade fram att jag så gärna skulle vilja ha lite grå färg och om jag inte kunde få köpa det nu även fast jag bara är en vanlig hederlig privatkund. Och det fick jag!! Men kände mig lite jobbig när jag inte alls var beredd på att ge en färgkod när han frågade vilken kulör jag ville ha. Jag trodde liksom att det fanns färdig grå färg att köpa, hehe! Men vi fick ihop den finaste gråa färgen som jag är så nöjd med än idag! Den målade jag en vägg i vårt sovrum med och sedan beställde jag mer färg och målade hela James rum när det blev klart.

Färgkoden till den grå färgen: Scottes matta väggfärg NCS S 4000-N

Sovrummet

...och så sovrummet som jag nyligen blev klar med! Den färgen är från Nordsjö i ett samarbete med dom. Det är den finaste gröna färgen jag sett och jag har aldrig trivts så bra i ett sovrum som jag gör i det här. Sånt lugn den här färgen ger, på riktigt!

Färgkoden till den gröna färgen: Nordsjö Ambiance Xtramatt L8.04.50

Kök & vardagsrum


Och så sist men inte minst, köket och vardagsrummet! Vårt kök och vardagsrum ligger bredvid varandra och den svarta färgen har jag även målat på en vägg i vardagsrummet men den visar jag aldrig då det är en sån där ful tv-vägg med en stor tv och högtalare intill. Ja ni fattar, ingen inredningsdröm där! Men de båda rummen möter iallafall upp varandra fint när de båda har inslag av samma svarta färg.

Färgkoden till den svarta färgen: Scottes matta väggfärg A 12 Black Deco

Gillar

Kommentarer

Yela
Yela,

Tack för inspo! Vilket härligt hem du har ☺️

nouw.com/yela
carolinematscheko
carolinematscheko,

Åh, den gröna färgen var ju helt fantastisk! Vilken fin inredningsstil du har, riktigt inspirerande. 😊

nouw.com/carolinematscheko
jennyvennberg
jennyvennberg,
Men åh! Så himla glad jag blir ska du veta!! Tusen tusen tack, det värmer verkligen 😃
nouw.com/jennyvennberg